Need software for my Homerun dual tuner - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 05-12-2012, 09:09 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Davidt1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
I just added a Homerun dual tuner for some computer based recordings. I played with WMC a bit but found it difficult to use.

Please recommend some free alternatives to WMC and some yearly subscription TV listings.

I don't have internet access regularly. Have to go a public place to get access. It would be great if there is something TV listings that I can download every few weeks or so.

Thank you for your help.
Davidt1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 05-13-2012, 06:00 AM
AVS Special Member
 
lockdown571's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,623
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 58
WMC is about as easy as it gets imo. Can you be more specific about the problems you were having so we can figure out what you're looking for?

Also, there are number of guides posted on this forum to help you through WMC.
lockdown571 is online now  
post #3 of 6 Old 05-13-2012, 07:21 AM
Advanced Member
 
tomandbeth's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tucson, AZ
Posts: 723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by Davidt1 View Post

I just added a Homerun dual tuner for some computer based recordings. I played with WMC a bit but found it difficult to use.

Please recommend some free alternatives to WMC and some yearly subscription TV listings.

I don't have internet access regularly. Have to go a public place to get access. It would be great if there is something TV listings that I can download every few weeks or so.

Thank you for your help.

The Silicone Dust software was updated April 5 (or so) so you need to somehow get that small bundle to get full funcionality. Then re-run the setup, and use Silicone's own interface (IIRC first page of the setup). You can find the setup program under PROGRAMS->siliconedust if you are using win7.

The TV lineup listings, assuming you are using Over The Air tuners, you'll need to download from Zap2it.
tomandbeth is offline  
post #4 of 6 Old 05-13-2012, 07:41 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Davidt1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
I have the latest software from Silicon Dust. Tuners work fine except I don't get PBS. In Houston, that's 8.1.

My trouble with WMC using Win7 on a 2 year old laptop are:

1. I can't download Tv listings using WMC. There is no option to that. So I figured I need to update WMC.

2. I can't update WMC by itself.

3. I can't go to different channel randomly like I can with a TV remote. WMC only lets me change channels sequentially.
Davidt1 is offline  
post #5 of 6 Old 05-13-2012, 08:03 AM
Member
 
walkabt's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 187
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1) Open WMC
TASKS menu > Settings > TV > Guide > Download latest guide listings
If you don't have that option you don't have your tuners set up properly in WMC - you need to set up your tuner
TASKS menu > Settings > TV > Set up your TV Tuner...
2) You can manually update WMC, above
3) What remote are you using?

There are currently no free alternative guides in the US that I know of - I would love a link to a valid webpage when someone says there is one rather than saying "you need to download... from ..."

Zap2It doesn't let you download the guide data anymore, they used to, but no longer. There is schedulesdirect.org which is $25 per year (and that's a not for profit organization trying to get the schedules to people who want them) and then you can use BigScreenTV add for WMC ($20 for 2 year license) that puts the data into WMC, which is designed more for our friends in Europe.

If you are not getting a channel (you mentioned PBS), that's not WMC, that's your antenna.
walkabt is offline  
post #6 of 6 Old 05-13-2012, 12:45 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Davidt1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
Thank you for all the help. I don't use a remote control for WMC. I think I can live with manual recording for now. I am using the same antenna I use for my Dvico Tvix DVR which gets the PBS station just fine. For some reasons the Homerun doesn't get this channel.

Also, there are 2 green lights on the Homerun indicating the 2 tuners. Do both tuners get the same stations? I am thinking maybe the PBS station is in the other tuner and to get that channel I have to activate that other tuner.
Davidt1 is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off