Discovery HD on TimeWarner Cable! - AVS Forum
Forum Jump: 
Closed Thread
 
Thread Tools
post #1 of 48 Old 06-26-2003, 06:04 PM - Thread Starter
Senior Member
 
MythTrip's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Appleton, WI
Posts: 322
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This evening my local TWC (Green Bay) just started picking up Discovery
HD. Anyone else viewing this thru TWC?

Maybe I will wake up tomorrow and they will add ESPN-HD. ;)
MythTrip is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 48 Old 06-26-2003, 06:28 PM
Member
 
darey1's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: South Portland, Maine
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The channel was activated today here in Southern Maine, but it is dark at this point. Hopefully tomorrow or the next day we'll see the programming start.

Wouldn't ESPN-HD be a nice surprise!!
darey1 is offline  
post #3 of 48 Old 06-26-2003, 06:43 PM
AVS Special Member
 
kevinivey's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Carolina
Posts: 3,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by MythTrip
This evening my local TWC (Green Bay) just started picking up Discovery
HD. Anyone else viewing this thru TWC?

Maybe I will wake up tomorrow and they will add ESPN-HD. ;)
NO
kevinivey is offline  
post #4 of 48 Old 06-26-2003, 07:23 PM
Senior Member
 
jmccurrytech's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Bessemer City, NC
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Found it here in Charlotte on channel 280, i figured the right buttons to press on the box to get into hidden mode :)
jmccurrytech is offline  
post #5 of 48 Old 06-26-2003, 07:39 PM
Member
 
gb4fan92's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: West Allis Wisconsin
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just checked here in West Allis.

No!

I'll be checking again first thing tomorrow after work.

Ken Pflugradt
gb4fan92 is offline  
post #6 of 48 Old 06-26-2003, 07:47 PM
AVS Special Member
 
kevinivey's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Carolina
Posts: 3,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by jmccurrytech
Found it here in Charlotte on channel 280, i figured the right buttons to press on the box to get into hidden mode :)
WoW
kevinivey is offline  
post #7 of 48 Old 06-26-2003, 09:23 PM
AVS Special Member
 
drew138's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: SF, CA
Posts: 1,113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What buttons?
drew138 is offline  
post #8 of 48 Old 06-27-2003, 06:41 AM
AVS Special Member
 
Socio's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 2,264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally posted by drew138
What buttons?
Ditto that!
Socio is offline  
post #9 of 48 Old 06-27-2003, 02:01 PM
Member
 
kkarve's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 172
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got a recorded message from TW stating that DiscoveyHD will go live in San Diego on July 1st. Can't wait to see those beautiful Aboriginal breasts in HD!
kkarve is offline  
post #10 of 48 Old 06-27-2003, 02:31 PM
Member
 
radiocranium's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Discovery HD Theater goes live on TWC in Mionneapolis August 1.
radiocranium is offline  
post #11 of 48 Old 06-27-2003, 02:34 PM
Member
 
radiocranium's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
That would be Minneapolis if I could type :)
radiocranium is offline  
post #12 of 48 Old 06-27-2003, 03:37 PM
Member
 
Bama's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NC
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by drew138
What buttons?
Don't leave us out in the cold.
Bama is offline  
post #13 of 48 Old 06-27-2003, 03:45 PM
AVS Special Member
 
kevinivey's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Carolina
Posts: 3,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by Bama
Don't leave us out in the cold.
I think that might had been his point.
kevinivey is offline  
post #14 of 48 Old 06-27-2003, 06:59 PM
Senior Member
 
jmccurrytech's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Bessemer City, NC
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
For those of you who wish to be informed on finding hidden stations, I will share the secret. On your box, hold down select and exit together until the box displays "DIAG". Then once their you can tune to diagnostics on channel 611, or Discovery which is hiding on 280. Enjoy!
jmccurrytech is offline  
post #15 of 48 Old 06-28-2003, 04:38 AM
Member
 
Bama's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NC
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks
Bama is offline  
post #16 of 48 Old 06-28-2003, 06:56 AM
AVS Addicted Member
 
John Mason's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: New York, NY
Posts: 10,618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally posted by jmccurrytech
For those of you who wish to be informed on finding hidden stations, I will share the secret. On your box, hold down select and exit together until the box displays "DIAG". Then once their you can tune to diagnostics on channel 611, or Discovery which is hiding on 280. Enjoy!
Each cable system headend no doubt has different settings. That SELECT/EXIT holddown lets me select diagnostics mode (Channel 1999 here) for the next channel tuned after 'DIAG' appears on my 3100HD LED panel. But HD channels can't be selected for diagnostic analysis following new channel additions some months back.

Not surprisingly, channel 280 is blank on NYC's TWC system. What's unclear is how to locate 'hidden' channels while in diagnostics. What page in diagnostics is used, and what can you read in diagnostics indicating it's Discovery in HDTV? Here, the Manhattan TWC system keeps the United Nations channel (78) hidden for some reason; it's not visible in the on-screen program menu, but tunes if you tap in "78." It's also one of the few switched analog channels, not 256 QAM delivered, from my headend.

So, was DIAG used to locate a hidden HDTV Discovery on 280 or another channel, which was then tuned for normal HD viewing? Anyone else have success with this technique?

