D* Adding RSNs IN HD - Page 35 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1021 of 1039 Old 11-29-2006, 11:20 AM
Advanced Member
 
raoul5788's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Cheshire CT
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rkunces View Post

I've never experienced a problem with the locals in HD on the mpeg4 format. I think there are still alot of uplink bugs/problems that are resulting in the grainy picutre. My question is though is it just the New York RSNs that have this problem or are other people experiencing the same garbage.

I understand that NESN was problematic at first, as were the locals in hd, but now all seems to be well.

Chip
raoul5788 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1022 of 1039 Old 11-29-2006, 11:43 AM
Senior Member
 
mulesqb's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Putnam , NY
Posts: 416
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by loudo38 View Post

Here in Florida my program guide is reading:
627 = FSNY Alternate Channel
662 = FSN/MSG Alternate Channel. Next schedule event is Ranger/Sabres, Friday at 8:00 PM.

Neither one says anything about HD. They are not MPG4 spot beamed, as I am seeing them, here in Florida.


If it was on in HD last night, I couldn't find it on D*.

If you have to tell people how good you are, you're not as good as you think.
mulesqb is offline  
post #1023 of 1039 Old 12-07-2006, 10:29 AM
AVS Special Member
 
mikeny's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 1,091
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by roytucker View Post

This really is unbelievable.

In July 2006 D* announce that YES will broadcast Yankee games in HD for NY area. Not ONE game was viewable on channel 96 (MPEG-4), always had the "slow motion - 8mm" effect. The same game on channel 95(MPEG-2) was ok. Called every month and the answer was the same, they had an uplink problem with the broadcast.

Now it is basketball season and the NETS games have the same problem. OK on channel 95, fuzzy on channel 96. I called tonight 3 times, two times the person did not even know what MPEG-4 was. Then was told they would inform the technical people of the problem and I was the first person calling with this problem. Who are they calling ? Can they find the person who can fix this please.

There were numerous people who have posted the same problem

How could a problem like this go on for MONTHS ? There has to be a person somewhere in this country that is working on the problem.

And when is MSG and FSNY coming in HD, a public press release said October 2006 and still no sign of the channels.

I just dont understand.

The last game I checked on Channel 96: It finally looked good-; just like Channel 95 in mpeg-2! It looks like they straightened out the mpeg-4 PQ issue!

XBL: mmjp08 PSN: mikeny1
mikeny is offline  
post #1024 of 1039 Old 12-07-2006, 11:11 AM
gpg
Member
 
gpg's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Dix Hills, NY
Posts: 167
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, the last game looked good, but D* blacked out the previous game against the 76ers. It will be interesting to see how tonight's game goes.
gpg is offline  
post #1025 of 1039 Old 02-28-2007, 01:02 PM
Advanced Member
 
AreBee's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Farmington, CT
Posts: 804
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Any Connecticut people still "living" in Boston?

I have my HR20 install this weekend and with the baseball season right around the corner, I was thinking about "moving" so I could get NESN-HD
AreBee is offline  
post #1026 of 1039 Old 02-28-2007, 02:21 PM
Member
 
wyatt9696's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Wallingford, CT
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by AreBee View Post

Any Connecticut people still "living" in Boston?

I have my HR20 install this weekend and with the baseball season right around the corner, I was thinking about "moving" so I could get NESN-HD


i'm still in beantown, it's awesome. been here since last year. pre-season games start tonight in 1080i . it's a beautiful thing.

BTW, "move" after the install, and your sure everythings ok. you'd have to move back if you need service on your system. good luck.

i get a ton of boston locals , plus all the ct locals ota. best of both worlds. the only thing i use ct locals for is the news.
wyatt9696 is offline  
post #1027 of 1039 Old 02-28-2007, 04:13 PM
AVS Special Member
 
marjen's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: CT
Posts: 1,037
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 17
Can you "move" only a single receiver and leave the others home?/ My wife will never agree to givin up CT locals on our main tv, but me and my HD receiver in the theater would have no issue moving to beantown to get nesn. Not sure I would pick it up on the western side of the state though.

Mark-
marjen is offline  
post #1028 of 1039 Old 03-01-2007, 03:27 AM
AVS Special Member
 
steverobertson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: E. Walpole, MA USA
Posts: 5,454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by marjen View Post

Can you "move" only a single receiver and leave the others home?/ My wife will never agree to givin up CT locals on our main tv, but me and my HD receiver in the theater would have no issue moving to beantown to get nesn. Not sure I would pick it up on the western side of the state though.

Why not an antenna for your locals?
steverobertson is offline  
post #1029 of 1039 Old 03-01-2007, 04:38 AM
AVS Special Member
 
marjen's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: CT
Posts: 1,037
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 17
I live in a very hilly area and have tried and can only pick up one channel, ABC. Nothing else even registers.

Mark-
marjen is offline  
post #1030 of 1039 Old 03-01-2007, 05:29 AM
AVS Special Member
 
steverobertson's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: E. Walpole, MA USA
Posts: 5,454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by marjen View Post

I live in a very hilly area and have tried and can only pick up one channel, ABC. Nothing else even registers.

