Advanced MPC-HC Setup Guide - Page 138 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!



Forum Jump: 
 124Likes
Reply
 
Thread Tools
post #4111 of 4118 Old Today, 03:56 AM
Member
 
Iggy SLO's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Ljubljana, Slovenia
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 3
Quote:
Originally Posted by ikbenben View Post
Using the scaling options I think my GPU (Sapphire Radeon HD7850) is a bottleneck. I've seen frequent framedrops but it gets better when the movie plays a while.
Strange, I'd have thought that your GPU should be good enough. Maybe you have some other option enabled that's messing with your performance. How long does it take for the frame drops to subside? A couple of seconds, a minute? How many dropped frames do you have after a minute for example?

I used to have SuperRes enabled under upscaling refinement, but I disabled it after I found out it was the culprit for constant frame drops in fullscreen while playing videos smaller than 1080p.

I think it's likely that one of the scaling algorithms is causing your problems. If I were you I'd disable them all and see if the problem persists. If it doesn't, start enabling them one by one.

Quote:
Originally Posted by ikbenben View Post
Will my GPU scale better with lanczos?
Maybe, maybe not. I personally use Lanczos (4 taps with anti-ringing filter) for image upscaling.

Quote:
Originally Posted by ikbenben View Post
Also is it better in my case to not use Image Doubling or will my GPU suffice to still use it? Also when I select super-xbr at Image Doubling I have choises for sharpness ranging from 25 to 150. I can't just select super-xbr on it's own, for now I've selected sharpness 100.
Again, I think your GPU should be enough, but I could be wrong. Super-xbr, sharpness 100 is fine.
ikbenben likes this.
Iggy SLO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4112 of 4118 Old Today, 05:08 AM
Newbie
 
ikbenben's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Strangely everything seems to be ok for now even when I switched back to Jinc. Maybe I have to test a bit more.

Another question...the up and downscaling is done by MadVR now, but what about the scalers in my Denon AVR? Don't they interact with each other?

Panasonic 55VT60 - Denon AVR 3313 - Monitor Audio Silver RX6 - BK XXLS400 FF
ikbenben is online now  
post #4113 of 4118 Old Today, 05:21 AM
Advanced Member
 
Brahmzy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 805
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 396 Post(s)
Liked: 258
You should only be using pass-thru on the DENON and disable and image scaling on the DENON.

HTPC | 12TB NAS | Harmony Elite | DENON X4200W | Sony XBR75X940D
Philips BDP7501 | Klipsch RF7II,RC64II,CDT5650CII | SVS SB2000 x2

Last edited by Brahmzy; Today at 05:24 AM.
Brahmzy is offline  
post #4114 of 4118 Old Today, 05:27 AM
Advanced Member
 
Brahmzy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 805
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 396 Post(s)
Liked: 258
By the way, I'm currently running a GTX950 and ordered a GTX1060.
I want to use the NEDID scaling options and max out the buffers. We'll see if the new card allows this. RAM won't be an issue for sure.

I also have massive stuttering while playing anything under 1080p. Curious to see if the new card fixes that or if I have to disable some stuff.

HTPC | 12TB NAS | Harmony Elite | DENON X4200W | Sony XBR75X940D
Philips BDP7501 | Klipsch RF7II,RC64II,CDT5650CII | SVS SB2000 x2
Brahmzy is offline  
post #4115 of 4118 Old Today, 06:00 AM
Newbie
 
ikbenben's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Brahmzy View Post
You should only be using pass-thru on the DENON and disable and image scaling on the DENON.
Ok, thx! Will have to check if you can adjust it by input because I still want to use the scalers for my tv decoder. I don't want to go in the menu everytime to turn the scalers on and off.

Panasonic 55VT60 - Denon AVR 3313 - Monitor Audio Silver RX6 - BK XXLS400 FF
ikbenben is online now  
post #4116 of 4118 Old Today, 08:09 AM
Advanced Member
 
Brahmzy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 805
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 396 Post(s)
Liked: 258
Quote:
Originally Posted by ikbenben View Post
Ok, thx! Will have to check if you can adjust it by input because I still want to use the scalers for my tv decoder. I don't want to go in the menu everytime to turn the scalers on and off.

That's a global option, so looks like you're hosed.

HTPC | 12TB NAS | Harmony Elite | DENON X4200W | Sony XBR75X940D
Philips BDP7501 | Klipsch RF7II,RC64II,CDT5650CII | SVS SB2000 x2
Brahmzy is offline  
post #4117 of 4118 Old Today, 08:49 AM
Newbie
 
ikbenben's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0

Panasonic 55VT60 - Denon AVR 3313 - Monitor Audio Silver RX6 - BK XXLS400 FF
ikbenben is online now  
post #4118 of 4118 Old Today, 02:06 PM
Newbie
 
ikbenben's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by nite244 View Post
DTS does eventually work though, but I have to either toggle tracks (in the case of a two audio track video file) or I have to load the video file with DTS, stop playback, load another file, stop playback again and then re-load the original video file with DTS, which then enables DTS on the AVR and I'm off and running.

For context, in VLC, it works right the first time on DTS tracks, but the important step I believe is that it doesn't change video modes (which is my assumption as to why this whole this is an issue - certainly could be wrong though).
I have exactly the same problem. When I load an mkv with DTS track there's no sound, only when it has an ac3 track. When I load another file and after switch back to the previous, the DTS track plays.
This is the case if I play the file trough my Denon AVR. When I play it trough the pc speakers there is no DTS sound whatsoever, only ac3.

Panasonic 55VT60 - Denon AVR 3313 - Monitor Audio Silver RX6 - BK XXLS400 FF
ikbenben is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Computers



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off