Please HELP me before I tear the hair clean off my head. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-20-2012, 11:28 AM - Thread Starter
Member
 
HugeLongBigness's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Had GTX 680 and had configured MPC-HC to bitstream to my Yamaha RX-A1010 (so, when I played a movie file from my HDD, for example an MKV movie with DTS or an mt2s with for example, DTS-HD MA it would show up on my AMP - DTS, or DTS HD MA) - however did not game hardly at all so sold it.

Today I turned on my IGPU and found it played 1080p movies just as well! very impressed and after I had turned on in my BIOS the HD audio, I also had DTS working perfectly! as in, I click the file, and on the AMP shows DTS.


Now, for some reason, nothing with DTS-HD MA works, I get no sound and my AMP just says decoder off. launch the DTS movie and fine, DTS pops up again, close that and launch any one of my files be it MKV or mt2s with DTS HD-MA and NOTHING.

PLEASE PLEASE can I have some help I simply cannot find the answers.

Many thanks.

EDIT: right sorry in my stress I forgot to mention my specs...

Asus P8Z77-V PRO
Intel i5 3570K and using iGPU

I just read this thread http://www.avsforum.com/t/1413004/trouble-with-hd-audio-on-my-asus-p8z68-gen3

So I checked and I have asimilar issue? I dunno here is a screenshot

8tFTh.jpg

it says Sony TV however I am from the HDMI on my motherboard to the Yamaha Receiver then via HDMI to the TV.

As I said DTS works perfect but no HD AUdio... something is wrong and i am tearing my hair out, please help.
HugeLongBigness is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-20-2012, 11:59 AM
AVS Addicted Member
 
Mfusick's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Western MA
Posts: 22,873
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 166 Post(s)
Liked: 834
Do you have amp set to send pass through audio to TV ?

It looks so.

Turn that off.

-

"Too much is almost enough. Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards."
Mfusick is online now  
post #3 of 4 Old 11-20-2012, 12:06 PM - Thread Starter
Member
 
HugeLongBigness's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks very much mate, however I do nto know what that means.

AMP to send pass through? I have not messed with my AMP at all.

And DTS is working just fine.
HugeLongBigness is offline  
post #4 of 4 Old 11-20-2012, 12:38 PM - Thread Starter
Member
 
HugeLongBigness's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I DID IT!!!

OaXqr.jpg

I did allot of fiddling about and have no idea what did it.
HugeLongBigness is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off