mkv a/v sync issue with WMC7 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-13-2012, 06:46 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
augerpro's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Denver, Colorado
Posts: 1,708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 28
Hi all. Just started converting all my bluray to mkv and playing back with WMC7 and shark007 package (LAV). I have an issue where every time I pause the movie, the audio is out of sync with the video when I resume playback. If I stop the movie then hit play everything is fine. Anyone seen this before?
augerpro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-13-2012, 07:42 PM
AVS Special Member
 
Shark007's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: BC, Canada
Posts: 1,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 50
I havent experienced your issue, but do have a suggestion
For 64bit Media Center playback, make changes in the 64bit app.
on the MKV TAB of the Settings Application
Haali is set as the current default, try selecting the LAV splitter.

If that doesnt correct it, tell me about your audio setup.

Use Shark007 Codecs and retain your sanity.
Shark007 is offline  
post #3 of 4 Old 11-13-2012, 09:28 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
augerpro's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Denver, Colorado
Posts: 1,708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 28
I already run LAV splitter for mkv. My audio is optical from Realtek chip to Denon receiver.
augerpro is offline  
post #4 of 4 Old 11-14-2012, 06:54 AM
AVS Special Member
 
Shark007's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: BC, Canada
Posts: 1,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 50
Quote:
Originally Posted by augerpro View Post

My audio is optical from Realtek chip to Denon receiver.

using a different splitter would be my 1st choice towards a resolution so Try Haali's instead.

I've never had an optical connection for testing.
The only other suggestion, which you probably have correctly set already,
is to select AC3/DTS only on the Audio TAB

For testing purposes, I would connect to anolog.(speakers to the green output jack)
and test with that to see if the issue is only with the optical. Maybe a driver update will help.

Use Shark007 Codecs and retain your sanity.
Shark007 is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off