Mfusick's How to build an affordable 30TB Flexraid media server: Information Requested.! - Page 157 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!



Forum Jump: 
 137Likes
Reply
Thread Tools
post #4681 of 4696 Unread 07-06-2016, 03:53 PM
Advanced Member
 
ShoutingMan's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NoVA / One Loudoun
Posts: 594
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 190 Post(s)
Liked: 27
Thanks. I contacted StabileBits support with the question and they confirmed that it must be kept running. I'm surprised it can't minimize to hidden into the "hidden icons" section of Windows task bar. It's a bit clunky to have always taking up task bar space.


EDIT: The above is incorrect. New information in following post.

Last edited by ShoutingMan; 07-06-2016 at 07:42 PM.
ShoutingMan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4682 of 4696 Unread 07-06-2016, 05:19 PM
Advanced Member
 
rc05's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 581
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 130 Post(s)
Liked: 85
That can't be right, I never have it open (in the task bar or otherwise), and I just checked and it's been running the automatic scrubs just fine
rc05 is offline  
post #4683 of 4696 Unread 07-06-2016, 05:42 PM
AVS Special Member
 
bryansj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,199
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 935 Post(s)
Liked: 498
Quote:
Originally Posted by ShoutingMan View Post
Thanks. I contacted StabileBits support with the question and they confirmed that it must be kept running. I'm surprised it can't minimize to hidden into the "hidden icons" section of Windows task bar. It's a bit clunky to have always taking up task bar space.
I thought you meant you wanted to turn it off. I don't see mine up and running, but it is.

bryansj is online now  
post #4684 of 4696 Unread 07-06-2016, 07:44 PM
Advanced Member
 
ShoutingMan's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NoVA / One Loudoun
Posts: 594
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 190 Post(s)
Liked: 27
I misspoke. I must have gotten confused between various support inquiries. Regarding Scanner, tech support explained:

Quote:
All of our software runs as a background service. This means that it's started as soon as the system boots up, and never needs a user to be logged in.

All the UI does is connect to this background service, allowing you to access it's information or make configuration changes. So you definitely don't need it open. Close the UI, and the software is still running in the background, doing it's thing.
ShoutingMan is offline  
post #4685 of 4696 Unread 07-10-2016, 09:11 AM
Advanced Member
 
ShoutingMan's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NoVA / One Loudoun
Posts: 594
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 190 Post(s)
Liked: 27
Is there a way to hide the three individual hard drives (my two media and one parity), leaving only the pooled drive visible? That would help protect me from myself.
ShoutingMan is offline  
post #4686 of 4696 Unread 07-10-2016, 11:20 AM
Senior Member
 
Wilky13's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by ShoutingMan View Post
Is there a way to hide the three individual hard drives (my two media and one parity), leaving only the pooled drive visible? That would help protect me from myself.


Go into Windows Disk Management and remove the drive letters from the individual drives. That way you'll only see the pooled drive in explorer.


Sent from my iPhone using Tapatalk

I have to return some video tapes....
Wilky13 is offline  
post #4687 of 4696 Unread 07-10-2016, 11:30 AM
AVS Special Member
 
bryansj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,199
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 935 Post(s)
Liked: 498
Quote:
Originally Posted by ShoutingMan View Post
Is there a way to hide the three individual hard drives (my two media and one parity), leaving only the pooled drive visible? That would help protect me from myself.
I map them to a folder instead of a drive letter.

bryansj is online now  
post #4688 of 4696 Unread 07-10-2016, 08:57 PM
Senior Member
 
Wilky13's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by bryansj View Post
I map them to a folder instead of a drive letter.


Hmmm... could you set the attribute fir those folders to hidden?


Sent from my iPad using Tapatalk

I have to return some video tapes....
Wilky13 is offline  
post #4689 of 4696 Unread 07-11-2016, 02:33 PM
Advanced Member
 
ShoutingMan's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NoVA / One Loudoun
Posts: 594
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 190 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by bryansj View Post
I map them to a folder instead of a drive letter.
I'll have to google that. I don't know anything about that level of Windows drive management.

If I do it now, will I have to re-do my DrivePool and SnapRAID setups?


EDIT:
http://www.thewindowsclub.com/show-h...ive-in-windows
A couple of ways to do this, including removing the drive letter completely or perhaps changing it to a folder. I'm anxious to try these, with a month of ripping 6TB of discs onto the system. Suggestions?

Last edited by ShoutingMan; 07-11-2016 at 04:11 PM.
ShoutingMan is offline  
post #4690 of 4696 Unread 07-17-2016, 10:28 PM
AVS Special Member
 
DotJun's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,599
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 539 Post(s)
Liked: 150
Quote:
Originally Posted by ShoutingMan View Post
Is there a way to hide the three individual hard drives (my two media and one parity), leaving only the pooled drive visible? That would help protect me from myself.


