Verizon FiOS HDTV - Page 499 - AVS Forum
Forum Jump: 
 7Likes
Reply
 
Thread Tools
post #14941 of 18257 Old 06-15-2011, 09:21 AM
AVS Special Member
 
scott_bernstein's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Upper West Side, Manhattan, NYC, US
Posts: 1,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by bull3964 View Post

I also don't think they'll start rolling out MPEG4 until this is complete and I want my Cartoon Network and BBC-A in HD damnit.

The latest update people "in the know" are giving is that there will be NO new HD channels for the rest of this year.
scott_bernstein is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14942 of 18257 Old 06-15-2011, 09:56 AM
AVS Special Member
 
bull3964's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,005
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by scott_bernstein View Post

The latest update people "in the know" are giving is that there will be NO new HD channels for the rest of this year.

And this 1.9 delay is likely the cause for this.

Not very long ago, Twitter Joe claimed that we would most defiantly have BBC-A in HD before Doctor Who ended its season. We know how his claims go.

For me, Verizon hasn't added any new HD channels that I've cared about for almost 2 years. The last group that did anything for me was the Viacom group that brought Comedy Central HD and that was back in July of 2009.

I'll never go back to Comcast, but they may start losing other people that don't hold as large as a grudge. Verizon is charging a premium for a premium service but they are really starting to lag on some notable channels.
bull3964 is offline  
post #14943 of 18257 Old 06-15-2011, 10:04 AM
AVS Special Member
 
scott_bernstein's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Upper West Side, Manhattan, NYC, US
Posts: 1,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by bull3964 View Post

And this 1.9 delay is likely the cause for this.

Actually, I'm not 100% sure that these are related. I think the problem is that the proposed solution of enabling MP4 video compression for some HD channels requires a 7XXX series box, and my guess for the reason for the delay is that they apparently do not have enough of stock of them yet for the massive influx of demand for these boxes that will be generated if people are required to swap them out to get some HD channels they're entitled to.

Just my guess, though.
scott_bernstein is online now  
post #14944 of 18257 Old 06-15-2011, 10:18 AM
AVS Special Member
 
bull3964's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,005
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 58
However, here are a list of enhancements in the 1.9 release notes.

Quote:


IMG 1.9 is our most significant upgrade to FiOS TV’s guide since we introduced the Interactive Media Guide in 2007. There were few portions of the guide software that weren’t enhanced in this release.

New look and feel with higher resolution graphics and smooth animations*
Re-design of search and better integration throughout the guide
Expansion of guide data to include complete cast information and air date
New Channel Guide view providing another option for navigating live TV content
Recommendations for live TV content
Ability to select the Widgets that are displayed in the carousel
More parental control tools and a configuration wizard
Overhaul of Message Center
Improved 3DTV support
Support for Descriptive Video Service, native pass through, 1080p, and MP3 and MPEG-4 decoding on select devices.
A long list of DVR and multi-room DVR enhancements
Even more ways to customize the guide to your personal preferences

bull3964 is offline  
post #14945 of 18257 Old 06-15-2011, 10:25 AM
AVS Special Member
 
scott_bernstein's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Upper West Side, Manhattan, NYC, US
Posts: 1,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by bull3964 View Post

However, here are a list of enhancements in the 1.9 release notes.

Correct. With the "Select Devices" being 7XXX boxes. Which is exactly what I've said above. Even if 1.9 were widely deployed I do not believe that Verizon currently has the inventory of 7XXX boxes they'd need to support the high demand that tying certain HD channels to them would generate.
scott_bernstein is online now  
post #14946 of 18257 Old 06-20-2011, 10:35 AM
AVS Special Member
 
dougotte's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Washington, DC
Posts: 2,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 28
Has anyone with the 7xxx DVR had issues with it losing network connectivity? I've had mine for less than 2 weeks, and nearly every other day I have to reset the box (via the Menu In Home Agent features).

I'm bracing myself for another cheerful phone experience w/ Tech Support, but thought I'd ask here first.

Thanks,
Doug
dougotte is offline  
post #14947 of 18257 Old 06-20-2011, 11:12 AM
AVS Special Member
 
scott_bernstein's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Upper West Side, Manhattan, NYC, US
Posts: 1,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by dougotte View Post

Has anyone with the 7xxx DVR had issues with it losing network connectivity? I've had mine for less than 2 weeks, and nearly every other day I have to reset the box (via the Menu In Home Agent features).

I'm bracing myself for another cheerful phone experience w/ Tech Support, but thought I'd ask here first.

