Ceton Infinitv resets - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 07-08-2011, 10:20 PM - Thread Starter
Newbie
 
mikewp23's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone had any problems with their Ceton card resetting itself every few days? I leave my computer on 24x7 and the longest time my card has been up is about 6 days. I'm not able to trigger a reset but it usually happens after 2 or 3 days. All tuners are unavailable for about 1 min 30 seconds while the card resets.

If you go to the System tab on the Ceton web interface, there's an Uptime field. Uptime is then reset to 0 after this happens. Does this happen to anyone else who leaves their computer on 24x7?

My setup is fairly simple and here's what's been done so far to troubleshoot:

- Cablecard replaced
- Switched cable providers (from Cablevision to Fios) - low pass filter is installed
- Ceton sent a replacement card but the problem still happens
- Ceton had me try the latest beta firmware
- Disabled network tuner support
- Ceton temps usually around 55

I'm running on an AMD x2 3600+ w/ Windows 7 Professional x64 and 8GB RAM. Any feedback or assistance is appreciated -- Ceton support seems to have forgotten about me. Let me know if you'd like more details on my configuration.

Mike
mikewp23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 07-08-2011, 10:49 PM
Advanced Member
 
lovemyram4x4's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 962
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've had that problem, but I don't remember if it was my original one or the RMA replacement (I'm thinking it was w/ the replacement card) but it just stopped doing after a couple of weeks, mine did it ever other day. My Ceton hasn't any had any problems since I moved it into my server and my HTPC hasn't had any Ceton related problems since I did a fresh install. One of the problems my first Ceton had was it would drop out when ever it got up to around 50C, it would still show device manager but the Ceton diagnostic tool and web UI couldn't even connect to it, a reboot boot would get it working again, however unless ambient temp had not gone down enough it would just drop back out after 5-15min. If you can add a small fan blowing on the Ceton and/or increase air flow thru the case it might help if it end up being temp related.

lovemyram4x4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off