Strange slicing when going through receiver (ASRock A75M / Onkyo TX-SR608 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-26-2011, 02:28 PM - Thread Starter
Member
 
Ronin_aj's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Background on me, I've worked in IT for many years (built my first PC 13 years), so I know my way around a PC.

I believe its something with the 608, see "what I've tried."

Hardware
*ASRock A75M motherboard
*AMD A4-3300 CPU
*Onkyo TX-SR608
*Mitsubishi WD-57731

Symptom
Playback of video (streaming or local) appears to be jittery with lots of slicing (exacerbated when the camera shifts, or people on the screen move quickly). Nothing changed (software or otherwise) from when it was working till it wasn't. It was working fine, shut down, a few days later it wasn't working right.

What I've tried
*Uninstalled codecs (K-Lite Mega)
*Completely uninstalled video drivers, rebooted, installed again.
*Checked running processes, nothing taking up a lot of resources
*Disconnected from the 608, ran straight to a different HDMI port on TV...it works fine running straight through
*Tried another HDMI input on the receiver, issue returns.
*Shut down and unplugged receiver, issue persists.

My cheapo Sony BD player runs through the 608, no issues.
Ronin_aj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-26-2011, 05:49 PM
Senior Member
 
scoyne88's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio
Posts: 235
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did you try changing your resolution and refresh rate, maybe an automatic update changed something, i have the 608 and it can be picky sometimes. Also, try plugging the BD player into the PC HDMI port on the back of the 608, see if it gives the same issues. The 608 can remember certain settings for each input, and your PC input may have had something changed.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes.That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes.

 

DIY Speaker Cables
http://www.seancoyne.org

scoyne88 is offline  
post #3 of 6 Old 12-27-2011, 04:52 AM - Thread Starter
Member
 
Ronin_aj's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I will check that, thanks scoyne.
Ronin_aj is offline  
post #4 of 6 Old 12-27-2011, 09:46 AM
AVS Special Member
 
Andrew Hornfeck's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: AL
Posts: 2,533
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
Could the O be doing upconversion or unnecessarily converting the signal from your PC? Seeing as the PC can do your full 1080p resolution you don't need or want the O doing any video scaling, or upconversion as they call it. Once this is confirmed, look at the settings on the video section of your AMD A4-3300 Llano 2.5GHz Socket FM1 65W Dual-Core Desktop APU with DirectX 11 Graphic AMD Radeon HD 6410D and see how it's detecting the O. What settings for scaling is it trying? I know my PJ is detected as Onkyo 803 when I have it connected... maybe there's something there? Oh, and I have my HD4550's CCC set to NOT DETECT connected displays automatically. Seems the cycling of power caused the PC to go see what's connected and reset its settings accordingly. OH, and be sure the CCC's Video settings are set to SMOOTH PLAYBACK... this is a Win 7 OS? Got Aero set ON? It should be. And what s/w are you using to evaluate the picture? Playing WMC, VLC, what? This is a single display setup? And you have the HDMI video and audio devices (both) set as your Default devices?

I like how you've built a small "media-PC" for your TV... I've just repurposed a 2.2GHz Sempron to my bedroom by adding a HD4550 for the display - same model I'm running in my Theatre for my Epson 8350 (1080p) projector.
Andrew Hornfeck is offline  
post #5 of 6 Old 12-28-2011, 06:52 AM - Thread Starter
Member
 
Ronin_aj's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the help scoyne88, indeed it was the refresh rate. Feel kind of dumb not having checked that...I mean serious, why would it change itself to 24 Hz. I set it to 60 and it's fine.

Andrew, thanks for your insight, never a bad thing to have extra things to check. It was detecting as TX-SR608. What's CCC? Yes, Windows 7, Aero is on. I was using Internet streaming (Amazon video, Youtube) and VLC.

Building a media PC has been something I've been wanting to do for some time. The plans got put on hold when I started using the XBOX 360 extender feature, but without the ability to play VOB files, it just couldn't do what I needed it to.
Ronin_aj is offline  
post #6 of 6 Old 12-28-2011, 10:22 AM
AVS Special Member
 
Andrew Hornfeck's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: AL
Posts: 2,533
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
CCC is AMD's Catalyst Control Center. It's the application you open to adjust the video settings, and such. I'm running Catalyst version 11.5 on my HTPC; although you're using a Llano APU which integrates the GPU - I simply assumed since they're providing a Radeon HD 6410(D) video capability that you'd be using their Catalyst drivers. Yes, no?

I looked into your Mitsu and they can be quite tempremental... I found an Owner's Manual here and it spouts off about not connecting a PC to the HDMI inputs offering the DVI as the computer input saying something about the HDMI inputs and how they "process" video motion signals... I can't believe the PC wouldn't conform to the same standard. It seems the Mitsu will interpret all formats including 24Hz, 50Hz (European), an 60Hz at 1920x1080. In fact, this is listed in Appendix B for both HDMI and DVI inputs! Again, as a test you may want to see if there's any noticable difference between these two - it be good info if you could report back
Andrew Hornfeck is offline  
Reply Home Theater Computers

Tags
Onkyo Tx Sr608 Receiver
Gear in this thread

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off