Configured MediaBrowser to start automatically on boot, but now Media is gone - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 02-14-2012, 12:59 PM - Thread Starter
Senior Member
 
dykz34's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Hey guys,

I followed this link:
http://community.mediabrowser.tv/per...-media-browser

and this link:
http://community.mediabrowser.tv/per...indows-startup

....to have WMC startup automatically and load into MediaBrowser upon boot.

The startup sequence is working perfectly, however, when MediaBrowser opens to the Media page it is blank. In fact, it doesn't appear than MB is able to find any of my data. I have "refreshed" via the Configurator as well as turned off "autovalidate" (in hopes that it was my unRAID server not being spun up). Both changes made no difference. Prior to the startup changes, I was able to access, view, and play all of my Media through MB.

Does anyone know what's wrong?

Thanks!
dykz34 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-14-2012, 01:12 PM
AVS Special Member
 
Shark007's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: BC, Canada
Posts: 1,098
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 50
possibly .. a usb storage device or external hardrive is causing the drive letters to change.
such as, when you setup mediabrowser, all your stuff was on 'f' drive, and now, its all on 'g' drive

Use Shark007 Codecs and retain your sanity.
Shark007 is offline  
Old 02-14-2012, 03:28 PM
Member
 
Josh3693's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Houston
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Question, are you using mapped network drives (Z: ) or UNC paths (//SERVER/media/...)?
Josh3693 is offline  
Old 02-14-2012, 04:39 PM - Thread Starter
Senior Member
 
dykz34's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Mapped network drives. Is that the correct way or should I use UNC?
dykz34 is offline  
Old 02-14-2012, 04:42 PM
Member
 
Josh3693's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Houston
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
The media browser team recommends using UNC paths. Try replacing the mapped drives with UNC paths in the media browser configurator then running a refresh from the media browser service.
Josh3693 is offline  
Old 02-14-2012, 08:29 PM - Thread Starter
Senior Member
 
dykz34's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Josh3693 View Post

The media browser team recommends using UNC paths. Try replacing the mapped drives with UNC paths in the media browser configurator then running a refresh from the media browser service.

I changed to UNC paths and refreshed the data - it works again. Thanks for the help!!! I'll try again tomorrow, when the unRAID server is spinned down to ensure that everything will wake up correctly.
dykz34 is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off