Windows 7 Media Center : Setup Guide, Knowledge Base & Support - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
 4Likes
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 4695 Old 05-26-2010, 07:37 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
He is using EVR as a renderer, it`s set by default to EVR-CP. The DirectX warning comes up nonetheles.

PS: it`s at the Output Tab, DirectShow Video. It should be set by default To EVR Custom Pres . You should not change anything.
GreenEyez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 4695 Old 05-26-2010, 07:39 PM
 
Lacrimosae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

He is using EVR as a renderer, it`s set by default to EVR-CP. The DirectX warning comes up nontheles.

PS: it`s at the Output Tab, DirectShow Video.

I guess you didn't have time for that Reclock tutorial?
Lacrimosae is offline  
post #183 of 4695 Old 05-26-2010, 07:42 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Will do it tonight along with the ripping tutorial (which is finished, just need to polish it out a little. I`ll upload both of the tonight.
GreenEyez is offline  
post #184 of 4695 Old 05-26-2010, 07:43 PM
 
Lacrimosae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Will do it tonight along with the ripping tutorial (which is finished, just need to polish it out a little. I`ll upload both of the tonight.

Great!

You're on a roll... Be careful not to burn out
Lacrimosae is offline  
post #185 of 4695 Old 05-26-2010, 07:46 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
). Thanks alot, appreciate it.

I`m going to get some sleep (it`s 6AM in the morning where i live), and when i wake up i`ll start upping the tutorial one by one.

Jackal55, let me know if eveything works out.
GreenEyez is offline  
post #186 of 4695 Old 05-26-2010, 07:47 PM
Senior Member
 
Jackal55's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 442
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
MB now opens BR movies fullscreen in MPC-HC, but the movie doesn't play. Just the MPC-HC logo on the screen.
Jackal55 is offline  
post #187 of 4695 Old 05-26-2010, 08:00 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Yup, it doesn`t work for me either. I just tested it a minute ago. mkv playback is fine, but the same thing happens when i try to play a Br folder. Curiously, when i try to open the movie from the MPC-HC interface (open directory), it works fine.

I`ll look into it tomorrow, i never used MPC-HC for BR folder, just for mkv/m2ts/ts
GreenEyez is offline  
post #188 of 4695 Old 05-26-2010, 08:08 PM
Member
 
SamNTamara's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Important Note no. 2 : Subtitle/audio stream control for mkv containers in the 7MC player (Playback Section 1.2) - Those who don`t need multiple subtile control, skip this step.

Software :
-> Media Control : Download link

Before installation : Assign ffdshow to be the default h264 decoder (H264 tab in Shark007) instead the MPC-HC decoder.

Install the software (Media Control). During the install, on the Additional Tasks menu, uncheck "Media Control Entries", all of them. Next you will be prompted with a configuration menu

Remote control & keyboard tab
-> Assign Context Menu to your preferrd button (Blue button for ex)
-> Remove the rest of the entries and click "Commit Changes"

Notifications / Tricks tab
-> enable Resume Movie
-> disable "Show the streams menu" and then click Commit Changes

FFdshow configuration
-> click "Apply Minimal config" then commit changes again.

Result : Now when you press the blue button (or whatever button you asigned) you will get a top-down menu the subtitles/audio streams available and select the one/ones you like.

Does this break DXVA?
SamNTamara is offline  
post #189 of 4695 Old 05-26-2010, 08:11 PM
Senior Member
 
Jackal55's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 442
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Yeah, directly in MPC-HC the BR folder will work. I think it has something to do with the "Fullscreen" selection. Normally I just got the DX error window and once I closed it the movie would play. But I'm off to bed for now.
Jackal55 is offline  
post #190 of 4695 Old 05-26-2010, 08:11 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Yes. To get subs and DXVA, you have to go with the MPC-HC as an external player route.
GreenEyez is offline  
post #191 of 4695 Old 05-26-2010, 08:21 PM
Senior Member
 
Bojangles139's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Play -> Media_Play
Pause -> Media_Pause
Stop -> Media_Stop
Exit -> Browser_Back *
Next Subtitle -> MCE_Red
Next Audio -> MCE_Blue
Increase Rate -> Media_Fast_Forward
Decrease Rate -> Media_Rewind

Question: when i try to edit my remote keys for mpc-hc, i don't have MCE_Red or MCE_Blue (or any color).

