Hauppauge Colossus Capturing with GraphEdit & rcTvCap - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 05-12-2013, 09:47 AM - Thread Starter
Newbie
 
MoonLaf's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I would like to achieve the following with my Hauppauge Colossus:

1. Use the scheduler option for capturing.

2. capturing HD Channels with the highest Bitrate available.

The issue now is:

1. Scheduler options is available only in WinTV & not available in ShwoBiz.

2. There is no option to control the Bitrate in WinTV unlike ShwoBiz which has this option in Format Settings ----> Video Encoder.

I've been given a suggestion in another forum to use Graphedit and rcTvCap along with Windows' Task Scheduler.

This method is being used successfully with Hauppauge HD PVR here.

But I couldn't find a similar Video Encoder for Hauppauge Colossus like Hauppauge HD PVR.

As you can see in the attached jpg the only Video Encoder I've found for Hauppauge Colossus is TS Encoder,
and the problem that it doesn't have "Virtual Video/Audio In".

I'm just wondering if anyone used rcTvCap successfully with Hauppauge Colossus or is it just limited to Hauppauge HD PVR?

If it is not possible, any suggestions for capturing software that has both the scheduler and the ability to control Bitrate.

MoonLaf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-12-2013, 09:55 AM
Advanced Member
 
Rico66's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 724
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Why not use Windows Media Center? The main reason why people used rctvcap was due to the lack of software that supported the hdpvr in the early days. But if you really want to use rctvcap, it works, since it's very similar internally compared to the hdpvr (I tried it out went I still had a Colossus, but I don't have it anymore)
Rico66 is offline  
post #3 of 3 Old 05-14-2013, 11:52 AM - Thread Starter
Newbie
 
MoonLaf's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Rico,

I installed hdpvr-colossus_mce_29271 and tried to configure TV signal in Windows Media Center after configuring Hauppauge Device Central.

Unfortunately, Windows Media Centre didn't recognize my Hauppauge Colossus as a digital tuner & no TV Channels were detected.

Anyhow, I'm still waiting if someone could give me any feedback about my inquiry regarding capturing with GraphEdit & rcTvCap.
MoonLaf is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off