Windows 7 Media Center : Setup Guide, Knowledge Base & Support - Page 159 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 11Likes
Reply
 
Thread Tools
post #4741 of 4760 Old 02-20-2015, 08:40 AM
AVS Forum Special Member
 
Ken.F's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Rockhill, PA
Posts: 4,514
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1724 Post(s)
Liked: 1548
Quote:
Originally Posted by mdavej View Post
Those two are definitely incompatible...
Rats. You hit send right before I did.
Ken.F is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4742 of 4760 Old 02-20-2015, 10:52 PM
Senior Member
 
JorgeA's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 346
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 20
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by mdavej View Post
Those two are definitely incompatible. So you must use the matching dongle that came with each remote. But as I said, you can continue to use both simultaneously if you want. I found that the one on the left would wake my PC reliably, but the one on the right would not. So I also used both for years.

The thing I like about the old Ortek (the one on the left) is the integrated mouse. If you prefer your old remote, I have a couple like new that you could have for the price of shipping if you want ($4 or so). I only use the dongles since I have universal remotes. So either you take them or my wife throws them out. PM me if interested.
Thank you @mdavej and @Ken.F for the info on these remotes, it's just what I was looking for. If there were a "thumbs up" smilie, I'd be putting it right here.

It'd be a shame to throw out perfectly good remotes, but wife is very happy with the HP model as the buttons are bigger and easier to find in the semi-darkness. Thanks for the offer, though. Hope they find a good home.
JorgeA is offline  
post #4743 of 4760 Old 02-25-2015, 11:31 PM
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Thanks! Good post. I love this sharing.
micagordon is offline  
 
post #4744 of 4760 Old 02-05-2017, 12:50 PM
Member
 
lfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 13
Has anyone else gotten a notice that their Rovi TV Guide data is about to run out on Tues 2/7?
lfox is offline  
post #4745 of 4760 Old 02-05-2017, 01:06 PM
AVS Forum Special Member
 
Ken.F's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Rockhill, PA
Posts: 4,514
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1724 Post(s)
Liked: 1548
Quote:
Originally Posted by lfox View Post
Has anyone else gotten a notice that their Rovi TV Guide data is about to run out on Tues 2/7?
I got a pop-up in WMC this morning saying there were only 3 days of guide data left.
Ken.F is offline  
post #4746 of 4760 Old 02-05-2017, 01:37 PM
Advanced Member
 
jimmyv's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: St.Paul, MN
Posts: 807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
WMC Guide Data runs out 2/7 @ 6pm CST

Yep - everyone has the same problem - there have been 100's of posts on it here:
http://www.thegreenbutton.tv/forums/...0615&start=160
bmcn likes this.
jimmyv is offline  
post #4747 of 4760 Old 02-05-2017, 02:22 PM
AVS Forum Special Member
 
Davidt1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 115 Post(s)
Liked: 36
Guide on both my laptops run out on 2/8/2017. So it's not just me. Looks like I will have to go back to manual recording.
Davidt1 is offline  
post #4748 of 4760 Old 02-05-2017, 09:00 PM
AVS Forum Special Member
 
Worf's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,520
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 569 Post(s)
Liked: 307
Do a guide update. I had guide data ending February 7/8 last week, and it turned out it was a rovi problem as TiVo had the exact same problem - just over a week if data.

I just checked and I have a full set of guide date till next week.
Worf is offline  
post #4749 of 4760 Old 02-06-2017, 04:12 AM
AVS Forum Special Member
 
Ken.F's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Rockhill, PA
Posts: 4,514
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1724 Post(s)
Liked: 1548
Quote:
Originally Posted by Worf View Post
I just checked and I have a full set of guide date till next week.
I updated the guide data this morning and now have 13 days worth.
Ken.F is offline  
post #4750 of 4760 Old 02-06-2017, 08:14 AM
AVS Forum Special Member
 
JDLIVE's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Marlborough, MA
Posts: 3,104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 99 Post(s)
Liked: 58
Send a message via Yahoo to JDLIVE
Quote:
Originally Posted by Davidt1 View Post
Guide on both my laptops run out on 2/8/2017. So it's not just me. Looks like I will have to go back to manual recording.
Convert over to EPG123. Costs $25/year for the subscription to Schedules Direct, but worth it, IMO.
JDLIVE is online now  
post #4751 of 4760 Old 02-06-2017, 10:02 AM
AVS Forum Special Member
 
Davidt1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 115 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by Worf View Post
Do a guide update. I had guide data ending February 7/8 last week, and it turned out it was a rovi problem as TiVo had the exact same problem - just over a week if data.

I just checked and I have a full set of guide date till next week.
I clicked on the "Get the latest guide listing" and it downloaded and said downloading is complete. But there is no guide data.



