XBMC Media Center : Setup Guide, Knowlege Base & Support - Page 73 - AVS Forum
Forum Jump: 
 12Likes
Reply
 
Thread Tools
post #2161 of 3266 Old 04-22-2012, 02:18 PM
Member
 
wraslor's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 140
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
I'm hoping someone can help me out here. I want to use power dvd 11 to play m2ts, DVD, Bluray, and ISO files. I'm linking my player core files below. When I try to launch a m2ts or iso file xbmc freezes for about 10 secs and nothing happens.


btw H: is virtual from vcd and G: is bluray drive.

http://dl.dropbox.com/u/27640703/PlayBDMV.bat
http://dl.dropbox.com/u/27640703/PlayDisc.bat
http://dl.dropbox.com/u/27640703/playercorefactory.xml
http://dl.dropbox.com/u/27640703/PlayISO.bat

If I change powerdvd11.exe to the pdvdlaunchpolicy.exe it will then work for the mounting and playing of .iso but for the .mt2s it will launch powerdvd and go to a black screen and do nothing.

If someone could take a look and tell me what I'm missing I would appreciate it.
wraslor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2162 of 3266 Old 04-23-2012, 06:42 AM
Senior Member
 
Joeforsale's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Not sure what happened but went to play LOTR yesterday (which played fine before) and now it plays really choppy. Also, my Onkyo receiver keeps flipping DTS on then off (similar to when you first start a movie and it recognizes the audio format). Some of my other HD movies do it to but not all. Updated GPU drivers and reinstalled Eden, still having the same issues.
Joeforsale is offline  
post #2163 of 3266 Old 04-23-2012, 06:48 AM
Senior Member
 
Joeforsale's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Strangely enough switching audio to stereo within XBMC and the movie will play fine. I sure hope my receiver isn't going out, it's not even a year old.
Joeforsale is offline  
post #2164 of 3266 Old 04-23-2012, 06:53 AM
Senior Member
 
Joeforsale's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Changed HDMI setting in XBMC to Wasapi and everything is fine now.
Joeforsale is offline  
post #2165 of 3266 Old 04-23-2012, 07:36 PM
AVS Special Member
 
Murilo's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,679
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
Out of curiosity, i had to reinstall my os on my desktop, and it reminds me how much of a pain it is, thinking about building an htpc, is it a pain having to reinstall the os? I assume nobody is running vista or xp on there builds anymore.

Also should i go with windows 8 to future proof, i much prefer how easily i can navigate windows 7, but i dont want to have to install a new version of windows in a year.
Murilo is offline  
post #2166 of 3266 Old 04-23-2012, 09:13 PM
Senior Member
 
Joeforsale's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I reinstall my OS about every 6 mths so it doesn't bother me any. Windows 8 is still in beta so if you're doing an install soon windows 7 is what you'll use.
Joeforsale is offline  
post #2167 of 3266 Old 04-23-2012, 11:29 PM
Senior Member
 
TRaSH-'s Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Holland
Posts: 209
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wraslor View Post

I'm hoping someone can help me out here. I want to use power dvd 11 to play m2ts, DVD, Bluray, and ISO files...........
If someone could take a look and tell me what I'm missing I would appreciate it.

Goto the xbmc forum.
There's a guy there named bluray.
He made a topic about external players.
He's very active and helpful.
TRaSH- is offline  
post #2168 of 3266 Old 04-24-2012, 07:10 AM
Member
 
wraslor's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 140
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
Figured it out! The args caused the problem. Setting to only {0} and it all works.




C:\\Users\\media center\\AppData\\Roaming\\XBMC\\userdata\\PlayISO.bat
"{1}" /fullscreen
true
false
none


C:\\Users\\media center\\AppData\\Roaming\\XBMC\\userdata\\PlayBDMV.bat
"{1}" /fullscreen
true
false
none


C:\\Users\\media center\\AppData\\Roaming\\XBMC\\userdata\\PlayDisc.bat
"{1}" /fullscreen
true
false
none


C:\\Program Files (x86)\\CyberLink\\PowerDVD11\\PDvdlaunchpolicy.exe
"{0}"
true
false
none














wraslor is offline  
post #2169 of 3266 Old 04-24-2012, 09:24 AM
JAB
AVS Special Member
 
