WOL on haswell mobo, causing me trouble - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 09-25-2013, 06:55 AM - Thread Starter
Member
 
h8redv2's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Hi my system is Asrock H87M with Intel core i5 haswell
8 GB Kingston DDR3

Following is a recap of my setup:

Allow pci to wake is set in bios
Suspend to S3 i bios

Windows standard suspend options selected

WOL is activated on atheros network Card, with magic packet, magic packet pattern as active.

All 3 checkmarks checked, allow to power off device and allow this device to wake system and respond only to magic packet.

When I put the system to sleep, i can send a magic packet from my phone and the pc wakes.
If the pc has been a sleep for a longer period of time, the magic packet does nothing.
Seems like the device i totally powered off.

If I deselect allow computer to power off device, WOL stops working completely.

This setup worked fine on my previous build of htpc.

What am I missing ? Why does it Work, when tested immediately but not if the unit has been a sleep for a longer period of time ?

Someone know ?

Any help appreciated...
h8redv2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-25-2013, 08:14 AM
AVS Addicted Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 10,404
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 449 Post(s)
Liked: 301
Did you disable the hybrid sleep which will put PC into hibernation mode (power off with state saved on disc) after predefined period of time? It is in advanced settings of Power Options.
Foxbat121 is online now  
Old 09-26-2013, 08:11 AM - Thread Starter
Member
 
h8redv2's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Thanks...
But that does nothing... Alas...
h8redv2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off