Anyone successfully using discrete on/off IR commands with 7MC? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 03-22-2012, 06:26 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Darin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Atlanta
Posts: 5,999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I first built my HTPC years ago. At the time, the only remote power codes available for it in the Harmony remote setup was a power toggle. I had an older harmony remote laying around, so I decided to set it up for my parents to use in their system, which also includes an HTPC. To my surprise, in addition to the power toggle command, the updated Harmony codes also had discrete on and off commands. I was confused, because I didn't think there was such a thing for WMC, but some googling turned up this thread. So apparently I've just been living with my head in the sand since Vista.

So I'm all excited, I'm go to set up both their system and mine with discrete on/off (because I've always hated the lack of that). But it doesn't work. Like some mentioned in that thread, both my parents' system (with a generic WMC remote and receiver) and mine (with a genuine MS WMC receiver, IIRC) don't respond to the discrete power on. Discrete off works.

Does anyone know the trick to this? I assume it's just a matter of getting the "right" IR receiver?

My dual Rythmik Servo sub project (actually quad now, need to update page)
HDM format neutral thanks to the pricing wars of the '07 xmas shopping season :)
Darin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-22-2012, 07:00 AM
AVS Special Member
 
bryansj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 6,449
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 116 Post(s)
Liked: 206
Do you mean discrete On and Off or discrete Wake and Sleep? Your WMC remote won't be able to turn on a PC that is powered off with a basic WMC IR receiver.

bryansj is offline  
Old 03-22-2012, 07:11 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Darin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Atlanta
Posts: 5,999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Harmony calls it discrete on/off, but it's actually discrete wake/sleep.

My dual Rythmik Servo sub project (actually quad now, need to update page)
HDM format neutral thanks to the pricing wars of the '07 xmas shopping season :)
Darin is offline  
Old 03-22-2012, 08:12 AM
AVS Special Member
 
Andrew Hornfeck's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: AL
Posts: 2,571
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 18
I added my experience to a harmony one thread on this forum and the Rosewill MCE remote will sleep/wake the Win 7 PC just fine! Apparently it has to install some drivers (eHome comes to mind) and adjust the S3 settings? when the IR receiver is detected... My experience with Harmony replicating the WAKE function is dismal but the OEM Rosewill is stellar!
Andrew Hornfeck is offline  
Old 03-22-2012, 08:17 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Darin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Atlanta
Posts: 5,999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Andrew Hornfeck View Post

Apparently it has to install some drivers (eHome comes to mind) and adjust the S3 settings? when the IR receiver is detected... My experience with Harmony replicating the WAKE function is dismal but the OEM Rosewill is stellar!

Are you saying you could wake the PC using the Rosewill remote, but not the Harmony, even if you manually learned the same command from the Rosewill to the Harmony?!? I have no problem waking them with the Harmony using the TOGGLE power (wake/sleep) code. But I'd much prefer to use the discrete wake command. THAT is what isn't working.

My dual Rythmik Servo sub project (actually quad now, need to update page)
HDM format neutral thanks to the pricing wars of the '07 xmas shopping season :)
Darin is offline  
Old 03-22-2012, 08:20 AM
Member
 
g33k's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Andrew Hornfeck View Post

I added my experience to a harmony one thread on this forum and the Rosewill MCE remote will sleep/wake the Win 7 PC just fine! Apparently it has to install some drivers (eHome comes to mind) and adjust the S3 settings? when the IR receiver is detected... My experience with Harmony replicating the WAKE function is dismal but the OEM Rosewill is stellar!

I am using a Harmony controller and the wake/sleep button works just fine. The machine sleeps after a period of inactivity, wakes on command via the Harmony remote, and it will also wake up to record scheduled shows.
g33k is offline  
Old 03-22-2012, 08:23 AM
Member
 
g33k's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Also, if you want to have your WMC machine do the whole sleep/wake thing, I recommend: MCE Standby Tool
g33k is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off