A/V Sync with 59.94 Video using MPC-HC - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 08-16-2013, 08:19 PM - Thread Starter
Newbie
 
ADAT8's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: East Coast
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi
I'm having trouble playing video (720 & 1080) at 59.94 fps through MPC-HC with ffdshow. After about 20-30 minutes, the audio & video slowly drift out of sync & get worse from there. This occurs when I either use a real-time bob deinterlacer, or if I create a progressive file using a bob during the encode. The CPU is running at about 50% during playback so it's not a bottleneck there. I've told ffdshow to drop frames on delay but that hasn't helped either. Could it be a bottleneck elsewhere? I'm running a Pentium Dual Core @ 3Ghz with an Asus ENGT240/512. Any ideas are appreciated.
Thanks.
ADAT8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 08-16-2013, 11:37 PM
AVS Club Gold
 
renethx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 16,076
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 157 Post(s)
Liked: 356
Try

- Hardware deinterlacer (the best PQ) (just turn off ffdshow's internal deinterlacer, hardware deinterlacer will work if NV12 is output)
- yadif (the second best)

although this may not solve your problem.
renethx is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off