Help for an Audio Idiot? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 04-08-2013, 08:28 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
sgbroimp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: CT Shore
Posts: 750
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 17
Over the weekend I tried to deal with low sound output through my headphones (analog) when playing MKV files. Did some adjusting in Realtek as per some info on AVS and was successful, BUT, now I seem to be getting only stereo, no Dolby Digital, through the SPDIF output from my TV and Recorded TV signals, though I did see DTS from an MKV movie file I played last night. I am Win7, WMC, Realtek ALC 892, LAV installed, Asrock H67M Board. Anyone got an idea where I muffed up?
sgbroimp is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-10-2013, 06:34 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
sgbroimp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: CT Shore
Posts: 750
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 17
Last night I looked at and changed some settings (and boy, there are a lot all over the place!) and found that instead of seeing the SPDIF out in the Realtek Audio Manager, I see a Digital out in its place. I have no idea how that happened. I am now actualy getting the sound of popping corn when switched to that and no sound. This despite the fact the the toslink cable is connected and tight both at the PC and at the AVR. Anyone know how one can get the SPDIF back into the Realtek, because I am sure this is at the root of the problem. Analog out is fine and so is the real Digital out (HDMI connection) direct to the TV, which I do not normally use, but I need to get that SPDIF back up.
sgbroimp is online now  
post #3 of 3 Old 04-12-2013, 06:38 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
sgbroimp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: CT Shore
Posts: 750
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 17
Well with some adjustment to the LAV filter and in the Realtek settings I am outputting DD from the TV tuner. Still getting popping sounds only from Internet and the DVD player, so I guess I have more work to do. No audio gurus among you????
sgbroimp is online now  
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off