Couple questions while I wait for my items to be shipped. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 01-31-2013, 11:14 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
AnthonyB's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Tampa, FL
Posts: 3,685
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
So, after reading a ton, I decided to get an ivy bridge i3 and a gigabyte b75 motherboard as per assassins advice on the blog.

I decided to bite the bullet and get an SSD drive as well.

When I get all these things ready to install, I have these questions:

1.) Will I need to do the preinstall disk that gigabyte had up for ahci?

1a.) Do I need to enable ahci in bios?

2.) What will I need to do to make sure the 29/59 bug doesn't effect me?
AnthonyB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-31-2013, 11:42 AM
AVS Special Member
 
lockdown571's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,623
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by AnthonyB View Post

So, after reading a ton, I decided to get an ivy bridge i3 and a gigabyte b75 motherboard as per assassins advice on the blog.

I decided to bite the bullet and get an SSD drive as well.

When I get all these things ready to install, I have these questions:

1.) Will I need to do the preinstall disk that gigabyte had up for ahci?

1a.) Do I need to enable ahci in bios?

2.) What will I need to do to make sure the 29/59 bug doesn't effect me?

I'm not sure what you mean for question 1, but yes, ACHI should be enabled in your bios if you're using an SSD.
lockdown571 is online now  
post #3 of 3 Old 01-31-2013, 04:28 PM
Advanced Member
 
Andy_Steb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: New Orleans
Posts: 999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 143
1.) Most likely not. You need to plug the SSD into a Sata-3 6Gb/s port. If your motherboard has more than one controller, use the ones attached to the Intel chipset. If Windows needs your Gigabyte disc, it will ask you for it.

1a.) Most motherboards have AHCI as a default now days, but check it first before installing anything.

2) 29/59 bug only really comes into play with cablecard tuners on a small amount of channels. Turning off adaptive contrast on your drivers helps some, but doesn't completely fix the problem.

3) don't add any hard drives until after windows is installed on the ssd

Andy_Steb is online now  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off