Intel Clarkdale and H55 audio problems - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 12-13-2010, 03:14 PM
AVS Special Member
 
jimwhite's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Saint Petersburg, FL USA
Posts: 5,372
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by HTPCat View Post

5450 is enough for everything except deinterlacing.

sigh.....

Jim White
St. Petersburg, FL
jimwhite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-13-2010, 08:42 PM
Senior Member
 
echoesian's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by echoesian View Post

I'm also having this problem where I use the WMC 7 64 bit to decode 24bit 96kHz FLAC and stream the PCM to the AVR. While the first time playing is ok but after it has been paused and resumed, there is no sound.

I'm using a Denon 2310 and my windows output is set to 16-bit 44,100Hz, is the problem related to the firmware bug on the Denon ?
echoesian is offline  
Old 12-16-2010, 04:13 AM
Senior Member
 
echoesian's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm wondering is this issue is related to Intel Clarkdale or the Denon 2310 problem?
echoesian is offline  
Old 12-17-2010, 09:41 AM
AVS Special Member
 
HTPCat's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Citrus Heights, CA
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 23
Quote:
Originally Posted by echoesian View Post

I'm wondering is this issue is related to Intel Clarkdale or the Denon 2310 problem?

It is a audio driver issue. Not a problem with Denon.

HTPCat
"Give Me More Audio & Video Toys"

HTPCat is offline  
Old 12-17-2010, 09:42 AM
Senior Member
 
echoesian's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by HTPCat View Post

It is a audio driver issue. Not a problem with Denon.

How did you confirm that?
echoesian is offline  
Old 12-18-2010, 11:27 AM
AVS Special Member
 
HTPCat's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Citrus Heights, CA
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 23
Quote:
Originally Posted by echoesian View Post

How did you confirm that?

How about do a search - it is all over these threads and perhaps if you played anyother audio through your Denon as I have mine you would see that it doesn't happen with anything other than PC environment.

HTPCat
"Give Me More Audio & Video Toys"

HTPCat is offline  
Old 12-18-2010, 11:30 AM
Senior Member
 
echoesian's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just wondering if it's HDMI audio problem? Saw somewhere that HDMI cannot pass audio signal that is greater than 48kHz...Should I buy an optical cable instead?
echoesian is offline  
Old 12-18-2010, 12:07 PM
AVS Special Member
 
HTPCat's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Citrus Heights, CA
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 23
Quote:
Originally Posted by echoesian View Post

Just wondering if it's HDMI audio problem? Saw somewhere that HDMI cannot pass audio signal that is greater than 48kHz...Should I buy an optical cable instead?

I have no problems getting 96kHz with HDMI I just don't think it is an HDMI issue, but if you had some more HDMI cables or optical cables you could switch them and see if that solves your problem.

HTPCat
"Give Me More Audio & Video Toys"

HTPCat is offline  
Old 12-22-2010, 09:00 PM
Senior Member
 
echoesian's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
http://blog.bowers-wilkins.com/music...it-flac-files/

I have read this article, it seems that most of the IGP cards can only support up to 48kHz ??
echoesian is offline  
Old 12-22-2010, 09:55 PM
Advanced Member
 
jbcain's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 868
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 63
i send 24/192 through my i3 h55 setup with pio elite receiver
jbcain is offline  
Old 12-23-2010, 02:24 AM
Senior Member
 
echoesian's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jbcain View Post

i send 24/192 through my i3 h55 setup with pio elite receiver

Can you share what is the OS, are you using HDMI or optical cable? what software are you using to play FLAC?
echoesian is offline  
Old 12-24-2010, 10:30 AM
AVS Special Member
 
HTPCat's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Citrus Heights, CA
Posts: 1,232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 23
Quote:
Originally Posted by echoesian View Post

http://blog.bowers-wilkins.com/music...it-flac-files/

I have read this article, it seems that most of the IGP cards can only support up to 48kHz ??

Maybe a year or two ago this might have been true...Now any ATI 5XXX or 6XXX graphics card or nVida 430/450 series cards will play 96 and 192 as well via HDMI.

HTPCat
"Give Me More Audio & Video Toys"

HTPCat is offline  
Old 01-30-2013, 08:55 PM
Member
 
Telperion's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
This is an ancient thread, but I wanted to post an update in case anybody else finds this through Google. This post:

http://www.avsforum.com/t/1228768/intel-clarkdale-and-h55-audio-problems/30#post_18446302

Helped solve my problem. Biostar H77UM3, Intel G540. Could not get any sound out of Winamp, Chrome, Foobar, etc, to my Pioneer VSX-821K. MPC-HC worked flawlessly to bitstream to my receiver but wouldn't play MP3's.

Turns out I had to set my "Speaker Configuration" in Windows to Stereo to get things working. I'm running a 3.1 at the moment but 3.1 breaks almost every other audio program on my computer. 24/192 in advanced, no problems now.
Telperion is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off