?'s on Handbrake and MK3d - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 08-06-2014, 10:50 AM - Thread Starter
Member
 
vistadelloco's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 10
?'s on Handbrake and MK3d

So I finally decided I want to add my 3d movies to my HTPC.
I normally use Makemkv to rip and Handbrake to compress my movies, so I thought id give it a try on 3d.


I ripped the 3d movie (mvc file I believe) using makemkv , Works great pc/tv auto switches to 3d everything ok


Then I compress using handbrake and now seems to have lost 3d component. Does Not auto detect 3d and if I switch manually it seems to be giving 2d - 3d conversion


?'s
any thing I need to change in handbrake settings or
can you compress 3d movies to smaller size at all
if so how
what program


thanks for help
vistadelloco is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-06-2014, 03:43 PM
Advanced Member
 
ElJimador's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 663
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 104
As someone who Handbrakes all my movies also I think I would make an exception for 3D. Whether Handbrake supports compression of 3D movies or not (and I wouldn't know since I don't have a 3D display) it just seems like an extra step for not much benefit unless you've got an unusually large # of 3D movies.
ElJimador is offline  
post #3 of 3 Old 08-06-2014, 06:14 PM - Thread Starter
Member
 
vistadelloco's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 10
not many maybe 10 or less but running low on GB
just thought it would be nice since all my bd's and dvd's already on pc but no biggy
also figured someone probably tried already



(Harold&Kumar:Christmas3d ripped was 26GB after Handbrake 2.49GB)
vistadelloco is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off