i have a MCE remote which i pluged in the ir reciever and it worked. no software installed. i use a logitech remote.

do i need to install something?
Bojangles139 is offline  
post #192 of 4695 Old 05-26-2010, 08:26 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Those commands should be there regardless of what remote you have. They are the last ones in the list, see this screenshot
LL
GreenEyez is offline  
post #193 of 4695 Old 05-26-2010, 08:37 PM
Senior Member
 
Bojangles139's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Those commands should be there regardless of what remote you have. They are the last ones in the list, see this screenshot

nope, don't have them. have the latest mpc-hc as well.
Bojangles139 is offline  
post #194 of 4695 Old 05-26-2010, 08:47 PM
Member
 
eyeballer's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was having some audio popping issues, so after using DPC latency checker and discovering it was my wlan card (Revo 3610, Win 7 x64) and disabling it, that went away.

I decided to start clean, and use the Shark007 method for enabling the 7MC player (which worked perfectly for me before). However, now 1080p mkv's play fine in WMP and DTS bitstreams out to my 608, they stutter in MPC-HC 32bit, and in 7MC they play but some files play with black bars on the sides and audio is sent out as multichannel, not DTS, whereas others are perfect. I can't figure out why some files are doing this.

I followed the guide exactly (2nd time I'm doing it, installed x64 components but did not enable 64 bit player) and can't figure it out!??
eyeballer is offline  
post #195 of 4695 Old 05-27-2010, 01:59 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Yup, it doesn`t work for me either. I just tested it a minute ago. mkv playback is fine, but the same thing happens when i try to play a Br folder. Curiously, when i try to open the movie from the MPC-HC interface (open directory), it works fine.

I`ll look into it tomorrow, i never used MPC-HC for BR folder, just for mkv/m2ts/ts

I don't think you can launch a BR Folder from Media Browser with MPC HC and have it play automatically. Not sure if it is a Media Browser issue or MPC issue?

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #196 of 4695 Old 05-27-2010, 02:02 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
eyeballer - Are you using an Acer Revo with an dual core Atom and a Nvidia Ion Graphics card ? And have you used the subtitle control method (with Media Browser) for Section 1.2 (Shark method) ?
GreenEyez is offline  
post #197 of 4695 Old 05-27-2010, 02:05 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by Bojangles139 View Post

nope, don't have them. have the latest mpc-hc as well.

Very strange. The pic i uploaded was from my main machine, which has no remote or anything like that. Try an older version of MPC-HC and see if you have them. If not, assign them to some other buttons on your remote
GreenEyez is offline  
post #198 of 4695 Old 05-27-2010, 02:07 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post


I`m going to do a XMBC guide myself in the following weeks, maybe will cross guides and notes when we`re finished.

Success with bitstreaming HD audio using XBMC + DSPlayer. I am getting some stuttering with playback that I saw at least one other user note as well, but otherwise a very pain free process.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #199 of 4695 Old 05-27-2010, 02:07 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

I don't think you can launch a BR Folder from Media Browser with MPC HC and have it play automatically. Not sure if it is a Media Browser issue or MPC issue?

I`ll post this in the MB forums/comunity tracker and see what they know.
GreenEyez is offline  
post #200 of 4695 Old 05-27-2010, 02:14 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Success with bitstreaming HD audio using XBMC + DSPlayer. I am getting some stuttering with playback that I saw at least one other user note as well, but otherwise a very pain free process.

Thanks, i`ll see what i can do and is i find a solution i`ll let you know. I`m going to start playing around with XMBC this weekend.
GreenEyez is offline  
post #201 of 4695 Old 05-27-2010, 02:30 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Thanks, i`ll see what i can do and is i find a solution i`ll let you know. I`m going to start playing around with XMBC this weekend.

Right now it appears the stuttering is a known bug so most likely need to be fixed on the developers side. I should have my post up later today on setting up XBMC (not much involved) and then next is bitstreaming in SageTV

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #202 of 4695 Old 05-27-2010, 02:49 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Great, will you post this on AVS or on your personal blog on msserver ?
GreenEyez is offline  
post #203 of 4695 Old 05-27-2010, 03:08 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Great, will you post this on AVS or on your personal blog on msserver ?

I will post it on MSS. I will let you know when it is up if you want to use any of the info or link to.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #204 of 4695 Old 05-27-2010, 04:14 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Ok, thanks, much appreciated.

