Menu on Blu-ray movies not showing up! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 16 Old 03-02-2010, 03:05 PM - Thread Starter
Member
 
littleman00's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just bought 2012 on Blu-ray, and I ran it on my HTPC. Problem is, when I finally get to the main menu, the menu doesn't show! The background images and sound play, but I can't access any menu. Even pressing random keys doesn't seem to work.

I thought it may be the disc, but I popped it into a PS3 (not mine) and it played fine. Any idea as to WTF is going on? I just seem to be having really crappy luck with HD on my HTPC (District 9 refuses to even play, just gives me "Disc with unsupported format in drive" error).

My setup:
Windows XP
2GB RAM
ATI radeon HD 4670 AGP
PowerDVD 9 Ultra
Sharp 26" LCD w/HDMI
littleman00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 Old 03-02-2010, 03:57 PM
Advanced Member
 
zryder's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: St Paul MN
Posts: 511
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
what player are you using?

"The satisfaction of a great price will be overshadowed by the bitterness of poor quality."

Quote:
Originally Posted by KO Abear
You still measure your TV in "inches"? Thats so cute! :D
zryder is offline  
post #3 of 16 Old 03-02-2010, 06:11 PM - Thread Starter
Member
 
littleman00's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry, forgot to include that. I'm using PowerDVD 9 Ultra, upgraded from PowerDVD BD Edition that was bundled with my hardware. I'm using an LG CH08 Super-Multi Drive.
littleman00 is offline  
post #4 of 16 Old 03-03-2010, 08:30 AM
Advanced Member
 
Peter Nagy's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Reno, NV
Posts: 772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I posted the same question at:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...125772&page=88

See #2626. Someone posted a suggestion that I have not yet tried because I am at work.

Peter
Peter Nagy is offline  
post #5 of 16 Old 03-03-2010, 09:00 AM - Thread Starter
Member
 
littleman00's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just tried the suggestion. Still didn't work.
littleman00 is offline  
post #6 of 16 Old 03-03-2010, 10:03 AM
AVS Special Member
 
jrwalte's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,537
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Have you tried with AnyDVD HD? Worse case, you can rip the movie to MKV so you can at least watch it.
jrwalte is offline  
post #7 of 16 Old 03-03-2010, 11:46 AM
Member
 
bbowman71's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Columbus, Ohio
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just finally got around to watching the copy I picked up yesterday and sure enough it won't play on PowerDvD 9 Ultra. The disc loads fine but the menu will not appear, so you can't play the movie.

Hopefully they'll patch it soon.
bbowman71 is offline  
post #8 of 16 Old 03-06-2010, 12:01 AM
Newbie
 
thisguyyouknow's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the same issue using Dell Media Direct on my laptop. First time attempting to play, the blu ray would not load at all. Then I updated to latest patch and disk loads, plays previews, and finally shows main menu background images for 2012, but no actual menu text to select play. Also tried hitting just about every key on my keyboard and clicking randomly around the screen with my mouse, but nothing works. I even used the remote that came with my laptop and hit the enter key there.. but did not work. All I can do is stop and reload to watch previews. I have the Digital Copy disk but it's not in HD and that's specifically why I purchased this BluRay. I'm upset. Any ideas please?
thisguyyouknow is offline  
post #9 of 16 Old 03-06-2010, 07:41 AM
AVS Special Member
 
MikeEby's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Osceola, Indiana
Posts: 2,452
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is exactly the reason I gave up on PowerDVD and started ripping EVERYTHING and playing with the free players. After 3 years of putting up with their crap I said enough is enough, I had it happened a couple of times when I had guests over.

I paid for PowerDVD 7 & 9 Ultra and it’s not installed on any of the 5 HTPC's in my house.


Mike


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
MikeEby is offline  
post #10 of 16 Old 03-06-2010, 09:08 AM - Thread Starter
Member
 
littleman00's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bbowman71 View Post

I just finally got around to watching the copy I picked up yesterday and sure enough it won't play on PowerDvD 9 Ultra. The disc loads fine but the menu will not appear, so you can't play the movie.

Hopefully they'll patch it soon.

I downloaded the latest update directly from Cyberlink's website, and that seems to have fixed the menu problem in 2012. As for the Dell Media Direct issue, I honestly don't know how to fix that one.
littleman00 is offline  
post #11 of 16 Old 03-14-2010, 02:11 PM
Newbie
 
John J Collette's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada BC
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i got 2012 on Blu-ray to after i retune it for the 2nd time it still do not work not on my lap top i have a HP HDX Premium Series Lap top that use HP Media Smart bilt in the hard drive But were you saying if i go on the Cyberlink's Website that that should fix the movie John ????
John J Collette is offline  
post #12 of 16 Old 03-14-2010, 03:00 PM
Newbie
 
John J Collette's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada BC
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did you Download PowerDVD 9 Ultra updat ???? or did you download Media Suite 8 ????
John J Collette is offline  
post #13 of 16 Old 03-14-2010, 03:22 PM
 
cybrsage's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Harrisburg, PA
Posts: 8,074
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 148
2012 played just fine on Arcsoft's Total Media Theater 3.
cybrsage is offline  
post #14 of 16 Old 03-14-2010, 07:38 PM
AVS Special Member
 
vladd's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Louisville, KY
Posts: 5,469
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 35
I played 2012 just fine with PDVD9.
vladd is offline  
post #15 of 16 Old 03-14-2010, 07:50 PM
AVS Special Member
 
jrwalte's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,537
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Download the latest update from Cyberlink website and 2012 menu should work. The menu didn't work for me but after I updated it did.
jrwalte is offline  
post #16 of 16 Old 04-25-2010, 10:17 PM
AVS Special Member
 
YeuEmMaiMai's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,076
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
The latest update for Power DVD 8 does not fix it.----oops scratch that a new update released on 04-21-10 fixed it.

Strong or weak in the end we are all dead
YeuEmMaiMai is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off