24 hour skip function? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 06-09-2012, 03:07 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Mike99's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Illinois
Posts: 3,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 39 Post(s)
Liked: 51
Is there a 24 hour skip or jump function in the guide?

My Dish DVR has this ability & it’s real handy to check the same program every day of the week. For example there may be a daily program but I only watch it when the topic interests me. I can check it Monday at 3pm & then just jump to Tues, then Wed, etc in order to view the details. This saves a lot of time by not having to scroll hourly to get to the same listing on he following day.

Can this be does with WMC?
Mike99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 06-09-2012, 03:35 AM
Advanced Member
 
squeakybirnbaum's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: MO
Posts: 568
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by Mike99 View Post

Is there a 24 hour skip or jump function in the guide?
My Dish DVR has this ability & it’s real handy to check the same program every day of the week. For example there may be a daily program but I only watch it when the topic interests me. I can check it Monday at 3pm & then just jump to Tues, then Wed, etc in order to view the details. This saves a lot of time by not having to scroll hourly to get to the same listing on he following day.
Can this be does with WMC?
Just push next or chapter skip or whatever the button is called twice. It skips ahead 12 hours every press.
squeakybirnbaum is offline  
post #3 of 7 Old 06-09-2012, 08:34 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Mike99's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Illinois
Posts: 3,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 39 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by squeakybirnbaum View Post

Just push next or chapter skip or whatever the button is called twice. It skips ahead 12 hours every press.

Thanks for the information.

I’m using a wireless keyboard & clicking on the menu option buttons displayed on the HDTV. Here’s what’s happening for me.

If I start out & select the Guide none of the Skip or FF or FR buttons work. They are grayed out, as are the Stop & Play buttons.

If I’m watching a recording or live TV & then switch to the Guide screen the Skip, FF & RW buttons work within the Guide. I can also pause the recording or live TV & switch to the Guide screen & the buttons work. I also noticed the FF & RW buttons do a 3 hour skip.

Sometime when watching live TV & Stopping & then switching to the Guide only the Skip back & RW buttons work. I’m still trying to figure out what sequence of button pushes causes this scenario.

But I do need to have some program playing or paused in the background in order for the 12 hour skip to work. Is this normal behavior or do I need to change some setting?
Mike99 is offline  
post #4 of 7 Old 06-10-2012, 10:56 AM
Member
 
pohh-bah's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Los Angeles
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 13
WMC really isn't designed for full-time use without a remote control. They are very cheap so you should get one.

With a remote, the guide skips 12 hours forward or back with the 4-way rocker switch. Some addons might take over certain buttons while playing TV (e.g. DVRMStoolbox).
pohh-bah is offline  
post #5 of 7 Old 06-10-2012, 01:30 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Mike99's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Illinois
Posts: 3,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 39 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by pohh-bah View Post

WMC really isn't designed for full-time use without a remote control. They are very cheap so you should get one.
With a remote, the guide skips 12 hours forward or back with the 4-way rocker switch. Some addons might take over certain buttons while playing TV (e.g. DVRMStoolbox).

I do plan on getting a remote. I just built this HTPC and am using a wireless keyboard I already had in order to make sure everything works.

But I am curious, when you use the remote for the 12 hour skip does your HDTV display those skip & FF buttons as grayed out? I'm concerned that I might not have something set correctly. IOW if they are grayed out for me then perhaps a remote will not control them either.
Mike99 is offline  
post #6 of 7 Old 06-10-2012, 04:53 PM
AVS Special Member
 
Andy_Steb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: New Orleans
Posts: 1,026
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 153
That's normal if you have live TV stopped.

For a keyboard use Ctrl - F

Andy_Steb is offline  
post #7 of 7 Old 06-10-2012, 11:14 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Mike99's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Illinois
Posts: 3,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 39 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by Andy_Steb View Post

That's normal if you have live TV stopped.
For a keyboard use Ctrl - F

Thanks, that works. And I tried Ctrl - B and that skips back 12 hours.

I searched all over for documentation on using the guide and everything just comes up with the basics. Is there a comprehensive tutorial on the guide or WMC?

Is there a keyboard function that duplicates the 3 hour FF & RW functions of clicking on the screen buttons?
Mike99 is offline  
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off