help avoid dumb mistake, review HTPC plan - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 10 Old 11-23-2010, 11:19 AM - Thread Starter
Member
 
chardur's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My home office is next to my theater and Im planning on using my office pc as a dual use HTPC. It has a core 2 duo 3ghz and 2gb ram, I will be purchasing a ATI 5750 and connecting a 25ft hdmi cable to my projector/7.1 receiver.

If I get a high speed 25ft cable it should produce quality images right?

Can you see any potential problems doing a HTPC this way?
chardur is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 11-23-2010, 11:29 AM
Member
 
rocketlaw's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
25' HDMI cable should be fine. I use a 30' one between my HTPC and projector without problems.

Based on your setup, my only concern would be controlling the HTPC from the other room. You would need to make sure you have an IR receiver and/or wireless keayboard receiver on that side of the wall if you want to control the HTPC from the media room.
rocketlaw is offline  
post #3 of 10 Old 11-23-2010, 01:14 PM
AVS Special Member
 
captain_video's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Ellicott City, MD
Posts: 3,541
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 57 Post(s)
Liked: 134
FYI - There are no dumb mistakes when it comes to building an HTPC. If you learn from it then it's worthwhile. You'll learn more from mistakes than just following a set of instructions blindly. Enjoy!
captain_video is offline  
post #4 of 10 Old 11-23-2010, 05:48 PM - Thread Starter
Member
 
chardur's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rocketlaw View Post

25' HDMI cable should be fine. I use a 30' one between my HTPC and projector without problems.

Based on your setup, my only concern would be controlling the HTPC from the other room. You would need to make sure you have an IR receiver and/or wireless keayboard receiver on that side of the wall if you want to control the HTPC from the media room.

Thanks, I hadnt thought about controlling the system, thats the kind of dumb mistake I was looking for.
chardur is offline  
post #5 of 10 Old 11-23-2010, 08:28 PM
AVS Special Member
 
Postmoderndesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,080
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 32
If you plan on using 7MC there will be a problem if you plan to work in your office on your computer while someone else want to use the remote for media center. The focus is either on the monitor or the display so it is one or the other but not both at once.
Postmoderndesign is offline  
post #6 of 10 Old 11-23-2010, 08:50 PM
AVS Addicted Member
 
assassin's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12,948
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 239
assassin is online now  
post #7 of 10 Old 11-23-2010, 09:03 PM
AVS Special Member
 
hirent's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In my imagination!
Posts: 1,648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by chardur View Post
If I get a high speed 25ft cable it should produce quality images right?
I have generic (China) HDMI cables (15ft+6ft) from my AVR to my PJ and it works fine. Don't spend too much in buying so called 'High Quality' cables. Try Monoprice & igonemobile (where I got mine).
hirent is offline  
post #8 of 10 Old 11-23-2010, 09:16 PM
AVS Addicted Member
 
assassin's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12,948
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 239
This is monoprice's excellent "premium" HDMI cable.

$12

I buy all my cables from monoprice and have never been let down.

http://www.monoprice.com/products/pr...seq=1&format=2

assassin is online now  
post #9 of 10 Old 11-23-2010, 09:17 PM
Member
 
rocketlaw's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, monoprice all the way . . .
rocketlaw is offline  
post #10 of 10 Old 11-24-2010, 12:27 AM
Newbie
 
thacolonel's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a similar setup where I use my Office PC as my HTPC for my 3DTV in the other room. I am using a 50' cable and am able to play 3D movies and everything else i throw at it so you should be just fine.
thacolonel is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off