Major problems - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!

Forum Jump: 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 06-23-2001, 01:13 PM - Thread Starter
Advanced Member
soren's Avatar
Join Date: Jun 2000
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 672
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11

I recently bought a new computer... and had nothing but problems since then!

Over the years, I probably have assembled 20 pc's and some of them many times. I NEVER had so much problem as with this one, figures it had to be my new HTPC!
(just centimeters from jumping of the roof!)


AMD 1.33 GHz
EPOX 8K7A+ (AMD 761 + VIA + HighPoint RAID
Enermax 365 PSU
M-Audio Delta 1010
Radeon VE
WD 60 gig (currently running on 1st raid port but no raid)
Other WD crashed right away.. using a stripe raid array = reinstall!

I'm having the familiar "RRRRSSSTT" sound on the soundcard.
Most of the time it sounds good, then this sound!

I've been reading post here and elsewhere about IRQ conflicts. Let me tell you ... trying to control IRQs on win2000 is harder than climbing mount Everest!
(ACPI on/off, bios irq assigns etc...)

After 10 different approaches, I managed to isolate the 1010 as the only device using IRQ 9.

YEAH... but what was that .. another "RRRSSSSTTT" ... F..K!

That did not work ... does anyone have any idea on where to look next ... I'm out of ideas.

I'll run my P2 400 for now ... no problems what so ever!


soren is offline  
Sponsored Links
Closed Thread Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off