Farewell (for me) to ReplayTV - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 35 Old 05-19-2012, 12:24 PM
Member
 
geobrick's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by adam1991 View Post

Why not XBox?

The new Slim models are quiet and bulletproof for this application, and you can find them for as little as $135 if you're careful.

Adam1991, I'm going to try the xbox as an extender. What did you mean about the "if you are careful" comment?

I see some on Craigslit locally that I'd try if I knew what to look for.

I'd look for a 360 slim with 4GB. Is there any thing else I need? If it is strictly for an extender, do I even need a controller? Do they have AV and HDMI outputs?

GB
geobrick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 35 Old 05-19-2012, 02:25 PM
Advanced Member
 
adam1991's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 761
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 27
I mean, Amazon sometimes has them on sale plus giving an Amazon gift card on top of that.

You don't need anything more than the most basic 4GB, no-hard-drive Slim. Yes to HDMI and composite. You don't need a controller; all you need is a simple Media Center remote control. There's an XBox Universal Media Remote that works great; get the older white one, not the newer black one.

Mine are strictly extenders. They boot into MC, and that's that. With the remote, I can easily also use the DVD player. It's nice to have that.
adam1991 is offline  
post #33 of 35 Old 05-20-2012, 01:29 PM
Member
 
geobrick's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by adam1991 View Post

I mean, Amazon sometimes has them on sale plus giving an Amazon gift card on top of that.

You don't need anything more than the most basic 4GB, no-hard-drive Slim. Yes to HDMI and composite. You don't need a controller; all you need is a simple Media Center remote control. There's an XBox Universal Media Remote that works great; get the older white one, not the newer black one.

Mine are strictly extenders. They boot into MC, and that's that. With the remote, I can easily also use the DVD player. It's nice to have that.

Thanks. I picked up a 4GB basic version at Fry's for $179 with a $20 gift card. (so $159 plus the tax at $179).

It works great so far. One more question. I'm using a Harmony remote. It seems the "media" command will turn on the xbox. What command will turn it off again? I want to have it turn off so that if it was last being used for live TV, I want to free up the tuner it was using. I try to avoid the power toggle commands when possible because if it was already off, it will turn it back on. Is there a command in the Media Center SE set to turn it off?

GB
geobrick is offline  
post #34 of 35 Old 05-20-2012, 04:20 PM
Advanced Member
 
adam1991's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 761
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 27
I use a Harmony 300; one of the buttons is for the XBox, and the power button simply toggles the XBox on and off.

I'm not sure. I don't use the event-based stuff on the Harmony.

Can you set something up to press "stop" on the extender? At least that will free up the tuner.
adam1991 is offline  
post #35 of 35 Old 05-20-2012, 07:49 PM
Member
 
geobrick's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by adam1991 View Post

I use a Harmony 300; one of the buttons is for the XBox, and the power button simply toggles the XBox on and off.

I'm not sure. I don't use the event-based stuff on the Harmony.

Can you set something up to press "stop" on the extender? At least that will free up the tuner.

I gave up trying to find a discrete off commend so I set it up to use the powertoggle for shutting it off. It's fine. The "media" command starts the xbox and if I assume it's still on when I select power on the remote, it will shut down the xbox.

I watch recorded TV 99% of the time anyway so it's not likely to ever hang up a channel on the tuner. I was just trying to set it up so it works consitantly. Power toggle can really mess things up when automating things.

GB
geobrick is offline  
Reply ReplayTV & Showstopper PVRs

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off