Thanks,
Doug

I have not experienced anything of this sort...and I've had mine since Feb. Might it be an issue with your router? Or your in-home wiring?
scott_bernstein is online now  
post #14948 of 18257 Old 06-20-2011, 11:43 AM
AVS Special Member
 
jamieva's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Midlothian, VA
Posts: 2,188
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
You know for all that we love about the service, no new HD until 2012 is really putting me close to my breaking point with them. This is 2 years in a row now that we got unfulfilled promises in regards to HD. I feel like I'm a Comcast customer again.
jamieva is offline  
post #14949 of 18257 Old 06-20-2011, 11:51 AM
AVS Special Member
 
mproper's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Palmyra, PA
Posts: 7,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
My 7216 has suddenly really slowed down in recognizing remote commands for navigating menus (left-right-up-down). I thought maybe my remote was going, but it still works fine with my other devices. Also got out the original remote with same issue.

The little green light that flashes on the front of the box when it gets a command seems to only be registering about every 3rd or 4th push.

Guess I too have to brace for another support call. yay.
mproper is offline  
post #14950 of 18257 Old 06-20-2011, 12:24 PM
Advanced Member
 
nyctveng's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location:
Posts: 775
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by mproper View Post

My 7216 has suddenly really slowed down in recognizing remote commands for navigating menus (left-right-up-down). I thought maybe my remote was going, but it still works fine with my other devices. Also got out the original remote with same issue.

The little green light that flashes on the front of the box when it gets a command seems to only be registering about every 3rd or 4th push.

Guess I too have to brace for another support call. yay.

Reboot the box, should fix it
nyctveng is offline  
post #14951 of 18257 Old 06-20-2011, 01:08 PM
AVS Special Member
 
dougotte's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Washington, DC
Posts: 2,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by scott_bernstein View Post

I have not experienced anything of this sort...and I've had mine since Feb. Might it be an issue with your router? Or your in-home wiring?

I thought of that possibility. The old box didn't have any issues, and I didn't change any settings for the new box in the router (the DVR is wireless from the router). I'll hunt around in the router settings anyway. Thanks for the suggestion.

Doug
dougotte is offline  
post #14952 of 18257 Old 06-20-2011, 02:02 PM
AVS Special Member
 
mproper's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Palmyra, PA
Posts: 7,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by nyctveng View Post

Reboot the box, should fix it

Yeah, I tried that (unplugged for 30 seconds and plugged back in) and still not having any luck with it.
mproper is offline  
post #14953 of 18257 Old 06-20-2011, 02:04 PM
AVS Special Member
 
jmschnur's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: VA MD DC area
Posts: 2,940
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by mproper View Post


Yeah, I tried that (unplugged for 30 seconds and plugged back in) and still not having any luck with it.

Have you tried an i ir extender that plugs into the back?
jmschnur is offline  
post #14954 of 18257 Old 06-20-2011, 02:56 PM
Advanced Member
 
nyctveng's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location:
Posts: 775
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by mproper

Yeah, I tried that (unplugged for 30 seconds and plugged back in) and still not having any luck with it.
Reboot router and any other boxes if u have mr-dvr
nyctveng is offline  
post #14955 of 18257 Old 06-20-2011, 02:57 PM
Newbie
 
DFL426's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Love FiOS... no issues here. Signed up two weeks ago. Comcast is terrible and a complete rip off.
DFL426 is offline  
post #14956 of 18257 Old 06-20-2011, 09:38 PM
Senior Member
 
belsokar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dougotte View Post

Has anyone with the 7xxx DVR had issues with it losing network connectivity? I've had mine for less than 2 weeks, and nearly every other day I have to reset the box (via the Menu In Home Agent features).

I'm bracing myself for another cheerful phone experience w/ Tech Support, but thought I'd ask here first.

Thanks,
Doug

I've had that same exact issue...I watch alot of on demand, and just about every day for the last few weeks I have had to power cycle my box to get it to work again...it's very annoying, but I'm too lazy to contact tech support...I have a 7232 box (if that's the correct one)...The 320gb box...
belsokar is offline  
post #14957 of 18257 Old 06-21-2011, 05:25 AM
AVS Special Member
 
mproper's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Palmyra, PA
Posts: 7,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by nyctveng View Post
Reboot router and any other boxes if u have mr-dvr
Ah, a reboot of all my boxes seemed to have fixed it. Thanks.
mproper is offline  
post #14958 of 18257 Old 06-21-2011, 05:53 AM
Senior Member
 
Jakes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boston, MA USA
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by jamieva View Post
You know for all that we love about the service, no new HD until 2012 is really putting me close to my breaking point with them. This is 2 years in a row now that we got unfulfilled promises in regards to HD. I feel like I'm a Comcast customer again.
Curious... what HD channel(s) are you missing that you need so badly or else you might break?
Jakes is offline  
post #14959 of 18257 Old 06-21-2011, 05:57 AM
AVS Special Member
 
dougotte's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Washington, DC
Posts: 2,272
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by belsokar View Post
I've had that same exact issue...I watch alot of on demand, and just about every day for the last few weeks I have had to power cycle my box to get it to work again...it's very annoying, but I'm too lazy to contact tech support...I have a 7232 box (if that's the correct one)...The 320gb box...
Thanks for the confirmation.

