ATI 7870 LE - Multiple audio out issue - video with crazy cat included! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 04-09-2013, 12:41 PM - Thread Starter
Member
 
crayneogeo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Denver
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been pulling my hair out trying to diagnose my sound issue with the MYST card. I finally made a video and posted it to the powercolor tech people, but thought maybe someone here could see if they have the same issue.

td:lr

No matter what I do, I cannot get two sound sources to show up in my sound panel. With my old card, I would have multiple entries, and I could just choose the one I wanted. With the ati card, it will only show one at a time, no matter what I do.

I have done already:

multiple cables
multiple adapters
multiple monitors
multiple drivers (both realtek and CCC)
multiple PC's (both win 7 and win 8).
multiple cards (I bought two for xfire, both act the same way).

The reason I need this is I normally have my PC hooked up to my main monitor and my receiver, and depending on what I am doing, I switch the sound (ie. watching a movie, I would switch to the tv).

I just want to find out if this is normal for ATI cards? my Nvidia card has no problem with this. Please excuse the crappy video and my cat, she is almost 18 years old and has dimensia!
crayneogeo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-10-2013, 07:25 AM
AVS Club Gold
 
renethx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 16,243
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 240 Post(s)
Liked: 389
AMD card supports up to six audio streams. The supported configurations are

- HDMI+DP+DP+DP+DP+DP
- DP+DP+DP+DP+DP+DP

(The point is that HDMI is allowed only once.) If you want to use two HDMI devices for audio, you have to use an active DP to HDMI adapter. (A passive adapter won't work as it simply transmits HDMI signals over a DP connector.)
renethx is offline  
post #3 of 3 Old 04-10-2013, 08:40 AM - Thread Starter
Member
 
crayneogeo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Denver
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been working on this problem for the last week, and posted in MANY different forums(and even the video card company) and have gotten exactly ZERO replies until now.

THANK YOU SOOO SOOO MUCH!

AVS and the members here continue to be the most knowledgeable bunch on the net for this type of stuff. I am going to source and active adapter today.

Again, thank you!!!
crayneogeo is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off