Strange issue: Fast-forwarding a VC-1 MKV in WMC7 locks player, but AVC MKVs are fine - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 12-12-2012, 07:26 PM - Thread Starter
Member
 
rsinclair's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: San Francisco
Posts: 144
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 16
I'm encountering a strange issue on my system: I use WMC7 + Media Browser for playback, with the latest LAV Filters installed.

I use my Harmony remote to control playback, and if I attempt to fast-forward/Skip during playback of a VC-1 encoded MKV file, playback freezes and I have to Force Quit the app.

However, if the MKV is encoded with AVC, I can fast-forward/Skip just fine.

Running two sample MKVs through GraphStudio, I can see that:

* AVC MKVs are using "Microsoft DTV-DVD Video Decoder"
* VC-1 MKVs are using "WMVideo Decoder DMO" (highlighted in green in GraphStudio, which I read just indicates that it's a DirectX object)

I've tried adjusting LAV Video's settings:

* Under the Formats, I've tried unchecking "Use Microsoft WMV9 DMO decoder for WMV3 and VC-1" but it didn't make a difference, I still get the freeze.

* Under Video Settings, I've tried enabling Hardware Acceleration (using DXVA2 (native) since I'm running an ATI card) and have checked "VC-1" under "Codecs for HW". No difference, still get the freeze.

Any suggestions to fix this?

-R

rsinclair is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off