JAB's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Location: Herndon, VA
Posts: 6,602
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If anyone is having recurring video loss (black screen) and possibly audio loss, both lasting less than a second, during playback within XBMC, I found a reference on the XBMC forums that indicates the cause may be the latest Nvidia drivers and DXVA2. Disabling DXVA2 acceleration solved the problem for that person.
JAB is offline  
post #2170 of 3266 Old 04-24-2012, 11:17 AM
Advanced Member
 
sievers's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
How do you guys do wake on lan? Currently I have it working, but I have to click a cmd script on my desktop. Is there a way to integrate this command into xbmc? thanks
sievers is offline  
post #2171 of 3266 Old 04-24-2012, 03:42 PM
Advanced Member
 
swarm87's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: rhode island
Posts: 893
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 48
anyone know how to config the android Official XBMC Remote theres no direction in the OP, i installed it and i dont know how to add a host is it not working because my phone doesnt have IR? im have a droid razr maxx if that helps

pcm=potato
bitstream=patato
swarm87 is offline  
post #2172 of 3266 Old 04-24-2012, 06:27 PM
Advanced Member
 
xcrunner529's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 536
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 15
How can I get XBMC to stop checking disks in my blu ray drive? I just installed it today and it takes control of the disk trying to find out what it is forever and it's normally bluray movies which are encrypted. Any way to stop that? Autoplay is off.
xcrunner529 is offline  
post #2173 of 3266 Old 04-25-2012, 03:54 AM
Senior Member
 
TRaSH-'s Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Holland
Posts: 209
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by swarm87 View Post

anyone know how to config the android Official XBMC Remote theres no direction in the OP, i installed it and i dont know how to add a host is it not working because my phone doesnt have IR?

No IR needed.
Make sure your phone is connected to the samen network as your xbmc machine.
Then write down the ip of your xbmc machine and ad that as host.
Make sure that your router firewall isn't blocking something.
TRaSH- is offline  
post #2174 of 3266 Old 04-25-2012, 04:45 AM
Advanced Member
 
swarm87's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: rhode island
Posts: 893
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 48
Quote:
Originally Posted by TRaSH- View Post

No IR needed.
Make sure your phone is connected to the samen network as your xbmc machine.
Then write down the ip of your xbmc machine and ad that as host.
Make sure that your router firewall isn't blocking something.

but where is the option to add a host

pcm=potato
bitstream=patato
swarm87 is offline  
post #2175 of 3266 Old 04-25-2012, 06:51 AM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by swarm87 View Post

anyone know how to config the android Official XBMC Remote theres no direction in the OP, i installed it and i dont know how to add a host is it not working because my phone doesnt have IR? im have a droid razr maxx if that helps

Instructions here:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=79200

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
post #2176 of 3266 Old 04-25-2012, 06:54 AM
Member
 
Mallet21's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by swarm87 View Post

anyone know how to config the android Official XBMC Remote theres no direction in the OP, i installed it and i dont know how to add a host is it not working because my phone doesnt have IR? im have a droid razr maxx if that helps

http://code.google.com/p/android-xbm...upInstructions
Mallet21 is offline  
post #2177 of 3266 Old 04-25-2012, 07:15 AM
AVS Special Member
 
Murilo's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,679
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
Edit
Murilo is offline  
post #2178 of 3266 Old 04-26-2012, 05:41 AM
AVS Special Member
 
Murilo's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,679
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
Im just curious if you need to use an external player to play physical discs, does the greeneyez guide setup work so only physical discs are played with an external player?


For instance i have a ton of bluray rips that are bdmv folders, xbmc can play the main movies fine, but can it differentiate between using an external player to launch physical discs, and not my actual bdmv folders?
Murilo is offline  
post #2179 of 3266 Old 04-26-2012, 07:37 PM
Senior Member
 
Joeforsale's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
If you have a jail broken iPhone check out Notify Pro it will pause what your watching on XBMC when your phone rings, displays the caller id onscreen, and resumes when you hang up. You can do this for just about any notification too.
Joeforsale is offline  
post #2180 of 3266 Old 04-26-2012, 11:40 PM
AVS Special Member
 
Favelle's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Victoria, BC, Canada
Posts: 3,786
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Has bitstreaming been fixed on XBMC yet?

In terms of LFE, size does matter!
Favelle is offline  
post #2181 of 3266 Old 04-27-2012, 01:52 AM
Advanced Member
 
steelman1991's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 975
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 72
Not totally there yet - they hope to merger the new AE engine to nightly builds in May, though at post #247 here http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=124600&page=25 there is a test build which I am happily using and with one or two small issues is working well.
steelman1991 is online now  
post #2182 of 3266 Old 04-27-2012, 05:51 AM
Newbie
 
tilldeathand1's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Joeforsale View Post

If you have a jail broken iPhone check out Notify Pro it will pause what your watching on XBMC when your phone rings, displays the caller id onscreen, and resumes when you hang up. You can do this for just about any notification too.