Last night, I checked my router settings as per Scott's suggestion. I couldn't find any settings that were odd, especially when comparing the new DVR to the other older boxes.

If the problem recurs, I'll try call Support and will post my results, if any.

Doug
dougotte is offline  
post #14960 of 18257 Old 06-21-2011, 05:58 AM
Senior Member
 
Jakes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boston, MA USA
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I have a new option in the main menu - FiOS Digital Voice. It looks like I can now view call logs, listen to voice mail and set calling features through the STB menu. However, when I try to access the features it tells me that I do not have Digital Voice and to call Verizon to activate. I do have Digital Voice though so I don't get it? Anyone else see this or try this yet? I guess I will have to call Verizon to straighten this out.
Jakes is offline  
post #14961 of 18257 Old 06-21-2011, 07:42 AM
AVS Addicted Member
 
DaveFi's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Natick MA
Posts: 17,174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by Jakes View Post
I have a new option in the main menu - FiOS Digital Voice. It looks like I can now view call logs, listen to voice mail and set calling features through the STB menu. However, when I try to access the features it tells me that I do not have Digital Voice and to call Verizon to activate. I do have Digital Voice though so I don't get it? Anyone else see this or try this yet? I guess I will have to call Verizon to straighten this out.
Mine seems to work.

XBOX Live: Wagmman
PSN: Wagg
BFBC2: Wagman
Steam: Wag

My Second Life character looks and acts exactly like me except he can fly.
DaveFi is offline  
post #14962 of 18257 Old 06-21-2011, 12:23 PM
AVS Special Member
 
Dmon4u's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Central PA
Posts: 1,596
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 18
FiOS should never end up virtually last to carry an HD channnel, such as the Cartoon Network !

.

There he goes again... Good Ol' R. Reagan's favorite Troll line !
Dmon4u is offline  
post #14963 of 18257 Old 06-22-2011, 02:31 PM
AVS Special Member
 
jamieva's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Midlothian, VA
Posts: 2,188
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Engadget reporting that 1.9 rollout will resume next week

http://hd.engadget.com/2011/06/22/ve...ith-sd-overri/
jamieva is offline  
post #14964 of 18257 Old 06-23-2011, 03:50 AM
AVS Addicted Member
 
Ken Ross's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: N.Y.
Posts: 23,253
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 427 Post(s)
Liked: 570
Quote:
Originally Posted by jamieva View Post

Engadget reporting that 1.9 rollout will resume next week

http://hd.engadget.com/2011/06/22/ve...ith-sd-overri/

When I see it I'll believe it.

Actually the page they show looks very much like what a page in the current VOD looks like. I don't watch much VOD, but my wife and I were surprised when we called up info in VOD the other day and got a page that looked just like what engadget showed.
Ken Ross is offline  
post #14965 of 18257 Old 06-23-2011, 06:04 AM
Advanced Member
 
markjrenna's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Verona, NJ
Posts: 909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
The VOD 1.9 look was completed in the 1.8 roll out. 14, 15, & 15A are slated for the end of June with 1.9A and new Firmware. If the next two - three weeks go well then the next set of VHO's roll with 1.9A mid July.

Quote:
Originally Posted by Ken Ross View Post

When I see it I'll believe it.

Actually the page they show looks very much like what a page in the current VOD looks like. I don't watch much VOD, but my wife and I were surprised when we called up info in VOD the other day and got a page that looked just like what engadget showed.

markjrenna is offline  
post #14966 of 18257 Old 06-23-2011, 12:07 PM
Advanced Member
 
TimGoodwin's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Glen Burnie, Maryland
Posts: 557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
How can you tell what VHO you are in?
TimGoodwin is offline  
post #14967 of 18257 Old 06-23-2011, 12:14 PM
AVS Addicted Member
 
ccotenj's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: the toxic waste dumps of new jersey
Posts: 21,915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 89
^^^

clicky

- chris

 

my build thread - updated 8-20-12 - new seating installed and projector isolation solution

 

http://www.avsforum.com/t/1332917/ccotenj-finally-gets-a-projector

ccotenj is offline  
post #14968 of 18257 Old 06-23-2011, 12:20 PM
Senior Member
 
DCFan's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 321
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by jamieva View Post

Engadget reporting that 1.9 rollout will resume next week

http://hd.engadget.com/2011/06/22/ve...ith-sd-overri/

A poster on DSLreports says that some in VHO's 14, 15, and 15a got it last night.
DCFan is offline  
post #14969 of 18257 Old 06-23-2011, 12:22 PM
Senior Member
 
DCFan's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 321
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by TimGoodwin View Post

How can you tell what VHO you are in?

We're in 4.
DCFan is offline  
post #14970 of 18257 Old 06-23-2011, 12:34 PM
Advanced Member
 
TimGoodwin's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Glen Burnie, Maryland
Posts: 557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by DCFan View Post


We're in 4.

Thank you!
TimGoodwin is offline  
Reply HDTV Programming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off