Need xmbc help !!!! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 08-25-2013, 05:52 PM - Thread Starter
Member
 
keithkeith's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been using media browser for a while now and want to switch to using xmbc now since it has all sorts of nice plug ins and just seems to be a much slicker frontend. However I have set it up using assassins guides and everything shows up and all but when I go to play a file back it stutters so bad I can even watch it. I use a nvidia video card. It's a newer build also. I play the same blu ray on media browser and it plays great. I tried it both with hardware acceleration on and off and I still have the same issue with horrible unwatchable playback. Is there something I am missing or a reason why it would be doing this ? I just want to get the playback to what it should be before I continue on with new skins and Add on programs and all

Any and all help would be great to help me solve this riddle


Keith
keithkeith is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 08-25-2013, 06:53 PM
AVS Special Member
 
slateef's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Blue Heaven
Posts: 1,103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 11
OS?
CPU?
MoBo?
Video card?
Sound card?

Let's start there.

I dream of a better tomorrow... where chickens can cross roads and not have their motives questioned.
slateef is offline  
post #3 of 5 Old 08-25-2013, 06:53 PM
AVS Special Member
 
Puwaha's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 1,124
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 34
Tell us more about your system? What CPU? What GPU? What OS? What RAM amounts?
Puwaha is offline  
post #4 of 5 Old 08-25-2013, 07:07 PM - Thread Starter
Member
 
keithkeith's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi guys I'm sorry I should have put all my info in


OS........windows 7
Ram....g skill 4 bg
Motherboard...Asus a newer board I would have to look at it to give ya a model number
CPU....intel i3
Video card...nvidia gx430

Everything plays flawless on my media browser I have been using since I built the htpc. In xmbc ough is stutters so bad I can't watch it. Like someone is hitting pause over n over again.
keithkeith is offline  
post #5 of 5 Old 08-25-2013, 09:44 PM
AVS Special Member
 
StinDaWg's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,613
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 266 Post(s)
Liked: 159
Look under the audio settings. Unless you are bit-streaming uncheck everything. Sometimes this can cause problems with video if the audio settings are wrong for your setup.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=146911
StinDaWg is online now  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off