Nice app! Thanks!
tilldeathand1 is offline  
post #2183 of 3266 Old 04-27-2012, 06:34 AM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by Favelle View Post

Has bitstreaming been fixed on XBMC yet?

Use the build in the first post here:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=121877

Even though AE isnt finished yet, this build with built in Bitstreaming is working perfectly.

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
post #2184 of 3266 Old 04-27-2012, 07:01 AM
Senior Member
 
rsmclay's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Westland, MI
Posts: 205
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
GreenEyez, I know a while ago you said you were going to evaluate Ember Media Manager. Any thoughts on using this as opposed to MCM?

Anyone that has used both, and chosen one over the other? In particular anyone gone to using Ember only? It's my understanding that you can't scrape tv shows with ember, is this true? What functionality is available in one that isn't in the other?
rsmclay is offline  
post #2185 of 3266 Old 04-27-2012, 07:47 AM
JAB
AVS Special Member
 
JAB's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Location: Herndon, VA
Posts: 6,602
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tried both and rejected both. I don't recall why I rejected Ember, but MCM gave me problems. At the time, it didn't work well with TV episodes. Plus, it's major draw was automatic renaming, but when it pulled bad metadata, it gleefully renamed everything to the wrong movie name. In the end, I found it much, much simpler just to use the scrapers built into XBMC after manually naming my folders and files to match the contents of themoviedb.org and thetvdb.com.
JAB is offline  
post #2186 of 3266 Old 04-27-2012, 07:49 AM
Senior Member
 
Joeforsale's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by tilldeathand1 View Post


Nice app! Thanks!

No problem.
Joeforsale is offline  
post #2187 of 3266 Old 04-27-2012, 08:34 AM
Member
 
Mallet21's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rsmclay View Post


Anyone that has used both, and chosen one over the other? In particular anyone gone to using Ember only? It's my understanding that you can't scrape tv shows with ember, is this true? What functionality is available in one that isn't in the other?

Ember works great with TV shows (provided you have the right file name syntax)

I've never used MCM so I can't compare but I am a big fan of Ember. Installed it a couple years ago and have never looked back. Ember was designed specifically for XBMC so compatibility would never be an issue. I like to pick my covers and backgrounds so automation is not important to me. I also like how easy it is to customize the metadata if for some reason it doesn't scrape right.

The sets feature of Ember is also what really sold me. The Eden native sets feature is not quite what I'm looking for a the playlists workaround isn't very elegant.
Mallet21 is offline  
post #2188 of 3266 Old 04-27-2012, 08:38 AM
Senior Member
 
rsmclay's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Westland, MI
Posts: 205
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Mallet21 View Post


Ember works great with TV shows (provided you have the right file name syntax)

I've never used MCM so I can't compare but I am a big fan of Ember. Installed it a couple years ago and have never looked back. Ember was designed specifically for XBMC so compatibility would never be an issue. I like to pick my covers and backgrounds so automation is not important to me. I also like how easy it is to customize the metadata if for some reason it doesn't scrape right.

The sets feature of Ember is also what really sold me. The Eden native sets feature is not quite what I'm looking for a the playlists workaround isn't very elegant.

Mallet21,

Got any nice guides on how to set it up?
rsmclay is offline  
post #2189 of 3266 Old 04-27-2012, 09:12 AM
Member
 
Mallet21's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rsmclay View Post

Mallet21,

Got any nice guides on how to set it up?

Sorry I don't.....best I can recommend is to grab the newest version and ask any questions on the dedicated thread over at the XBMC forums.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=116941
Mallet21 is offline  
post #2190 of 3266 Old 04-27-2012, 09:20 AM
AVS Special Member
 
dan4081's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by rsmclay View Post

GreenEyez, I know a while ago you said you were going to evaluate Ember Media Manager. Any thoughts on using this as opposed to MCM?

Anyone that has used both, and chosen one over the other? In particular anyone gone to using Ember only? It's my understanding that you can't scrape tv shows with ember, is this true? What functionality is available in one that isn't in the other?

Im partial to Media Companion.
It can be found on the XBMC forums.

Btw, the built in xbmc scraper works fine but I like having more control over what fanart and posters get used.
With media companion its a cinch to change the posters or fanart if I dont like the first one it grabs. It lets you choose from many others and only takes a few seconds.
It also works with TVShows.

Revo Ion...XBMC For Windows...Dharma RC2
dan4081 is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off