Onkyo TX-SR876 with Nvidia users out here? I have problems - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 08-09-2012, 12:12 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
sanderdvd's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: The Netherlands, Europe
Posts: 2,183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 24
I just moved from the Marantz SR-5005 to an Onkyo TX-SR876 because I wanted to upgrade from Audyssey MultEQ to Mult EQ XT and could make a good deal on the Onkyo.

Tonight I fired up my HTPC in order to play a Blu-Ray movie. Unfortunately NO SOUND. I checked the Nvidia Control Panel and the audio properties of the TX-SR876 which was nicely showed by the Nvidia Control Panel. Next, when you click on the audio button in the Nvidia Control Panel you automatically are directed to the windows audio properties. The High-Def audio is set as default audio device. Next I cheched the properties of the audio device. I always select 5.1 surround and select TEST. Normally a pinging sound sequence is then heard from all the satelite speakers and subwoofer, but as soon as I click on TEST the amp shuts down and the stand-by button keeps blinking red. When I put it back on and try it again it keeps happening. Ok, no testing is what I thought, let s try Media Player Classic again: NOTHING...... no sound at all.
I know the HTPC is set up properly because everything worked ok on my older Marantz SR5005. There s also one more strange thing: when I startup windows with my Onkyo ON the Dolby Digital (red) icon is showed by the Onkyo. This also seems strange......

EDIT: When running my high-def Blu-Ray I said there is no sound comming from my AVR. To be more specific: nothing happens with the AVR. Normally you can see the AVR switch to eg. Dolby True-HD or DTS Master on it s display but that s not happening.

Also the problem is not Media Player Classic: this is configured properly because it works on my Marantz SR5005.

Setup:
- Onkyo TX-NR876 with latest MAIN firmware (1.05) and latest DSP 1st version.
- HDMI main as output to HDMI input of my JVC X30 projector.
- HTPC with Nvidia GeForce GTX460 with latest Nvidia driver
- Nvidia mini-HMDI output connected to HDMI1 input of Onkyo with a miniHDMI=>HDMI dongle=>regular HDMI cable.
- Windows7 with MPC-HC as player.


Something is not right here. Can anyone help?
If more information is needed please let me know.
sanderdvd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-09-2012, 10:07 PM
AVS Special Member
 
whiteboy714's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 16
Did you get it working?

Maybe try leaving the nvidia control panel alone and using windows sound settings? In windows is the nvidia HDMI set as the Audio device? Did you install the when installing the nvidia driver? Should probably be selected by default.

Also is the nvidia hdmi set as the audio device in MPC-HC?

Have you tried it with speakers directly to the onkyo. Just throwing stuff out there. Curious about the Amp. So you feed the Onkyo lossless HD audio and then send it over rca jacks to an amp? Does that affect the quality at all? I guess the rca jacks can handle high bitrate audio like that?
whiteboy714 is offline  
post #3 of 4 Old 08-09-2012, 11:41 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
sanderdvd's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: The Netherlands, Europe
Posts: 2,183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by whiteboy714 View Post

Did you get it working?
Maybe try leaving the nvidia control panel alone and using windows sound settings? In windows is the nvidia HDMI set as the Audio device? Did you install the when installing the nvidia driver? Should probably be selected by default.
Also is the nvidia hdmi set as the audio device in MPC-HC?
Have you tried it with speakers directly to the onkyo. Just throwing stuff out there. Curious about the Amp. So you feed the Onkyo lossless HD audio and then send it over rca jacks to an amp? Does that affect the quality at all? I guess the rca jacks can handle high bitrate audio like that?

Clicking on the audio setup in the Nvidia Control Panel automatically switches to the windows sound settings.
Yes, the high-def audio HDMI as set as audio device and is the default audio device.
Nvidia HDMI is set as audio device in MPC-HC.
Speakers directly to Onkyo will not make a difference. Has nothing to do with that (it works with my older Marantz SR5005). The RCA jacks don t have the high audio stream anymore, that is already decoded in the Onkyo.
sanderdvd is offline  
post #4 of 4 Old 08-10-2012, 09:44 AM
AVS Special Member
 
whiteboy714's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 16
I understand that it worked with your older one. Should work now just something I thought to try.

Also audio isn't set to passthrough is it? I know this is basic stuff with your setup you sound knowledgeable.
But just to be sure your not sending audio from your onkyo to your projector.

Does your htpc have onboard HDMI? You could try that.
whiteboy714 is offline  
Reply Home Theater Computers

Tags
Onkyo , Onkyo Tx Sr876 Receiver , Nvidia , Marantz Sr5005 Audio Video Receiver Black , Jvc Dla X30b 3d D Ila Projector , Projectors
Gear in this thread - Sr5005 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off