Recording Issues - Random Partial Recording with WMC - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 03-04-2013, 11:52 AM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had an issue with my HTPC and had to replace a two cooling fans. While I was in there I rearranged swapped the PCI slots the video card and Ceton card were occupying. I then of course had to go through the setup process in WMC again.

Prior to this change I did not have any recording issues.

Now I get random partial recordings. For example Zero Hour recorded the last 33 minutes the other night. Horse Power TV has only recorded the last 12 or 17 minutes previously. These are just two examples.

Has anyone else encountered a similar problem? I have looked at the scheduled recordings (future) and do not see any conflicts. It is not a matter of the HTPC going to sleep an not waking properly as another PC in the homegroup keeps the HTPC awake.

Any suggestions? I would rather not swap the cards back is setting up the channel guide is a HUGE PITA plus I do not really think this is the issue.

I am running the latest Ceton drivers.
AMG_Roadster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-04-2013, 01:58 PM
Senior Member
 
duff99's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
I've been having the same problem. I think I got it fixed by turning off the windows firewall, and fixing my norton installation. Norton was complaining about needing activation and wasn't functioning properly. If you reinstalled everything maybe some of your firewall settings got messed up. I've only had about a day and a half of good recordings so I'm not sure if everything is fixed, but it appears to be working for now.
duff99 is offline  
Old 03-04-2013, 02:16 PM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,846
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 190
Just uninstall Norton.. If you can. It sees any attempt to remove it as a virus attack and resists.

Sammy2 is offline  
Old 03-04-2013, 02:38 PM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I will check my firewall settings but I did not need to re-install anything. I just had to walk through the WMC setup again.

This computer is running MSE and has no other AV, etc on it.
AMG_Roadster is offline  
Old 03-04-2013, 02:43 PM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,846
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 190
Just a check.. How much space is left on your recording drive? Might be a stupid question but maybe there's no room?

Sammy2 is offline  
Old 03-05-2013, 08:08 AM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Valid question. I have several hundred gigs of storage available on the machine. It is just random recordings that are only partial. Something may record before or after it and record the entire show. It does not happen every time or all that often but it is common enough to be annoying.
AMG_Roadster is offline  
Old 03-05-2013, 10:16 AM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,846
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 190
What is the strength and quality of the signal on the channel you are recording?

Sammy2 is offline  
Old 03-06-2013, 05:29 PM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I thought I knew how to check the signal strength but apparently I was wrong? So how do I do this?

Except for one of the shows the others are on channels I watch and record on regularly and I do not always have issues. I did double check the storage and have 670+ Gigs.
AMG_Roadster is offline  
Old 03-06-2013, 06:28 PM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,846
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 190
I have a HDHR Prime where this can be checked in the web GUI. It must be in the settings application for the ceton card.

Sammy2 is offline  
Old 03-06-2013, 06:28 PM
AVS Special Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 9,846
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 190
I have a HDHR Prime where this can be checked in the web GUI. It must be in the settings application for the ceton card.

Sammy2 is offline  
Old 03-07-2013, 03:12 PM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Apparently for Ceton you need to navigate to the web device page (192.168.200.1).

To test all for tuners I selected 4 channels and hit record.

Signal levels:
-9.1
-1.9
-1.6
-9.0

Carrier Lock and Digital Lock are 1 on all tuners/
AMG_Roadster is offline  
Old 03-09-2013, 07:38 AM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like I was having more issues than I realized. The guide would show certain shows being recorded but they were not showing in RecordedTV nor were the tuners actually tuning to those channels (discovered when 4 programs were supposed to be recording yet I was able to change channels without a warning message).

In an effort to preserve my channel line up prior to running setup again I ran MCBackup. This utility did a great job with the backup but restore was another issue. When restoring I either ended up with a doubling of the channels or no ability to update the guide data.
AMG_Roadster is offline  
Old 03-10-2013, 07:32 PM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like my issue has not been resolved. Revenge and the Walking Dead both started recording at 9:12:35 tonight and not at 9pm as they should have. This is getting rather frustrating and not helping with the WAF. I am now considering a fresh install of Windows 7 but what a PITA.
AMG_Roadster is offline  
Old 03-11-2013, 06:53 PM - Thread Starter
Member
 
AMG_Roadster's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have decided that I have wasted enough time trying to fix this issue. I am going to reformat the HDD and do a completely fresh install from the ground up. I am hoping this goes smoother than expected.
AMG_Roadster is offline  
Old 03-12-2013, 06:13 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: In the ATL
Posts: 4,412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 266
If it happens again, go into Event Viewer and check Applications->Media Center to see what it's logging when the partials occur.
slowbiscuit is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off