underscan problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 02-25-2010, 05:09 PM - Thread Starter
Member
 
jdenault's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Boston, MA
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
edit: fixed via this hotfix: http://support.microsoft.com/kb/974324/en-us - apparently not underscan at all

Hi All,

Built a new htpc /w the following hardware:

ASUS P7H55-M PRO
Microsoft Windows 7 HP 64-bit
Intel Core i3-530
clean install of wmc7 along with ffdshow for mkv playback

I'm getting (what I think is) underscan on the right side of my Samsung un46b6000 LCD television - and I'm not sure what the best way to remedy it is. Here's a photo of the symptom:



They do show up as well when I'm watching 16:9 1080p films, I just used a 4:3 video so that it'd be apparent what was happening. The "lights" also change depending on what i'm watching.

Thanks for any thoughts - I apologize in advance if I'm ignoring something obvious.
jdenault is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-26-2010, 08:41 AM
AVS Addicted Member
 
walford's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Orange County, CA
Posts: 16,789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Underscan would create a black border on all 4 edges. It appeast that you may have your TV may have PIP or POP enabled with only one of the sources available.
walford is offline  
Old 02-28-2010, 06:46 AM
Newbie
 
longcat's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
THANK YOU! I was pulling my hair out over this. I had this exact issue and this hotfix took care of it.
longcat is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off