Here, NYC TWC just provided WB from WPIX-DT unannounced. It just appeared suddenly. There's no indication of Discovery HD in our HD channel lineup (701-714), although stories suggest TWC will add more HD channels soon. -- John
John Mason is offline  
post #17 of 48 Old 06-28-2003, 07:08 AM
Member
 
namcap's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Charlotte
Posts: 137
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Discovery HD in Charlotte, NC is no longer in the "hidden mode" on 280 it's now available for us all to enjoy!!! That does seems weird thought...why would they not give a notice? Oh well I'll take is anyway we can get it.
namcap is offline  
post #18 of 48 Old 06-28-2003, 07:24 AM - Thread Starter
Senior Member
 
MythTrip's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Appleton, WI
Posts: 322
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by namcap
Discovery HD in Charlotte, NC is no longer in the "hidden mode" on 280 it's now available for us all to enjoy!!! That does seems weird thought...why would they not give a notice? Oh well I'll take is anyway we can get it.

There was an announcement a few weeks ago that TWC had agreed to start carrying Discovery HD; however, the announcement sounded like the channel wouldn't be up and running until late summer. When I called my local TWC to thank them for adding this HD channel, the CSR told me
"I'm sorry sir, but there isn't any plans to add Discovery HD at this time."
:rolleyes:

Oh well, at least I'm getting to see bison, speed boats, moose, snakes and Stephen Hawking in glorious 1080i!


:)
MythTrip is offline  
post #19 of 48 Old 06-28-2003, 08:26 AM
Member
 
Bama's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NC
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here in Goldsboro I have yet to find Discovery HD. : (
Bama is offline  
post #20 of 48 Old 06-28-2003, 08:49 AM
AVS Special Member
 
kevinivey's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: South Carolina
Posts: 3,515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think the header of thread needs to be changed to Discovery-HD available on TWC-Green Bay and TWC-Charlotte.
kevinivey is offline  
post #21 of 48 Old 06-28-2003, 08:50 AM
AVS Club Gold
 
anthonymoody's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: ny, ny usa
Posts: 5,651
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 59
Hi John,
Cant find it in Manhattan either...I'll keep looking though...was also pleased to find that 711 active too!
TM

Stuck up, half witted, scruffy looking, nerf herder.
Double True!
anthonymoody is offline  
post #22 of 48 Old 06-28-2003, 02:29 PM
AVS Special Member
 
drew138's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: SF, CA
Posts: 1,113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the diag trick.
drew138 is offline  
post #23 of 48 Old 06-28-2003, 03:36 PM
Newbie
 
cbug's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Discovery looks great on ch 280 in Charlotte. Awesome! Anyone know if they will they do Monster Garage or Jeff Corwin in HD?
cbug is offline  
post #24 of 48 Old 06-28-2003, 04:07 PM
Member
 
BobbyCor's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: NYC
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by anthonymoody
Hi John,
Cant find it in Manhattan either...I'll keep looking though...was also pleased to find that 711 active too!
TM
How did you find 711 in NY? I got into diag but 711 shows not valid.

Sammy HL-T5089
XBox 360 w/HD-DVD

Calibraited by Eliab (Awesome job!)
BobbyCor is offline  
post #25 of 48 Old 06-29-2003, 05:50 AM
AVS Addicted Member
 
John Mason's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: New York, NY
Posts: 10,618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally posted by BobbyCor
How did you find 711 in NY? I got into diag but 711 shows not valid.
That seems to confirm what I mentioned above, that you can check diagnostics for SDTV channels but not the HDTVs (711 = WPIX-DT). I was able to check all the HD channels in diagnostics last summer--before they added a big batch of SDTVs. Perhaps someone will uncover a technique to see 701-714 in diagnostics. -- John
John Mason is offline  
post #26 of 48 Old 06-29-2003, 08:39 AM
AVS Special Member
 
arthurvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: NJ
Posts: 1,308
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
lol... lol..

Quote:
Originally posted by kkarve
Just got a recorded message from TW stating that DiscoveyHD will go live in San Diego on July 1st. Can't wait to see those beautiful Aboriginal breasts in HD!
arthurvino is offline  
post #27 of 48 Old 06-29-2003, 10:27 AM
Senior Member
 
jmccurrytech's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Bessemer City, NC
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Well this is weird, 280 is still hidden here on the Gastonia system. But now instead of Discovery it's showing WHYY, a PBS station out of Philadelphia (that's the only call letters I saw, so I'm assuming)! I guess someone will figure it out tomorrow :)
jmccurrytech is offline  
post #28 of 48 Old 07-01-2003, 04:09 PM
Member
 
gb4fan92's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: West Allis Wisconsin
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No Discovery in West Allis today. I'm losing my patience!

Ken Pflugradt
gb4fan92 is offline  
post #29 of 48 Old 07-01-2003, 04:32 PM
Member
 
Vash_Stampede's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Charlotte NC
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Discovery HD on TWC is just being rolled out in some areas as long as the plant has approval to do it.Its on in some areas because thay have the permission.It was announced that it would be rolled out in the summer but notice there was no exact date!Soon enough TWC will have it everywhere they have HD available.Some areas may not have the banwith space or may still be in the testing stages.So the announcing of availability is up to each individual division.I know some folks at TW and theyre working pretty hard to get all the HD they can get(within reasonable costs)!
Patience grasshopper...tomorrow comes every morning!

The Humanoid Typhoon!
Vash_Stampede is offline  
post #30 of 48 Old 07-02-2003, 07:36 PM
Member
 
pcm19's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Springtown, TX
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Discovery HD went live on the TWC system in Summerville, SC yesterday, July 1. They sent a letter with the announcement that arrived today. In addition they ran an ad in the local paper last week as well. Maybe they're finally paying attention to customer service...... naaaah it must be an oversite.
pcm19 is offline  
Closed Thread HDTV Programming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off