cant get HD audio to work - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 10-07-2013, 12:15 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
bulls's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 805
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 24
got a pioneer sc63 and hooked up the hdmi from ati 5670 and out to vizio tv
audio properties reports 8 chan, lists all the audios true hd/dts hd
playback MPC/XBMC works with regular DTS/AC3 etc
however when i try to play TrueHD/DTSHD i get no audio, pioneer stays at "stereo" and video is moving in slow motion... i tried MPC config with own filters as well as ffdshow, but it still doesnt work
bulls is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-07-2013, 12:36 PM
Advanced Member
 
itznfb's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 840
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 58
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=AudioEngine/HOW-TO:_Configure_audio#Audio_Output_Settings_Guide

I'd suggest reading the entire article as driver issues are mentioned but the most important information is in this section.

Running Windows Home Server 2011 Evil Abandoned Edition
itznfb is offline  
post #3 of 3 Old 10-07-2013, 01:38 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
bulls's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 805
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 24
weird, i reset comp, used PotPlayer and it worked (love the instant changes this player does! )
and then went into XBMC and set to wasapi and now it works yay!
MPC still borked
bulls is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off