How to send video thru GPU HDMI and audio thru onboard HDMI - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 08-23-2012, 05:06 PM - Thread Starter
Member
 
seedubxj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I just borrowed a friends GT 430 to test in my E-350 zacate build to see if I can get a better result with 3D BD ISOs.

And I'm getting great playback results, however...

I am wanting to send video thru the gpu hdmi to my TV and audio thru the onboard hdmi to my AVR.

This would help me get around the HDMI 1.3 versus 1.4 issue with 3D BD and HD audio.

Does anyone know if this is even possible?

I'm running Win 7 32

Any help would be greatly appreciated.

I am running TMT 5 and because my AVR is HDMI 1.3, TMT will not allow 3D playback.

Thanks all.
seedubxj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 08-24-2012, 02:38 PM - Thread Starter
Member
 
seedubxj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
SO I managed to get this to almost work 100%. I setup Win 7 to see my AVR as a 2nd monitor (which allowed audio/video to be passed via the HDMI on the GT 430) and I used a DVI to HMDI adapted to send video via DVI on the GT 430 to the TV.

It works except I cannot get audio via XBMC I think I just need to tweak the audio out options w/in XBMC. I am able to get audio with WMC7 and within windows, but just not XBMC yet.

Can someone explain the 2 options for audio output? I think one says passthru and the other says something else. Not in front of it right now. Thanks.
seedubxj is offline  
post #3 of 5 Old 08-24-2012, 05:06 PM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,835
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 115 Post(s)
Liked: 189
Pass through is bitstream and it sends the audio on to the AVR for decoding.
The other option you probably have is PCM which decodes the HD Audio (dts-HD/MA or Dobly TrueHD) to PCM for playback by your AVR.

Sammy2 is offline  
post #4 of 5 Old 08-24-2012, 07:53 PM
AVS Special Member
 
jrwalte's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,537
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Go to your sound device properties under control panel and try setting the onboard hdmi as the default playback device by right-clicking on device in menu.

Sent from my SPH-D700 using Tapatalk 2
jrwalte is offline  
post #5 of 5 Old 08-24-2012, 08:58 PM - Thread Starter
Member
 
seedubxj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got it all sorted. Thanks guys. Now I have full HD audio along with BD menus. I even managed to get XBMC to bitstream by using one of the nightly builds. The new Audio Engine group over there is doing God's work...
seedubxj is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off