Hide them from what view in what app?
DotJun is offline  
post #4691 of 4696 Unread Yesterday, 02:11 PM
AVS Special Member
 
Ken.F's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Rockhill, PA
Posts: 3,826
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1242 Post(s)
Liked: 1006
I was getting low on disk space in my FlexRAID-F pool so I deleted a bunch of files this morning. I didn't calculate the size of the files but it should have been somewhere around 2TB or more. I ran update and when it finished (about 6 hours later) I checked my pool drive and I didn't get any of the disk space back. I tried rebooting, then tried running update twice more but I still don't see any increase in free space on the pool drive. Does anyone have any idea how to get the free space back?
Ken.F is offline  
post #4692 of 4696 Unread Yesterday, 09:57 PM
AVS Special Member
 
DotJun's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,599
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 539 Post(s)
Liked: 150
Quote:
Originally Posted by Ken.F View Post
I was getting low on disk space in my FlexRAID-F pool so I deleted a bunch of files this morning. I didn't calculate the size of the files but it should have been somewhere around 2TB or more. I ran update and when it finished (about 6 hours later) I checked my pool drive and I didn't get any of the disk space back. I tried rebooting, then tried running update twice more but I still don't see any increase in free space on the pool drive. Does anyone have any idea how to get the free space back?


Empty the recycle bin?
DotJun is offline  
post #4693 of 4696 Unread Today, 07:04 AM
AVS Special Member
 
Ken.F's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Rockhill, PA
Posts: 3,826
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1242 Post(s)
Liked: 1006
Quote:
Originally Posted by DotJun View Post
Empty the recycle bin?
I emptied the recycle bin before running Update.

I upgraded to the latest version of FlexRAID about a month ago. Everything seemed to be working normally until now, but it is possible it hasn't been freeing up deleted file space ever since then.

I just looked at my configuration and I think I might have spotted a conflict. "Enable recycle bin mode" is set to true, but my recycle bin is listed in the exclusions section. I removed the recycle bin entries from exclusions and ran Update again. When there are no file changes the Update task takes less than a minute to complete. It has been running for about an hour now and it seems to be reading my entire library. Hopefully it isn't deleting everything.
Ken.F is offline  
post #4694 of 4696 Unread Today, 08:50 AM
AVS Special Member
 
bryansj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,199
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 935 Post(s)
Liked: 498
That's one thing I hated about FlexRAID. You never know what it is doing and you just assume it's been working correctly. I just stopped trusting it and moved on to other solutions.

bryansj is online now  
post #4695 of 4696 Unread Today, 03:44 PM
AVS Special Member
 
Ken.F's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Rockhill, PA
Posts: 3,826
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1242 Post(s)
Liked: 1006
Quote:
Originally Posted by Ken.F View Post
It has been running for about an hour now and it seems to be reading my entire library. Hopefully it isn't deleting everything.
Update completed successfully after about 8 hours. Still didn't get my disk space back. At least it didn't delete my library.

I guess the next step is stop the pool and assign drive letters to the 10 data drives and check them individually.
Ken.F is offline  
post #4696 of 4696 Unread Today, 04:25 PM
AVS Special Member
 
bryansj's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,199
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 935 Post(s)
Liked: 498
Quote:
Originally Posted by Ken.F View Post
Update completed successfully after about 8 hours. Still didn't get my disk space back. At least it didn't delete my library.

I guess the next step is stop the pool and assign drive letters to the 10 data drives and check them individually.
You should be able to go into Disk Management and right click each drive and hit Explore.

bryansj is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Computers

Tags
Flexraid , Intel Core I5 4670k 3 4ghz Lga 1150 Quad Core Desktop Processor , Intel Core I3 4130 3 4 3 Fclga 1150 Processor Bx80646i34130 , Asrock , Asrock Z87m Extreme4 Lga1150 Intel Z87 Chipset Ddr3 Quad Crossfirex Quad Sli Sata3 Usb3 0 Microatx M , Asus , Asus Us , Asus Computer , Asus Components , Norco , Asus Computer International Direct , Flexraid Raid F , Seagate , Seagate Hard Drives , Seagate Freeagent Theater 1080p Hd Media Player Stcea201 Rk , Hitachi , Dell , Windows 7 Vista Xp Media Center Mce Pc Remote Control And Infrared Receiver , Hp Oem Window Media Center Mce Pc Remote Control And Infrared Receiver For Windows7 Vista Xp Home Pr , Intel , Intel Core I5 3570 3 4 Ghz Processor , Intel Pentium G2020 2 9ghz Lga 1155 Dual Core Desktop Processor , Intel Pentium G3220 3 0ghz Lga 1150 Dual Core Desktop Processor , Amd , Amd A10 6700 Richland 4 2ghz Socket Fm2 65w Quad Core Desktop Processor Amd Radeon Hd Ad6700okhlbox , Amd A6 5400k 3 6ghz Socket Fm2 Dual Core Desktop Processor , Amd A8 5600k 3 6ghz Socket Fm2 Quad Core Desk
Gear in this thread



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off