Blu Ray ripping guide with BD_Clown is finished, added to the guide. Later on, the MKV part.

And by saturday i hope to finish the guide on how to build your own mini nuclear ICBM and control it via your 7MC interface, for getting rid of those pesky neighbours ).
GreenEyez is offline  
post #205 of 4695 Old 05-27-2010, 04:24 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Ok, thanks, much appreciated.

Blu Ray ripping guide with BD_Clown is finished, added to the guide. Later on, the MKV part.

Your guide looks good. For Step 1 you might want to add a blurb about checking the "Networked Media Tank Audio Options" option which then gives you the choice in step three to choose multiple Audio Output formats for an Audio Track (i.e. if say you want a DTS(MA) and AC3 track). I use this option because I have a few players in my house that cannot play the DTS(MA) track or downmix, so I switch to the secondary AC3 track.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #206 of 4695 Old 05-27-2010, 04:27 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Isn`t the Ac3/DTS core included in the DTS-HD MA or True HD track? Or doesn`t the media player read the core track?
GreenEyez is offline  
post #207 of 4695 Old 05-27-2010, 04:31 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Isn`t the Ac3/DTS core included in the DTS-HD MA or True HD track? Or doesn`t the media player read the core track?

An example would be the SageTV HD200 extender. If connected directly to a TV it will send the core to the tv (so in the case of DTS-MA it will send DTS). However, almost all tvs cannot decode DTS so you get no sound. This is the reason why I need to include a secondary AC3 track which I switch to. If the HD200 could downmix the DTS to stereo when outputting then this wouldn't be an issue, but unfortunately it cannot.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #208 of 4695 Old 05-27-2010, 04:35 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
GreenEyez's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Yeah, i haven`t thought about that. I had a PCH-200 in my hands and it read the core audio but it was conected to my receiver, not to my TV. Ok, will add in a couple of minutes, i`m recording my HTPC interface to add to the guide, so pleople should know what to expect after correctly finishing the guide.
GreenEyez is offline  
post #209 of 4695 Old 05-27-2010, 04:37 AM
AVS Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,324
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by GreenEyez View Post

Yeah, i haven`t thought about that. I had a PCH-200 in my hands and it read the core audio but it was conected to my receiver, not to my TV. Ok, will add in a couple of minutes, i`m recording my HTPC interface to add to the guide, so pleople should know what to expect after correctly finishing the guide.

Yeah, and the PCH-200 if connected directly to a TV will actually downmix to stereo so you are fine (I have a PCH C-200 connected directly to a tv and have no issues with audio playback). The SageTV HD200 is a dying breed, it is pretty much a common feature among players these days to support downmixing.

Cheers,
Damian

MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net

Windows Entertainment and Connected Home MVP 2010-2012

dbone1026 is offline  
post #210 of 4695 Old 05-27-2010, 06:34 AM
Senior Member
 
Jackal55's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 442
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Good morning everyone.

So I got up this morning and did a few things before I left for work.

1. Unchecked "Fullscreen" in MPC-HC
2. Moved a BR movie from the BDMV folder up to the movie named folder
3. Tested Media Browser with both BR file setups

Results: Oddly mixed

Quote:
Across The Universe (20xx)>Across The Universe (20xx).m2ts

I opened that in MB and it started playing in 7MC, not MPC-HC and in Spanish! I only ripped it with the English 5.1 audio track. It restarted a few times after about 30 seconds or so but then it played fine with the exception of the Spanish audio track. When I try to open this path in 7MC Movies section it starts the PDVD9 page looking for a BR disc.

Quote:
New Moon (2009)>BDMV>New Moon (2009)>STREAM>New Moon (2009).m2ts

Started in MB and it opened MPC-HC but would not play (Fullscreen or Windowed).

Quote:
Star Trek (200x)>Star Trek (200x).m2ts

Now this is the odd one. Same structure as Across the Universe but MB opened it in MPC-HC and played it with no problem. Even in fullscreen. So I moved New Moon to the same structure and it worked. But ACtU still wouldn't. It kept opening in 7MC and in Spanish. I can open the movie in MPC-HC and it plays fine and in English. Maybe I have to reboot the PC to clear the cache or something. So the structure type in the image below will work for me with MPC-HC. Hopefully the reboot to clear anything out will straighten out the Star Trek weirdness when I get home.
LL
Jackal55 is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off