Can PLEX (installed on a Home Server) pull recorded TV from your HTPC (other W7MC machine) - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 12-06-2012, 12:10 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
jeff lam's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 687
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Unless it has changed since last year when I researched this, W7MC can only record TV on a local machine and not to the network/media server. Can PLEX be set up to feed media files not on it's own box? Can it "serve" the Recorded TV folder on the HTPC which recorded it? Obviously if it can, the HTPC has to be turned on as well...
jeff lam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-06-2012, 06:24 AM
Advanced Member
 
ncarty97's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 765
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 17
You'd still run into the issue with any CopyOnce programs. Also, if you run WHS, you can auto archive shows to the server. Even without that, its pretty easy to set up a task to do it for you.
ncarty97 is offline  
Old 12-06-2012, 07:40 AM
Senior Member
 
NNate's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Minneapolis, MN
Posts: 295
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 20
Can PLEX even play the .wtv files that WMC 7 creates? You may need to convert them into something more standard first.
NNate is offline  
Old 12-06-2012, 08:09 AM
Advanced Member
 
lovekeiiy's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 998
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 29
yes, plex can play WTV files.

I just created a section called PVR and point the PMS to my recorded tv directory on the machine that has my recordings. Because of the naming conventions of MC, Plex is not able to pull metadata. It just lists channels and time.
lovekeiiy is offline  
Old 12-06-2012, 08:09 AM
Advanced Member
 
lovekeiiy's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 998
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 29
yes, plex can play WTV files.

I just created a section called PVR and point the PMS to my recorded tv directory on the machine that has my recordings. Because of the naming conventions of MC, Plex is not able to pull metadata. It just lists channels and time.
lovekeiiy is offline  
Old 12-06-2012, 11:35 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
jeff lam's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 687
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ncarty97 View Post

You'd still run into the issue with any CopyOnce programs. Also, if you run WHS, you can auto archive shows to the server. Even without that, its pretty easy to set up a task to do it for you.

Sorry yes I forgot to mention that my cable company is copy freely for all channels except premium which I don't subscribe to anyway. So I have been able to stream just about everything using Plex as it is now, but I was wondering if I added a server to my network if I could still pull my recorded TV and serve it using Plex installed on the server. i would rather not do automatic transfers of all my recordings from my HTPC to the Server.
jeff lam is offline  
Old 12-07-2012, 03:21 AM
Member
 
fventura03's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hmm, never knew plex can read .wtv,

i've been converting them in MCEBuddy
fventura03 is offline  
Old 12-07-2012, 07:58 AM
Advanced Member
 
lovekeiiy's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 998
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 29
it's not something they advertise. I learned about on the Plex forums.
lovekeiiy is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off