That is to bad so iguess you will need a new wife LOL
steverobertson is offline  
post #1031 of 1039 Old 03-01-2007, 05:34 AM
AVS Special Member
 
marjen's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: CT
Posts: 1,037
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 17
I have thought about it 2nd problem (and yes this is a big problem) is she is a yankee fan so no way she will let me jump ship and change service to Boston market.

Mark-
marjen is offline  
post #1032 of 1039 Old 03-01-2007, 09:44 AM
Advanced Member
 
AreBee's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Farmington, CT
Posts: 804
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wyatt9696 View Post

i'm still in beantown, it's awesome. been here since last year. pre-season games start tonight in 1080i . it's a beautiful thing.

BTW, "move" after the install, and your sure everythings ok. you'd have to move back if you need service on your system. good luck.

i get a ton of boston locals , plus all the ct locals ota. best of both worlds. the only thing i use ct locals for is the news.

That's great to hear and also great to hear the Boston spot beam reaches Wallingford. I was worried that Farmington would be too far out but I guess I'll be fine. My install will be done Saturday, weather permitting. So if everything goes smoothly, I'll be moving early next week.
AreBee is offline  
post #1033 of 1039 Old 03-01-2007, 09:49 AM
AVS Special Member
 
jefbal99's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lansing, MI
Posts: 3,064
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I was thinking about switching from Comcast to D* last summer when they added Fox Sports Detroit, but wasn't sure if the spot beam would reach me up in Lansing. I held out and now have all my locals in HD, plus FSN, VSGLF and more.

D* has a bright future with the new birds, but calbe has them beat right now.

It's time to give props to WLNS for the HD crawl generator!!!

Now we need WHTV to go HD and Lansing's CW to get a separate transmitter so it isn't a digital sub.
jefbal99 is offline  
post #1034 of 1039 Old 03-03-2007, 04:27 PM
Newbie
 
rberman11's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Connecticut
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wyatt9696 View Post

i'm still in beantown, it's awesome. been here since last year. pre-season games start tonight in 1080i . it's a beautiful thing.

BTW, "move" after the install, and your sure everythings ok. you'd have to move back if you need service on your system. good luck.

i get a ton of boston locals , plus all the ct locals ota. best of both worlds. the only thing i use ct locals for is the news.

I understand that if I call D*TV and tell them that I have "moved" to the Boston area I can get NESN HD etc. Can someone give me more detail? Such as, can I keep my current (CT) billing address, and how do I pick a MA address to use? I do have several relatives in MA but most already have D*TV, it this a problem?

Thanks for any help. Long time reader, first time poster!
rberman11 is offline  
post #1035 of 1039 Old 03-07-2007, 06:49 AM
Advanced Member
 
AreBee's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Farmington, CT
Posts: 804
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tried to "move" on line last night, but the only address I had the option to change was my billing address. My options were to enter in the new address or click "Same as Installation Address". Is there no longer a way to do this on-line?
AreBee is offline  
post #1036 of 1039 Old 03-07-2007, 12:19 PM
Advanced Member
 
DCSholtis's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Brooklyn Heights, OH
Posts: 926
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There never was a way to "move" online. You always had to do that over the phone. That is when you still could.
DCSholtis is offline  
post #1037 of 1039 Old 03-07-2007, 12:52 PM
AVS Special Member
 
wmschultz's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: The Show Me State
Posts: 1,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rberman11 View Post

I understand that if I call D*TV and tell them that I have "moved" to the Boston area I can get NESN HD etc. Can someone give me more detail? Such as, can I keep my current (CT) billing address, and how do I pick a MA address to use? I do have several relatives in MA but most already have D*TV, it this a problem?

Thanks for any help. Long time reader, first time poster!

You would have to be within the spot beam coverage for this to work.

There's Good TV, Better TV and DirecTV, but nothing beats a calibrated TV!!
www.clearlyresolved.com
wmschultz is offline  
post #1038 of 1039 Old 03-07-2007, 01:51 PM
Advanced Member
 
raoul5788's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Cheshire CT
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wmschultz View Post

You would have to be within the spot beam coverage for this to work.

That's true, of course. It seems that most if not all of CT is in the Boston spotbeam. There are many that have "moved" and have no problem getting the Boston stations. I don't know how far west you can go, but I know that Hartford is within the beam.

Chip
raoul5788 is offline  
post #1039 of 1039 Old 03-07-2007, 02:46 PM
Advanced Member
 
AreBee's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Farmington, CT
Posts: 804
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by raoul5788 View Post

That's true, of course. It seems that most if not all of CT is in the Boston spotbeam. There are many that have "moved" and have no problem getting the Boston stations. I don't know how far west you can go, but I know that Hartford is within the beam.


Wyatt9696 is in Wallingford and is within reach of the Boston spot. That's south and west of Hartford.
AreBee is offline  
Reply HDTV Programming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off