Running music player on secondary monitor -how? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 05-17-2010, 06:45 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
politby's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: N59.45817 E18.39345
Posts: 1,425
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 69
Hiya all

My HTPC case (Origenae S21T) has a built in monitor connected via VGA. My 5670 graphics card is the primary display output device, connected to my processor.

I basically want to use the toucscreen for one thing only: music playback. I had this working pretty well using Ultramon for keyboard shortcuts which were defined as remote control commands using Intelliremote. When I selected "music" on my Harmony remote it would send an IR code that Intelliremote translated into keyboard shortcuts which powered on the touchscreen and made it the primary monitor, and vice versa.

Intelliremote traps all eHome IR commands, interprets them, and then sends them on to the appropriate application. Unfortunately this breaks some functionality in Media Center (such as triple tap, speed scrolling, etc) and also some important PowerDVD commands.

So I have decided to stop using Intelliremote.

I thought maybe I could make the touchscreen an extended display and then run some music player software on it. Unfortunately Media Center keeps exclusive control of mouse/input focus so even if I can get the software running on the extended display I can't control it.

I need this to work without having to pull out a keyboard/mouse.

Is there ANY solution to this problem?
politby is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 05-17-2010, 09:53 AM
Advanced Member
 
sensibull's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: www.portecho.net
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Couldn't you get an IR keyboard with a known protocol, teach the protocol to the Harmony, and then continue to use the keyboard shortcuts to toggle between the displays as needed, without invoking Intelliremote?
sensibull is offline  
post #3 of 4 Old 05-17-2010, 01:56 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
politby's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: N59.45817 E18.39345
Posts: 1,425
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 69
Quote:
Originally Posted by sensibull View Post

Couldn't you get an IR keyboard with a known protocol, teach the protocol to the Harmony, and then continue to use the keyboard shortcuts to toggle between the displays as needed, without invoking Intelliremote?

Now that's a really good idea. That would mean a keyboard whose codes are understood by the eHome IR receiver, though.

Does such a beast exist?
politby is offline  
post #4 of 4 Old 05-17-2010, 02:15 PM
Advanced Member
 
sensibull's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: www.portecho.net
Posts: 523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Have a look at this thread. You might not even need to buy the keyboard, if you can load the relevant protocol in the Harmony.

edit: correction. looks like that only lets you load standard windows shortcuts. Not sure if there's a "standard" shortcut for switching displays, but if not I think eventghost will do what you need.
sensibull is offline  
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off