OK: I just checked again. There is about two weeks of data now.
Davidt1 is offline  
post #4752 of 4760 Old 02-06-2017, 10:07 AM
AVS Forum Special Member
 
Davidt1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 115 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by JDLIVE View Post
Convert over to EPG123. Costs $25/year for the subscription to Schedules Direct, but worth it, IMO.
Definitely something to consider. Thanks.
Davidt1 is offline  
post #4753 of 4760 Old 02-06-2017, 12:39 PM
Super Moderator
 
DrDon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Metro Detroit, Tampa Bay
Posts: 14,749
Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1320 Post(s)
Liked: 2555
Quote:
Originally Posted by Davidt1 View Post
I clicked on the "Get the latest guide listing" and it downloaded and said downloading is complete. But there is no guide data.



OK: I just checked again. There is about two weeks of data now.
Yeah, I just forced an update. Good to the 19th, now.

Walking the fine line between jaw-dropping and a plain ol' yawn.
DrDon is online now  
post #4754 of 4760 Old 02-07-2017, 02:57 AM
Member
 
headcase151's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: K.C.MO.
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 15
I updated the data Sunday, before the super bowl. It started recording the super bowl. When I went to start watching the super bowl. After 30seconds,the screen blanked out. Then I got a message drivers were missing for video play back. Still happening now I`m not getting update my Rovi warning now. Any ideas to what happened. I haven't had any problems with this setup in 7 years. Any help would be welcomed. Thanks in advance.Dennis
headcase151 is offline  
post #4755 of 4760 Old 02-07-2017, 08:05 PM
Member
 
lfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 13
Does anyone else think the listings have improved since the guide data hiccup was fixed? Fewer teams TBA for college basketball for example?
lfox is offline  
post #4756 of 4760 Old 02-11-2017, 05:10 PM
Advanced Member
 
DavidinCT's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Someplace in CT
Posts: 882
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 283 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by lfox View Post
Does anyone else think the listings have improved since the guide data hiccup was fixed? Fewer teams TBA for college basketball for example?

I'll have to admit, after the last few "hiccups" the guide data seems to be a little better with ROVI. Double recordings are down, and details are a hair bit better. Besides the "No data" issues, I have not missed a recording in a while due to bad data, so I would say things are getting better.

Maybe it's because of TIVO users complaining (paying customers) but, if it gets better and more stable, I am all good with it.

But these...every 2 month 1-2 days with out data is starting to get to me.

-Dave

MCSE 2003
Windows Media Center specialist - MVP and Certified Home Theater specialist

Avid gamer and home theater junkie..
DavidinCT is offline  
post #4757 of 4760 Old 02-17-2017, 03:20 PM
Advanced Member
 
etrin's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 722
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 14
I switched to a silicon dust prime and windows media center, comcast cable card and have problems with channels.
The SD shows all my channels, and I can use the SD viewer to watch them but media center can not find 5 channels.
I looked at adding channels like 1220 TBS but it requires a signal of _ _._
I looked and can't find anything that shows these types of numbers for the missing channels.
Is there a list of conversions to get the media center to use the missing channels?
etrin is offline  
post #4758 of 4760 Old 03-20-2017, 06:01 AM
AVS Forum Special Member
 
6athome's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,359
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 521 Post(s)
Liked: 159
I picked up a HP Z230 core 5 with Windows 7 pro. Dropped in a 9500 NVidia card for 1080 play back.
I have HD home run prime and can't get my HBO channels. WMC said it's not digital ready to display it and tells me to activate Windows, it is active . What am I missing? Also the sound will not play though HDMI and when I go to the NVidia setup it shows my Samsung but will not show up in windows.
6athome is offline  
post #4759 of 4760 Old 03-20-2017, 06:25 AM
AVS Forum Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 13,434
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2273 Post(s)
Liked: 992
Several things going on here.

- Make sure cable card is properly activated with cable company. Without that, HBO will never work.
- Run Digital Cable Advisor until it passes. If you can't get it to pass, there is a utility to override it
http://rricketts.com/digital-cable-a...stry-override/
- Sound card needs to be set up to run in Exclusive mode.
- Confirm Windows is really activated. "Active" and "Activated" are not the same thing.

Have you ever run WMC before?

Last edited by mdavej; 03-21-2017 at 11:04 AM.
mdavej is online now  
post #4760 of 4760 Old 03-30-2017, 06:43 AM
AVS Forum Special Member
 
Postmoderndesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,703
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 328 Post(s)
Liked: 149
Yesterday, 7MC epg was back loading my TV schedule. Patience sometimes pays in the wacky world of software and hardware. But I am not making any promises for tomorrow.

Anál nathrach, orth’ bháis’s bethad, do chél dénmha
Postmoderndesign is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off