Starting Playback of Blu-Ray from Media Center 7 opens two copies of PowerDVD - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 01-10-2012, 04:28 PM - Thread Starter
Member
 
Venomnusss's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sunrise, Florida
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I am not sure if I am asking for help in the right area. When I initiate Play of a Blu-Ray iso through My Movies in Media center, Two copies of Cyberlink Power DVD open. I then close the non media center Power DVD window and go back to the My Movies movie selection in Media Center. I start the movie again and it plays fine through Media Center with My Movies using Power DVD.

I am using the latest versions of My Movies, Vitual Clone Drive and AnyDVDHD. I am running Windows 7 64bit. Cyberlink Power DVD 9 Ultra.
I can't figure out if it is a Media Center, My Movies, Power DVD or a Virtual Clone Drive problem. This started happening randomly about 6 to 9 months ago. It seems to be happening almost all the time now. I am leaning towards the My Movies software as the Virtual clone drive version came out early last year and I have not upgraded Power DVD because it works perfectly and I don't want that to stop. My Movies was really the only thing I upgraded that I could see would affect the playback. I have searched and posted at the My Movies forum also.

Any help or a point in some direction would be appreciated.

Thanks, Chris

.
Egyptian Tomb Home Theater!!!

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Please visit my Web Page:


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Venomnusss is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-10-2012, 04:50 PM
AVS Special Member
 
lespurgeon's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 2,459
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 42
I bet you have Power DVD setup to startup when you insert a Blu Ray.
lespurgeon is offline  
post #3 of 6 Old 01-10-2012, 05:24 PM - Thread Starter
Member
 
Venomnusss's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sunrise, Florida
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by lespurgeon View Post

I bet you have Power DVD setup to startup when you insert a Blu Ray.

I checked and that feature is disabled in Power DVD.
I wish it had been that easy.

Any other thoughts?

.
Egyptian Tomb Home Theater!!!

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Please visit my Web Page:


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Venomnusss is offline  
post #4 of 6 Old 01-10-2012, 05:53 PM - Thread Starter
Member
 
Venomnusss's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Sunrise, Florida
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Ok, I think I found it. I went into Windows Control Panel and into File Associations. Windows showed Power DVD for Blu-Ray Playback. I changed it to Take No Action and it seems to have fixed the problem. So although I had it set correctly in Power DVD Windows over rode that setting. This problem did seem to not happen all the time. I just tried 5 different movies and it did not happen. If it crops up again. I will post.

.
Egyptian Tomb Home Theater!!!

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Please visit my Web Page:


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Venomnusss is offline  
post #5 of 6 Old 01-10-2012, 08:54 PM
AVS Special Member
 
Postmoderndesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 32
You are not crazy. I had the two versions of PowerDVD problem yesterday but not today. I did not change anything.
Postmoderndesign is offline  
post #6 of 6 Old 01-10-2012, 10:47 PM
Advanced Member
 
utee05's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Austin,TX
Posts: 823
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
I ran into a similar situation but with MPC-HC and mediabrowser. When I opened up MB it automatically started to play the last movie I watched in the background. I had to kill the task in order for it to stop. Have no clue why this started to happen.
utee05 is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off