AT&T U-verse HDTV - Page 125 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3721 of 4219 Old 09-26-2011, 11:58 PM
Advanced Member
 
Defcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 31
I have comcast right now and just signed up for Uverse - turbo max (24 down), U300, $100 gift card, free install, hd fee - total came to $108 for first six months. I think that's a pretty standard deal, right ? It's a lot less than I was paying for Comcast.

- is ATT good about renewing my current pricing with the same discounts after the promo period? This is the most important thing.
- do Internet speeds suffer with tv, e.g. I have multiple hd recordings?
- are the speeds reliable? I'm lucky to be in an area where Comcast is not over subscribed.
- I'm getting free install, should I switch to self install if it will save me money?
- I bought my own cable modem, it increased my speeds a lot and saved the rental fee. should I do the same for Uverse and if so which device is recommended?

Thanks
Defcon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3722 of 4219 Old 09-27-2011, 06:35 AM
Senior Member
 
Harley_Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 468
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Answers below

Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

I have comcast right now and just signed up for Uverse - turbo max (24 down), U300, $100 gift card, free install, hd fee - total came to $108 for first six months. I think that's a pretty standard deal, right ? It's a lot less than I was paying for Comcast.

- is ATT good about renewing my current pricing with the same discounts after the promo period? This is the most important thing. Doubt you could renegotiate after 6 months but you could at the end of the year. The $100 gift card should be taken into consideration for your overall spend on the service for months 7-12.
- do Internet speeds suffer with tv, e.g. I have multiple hd recordings? I don't really notice any degradation of Internet speeds when recording 3 HD shows at once but some have reported they lost a little off of the top end on the 24M tier. Set up several recordings and hit speedtest.net to see what you think.
- are the speeds reliable? I'm lucky to be in an area where Comcast is not over subscribed. The Internet service is very reliable. One of the best services in the U-verse bundle.
- I'm getting free install, should I switch to self install if it will save me money? How much can you save over free? There is no self install if you want TV and that is what makes it automatically free.
- I bought my own cable modem, it increased my speeds a lot and saved the rental fee. should I do the same for Uverse and if so which device is recommended? Those gray market cable boxes are popular for skirting cable profiles but U-verse is a little more sophisticated on how the connection is managed. You won't be able to get a higher speed by bringing your own box and for TV customers, you must lease the box. Trust me that this works in your favor if your box ever goes bad.

Thanks

Harley_Dude is offline  
post #3723 of 4219 Old 09-27-2011, 09:03 AM
AVS Special Member
 
bonscott87's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Wilds of West Michigan
Posts: 3,964
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Harley got you good answers, couple of my comments below.

Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

I have comcast right now and just signed up for Uverse - turbo max (24 down), U300, $100 gift card, free install, hd fee - total came to $108 for first six months. I think that's a pretty standard deal, right ? It's a lot less than I was paying for Comcast.

Yep, that's a pretty good deal. What you get in terms of gift cards (I got $200) all depends on what promotions they are running at the time.

Quote:


- is ATT good about renewing my current pricing with the same discounts after the promo period? This is the most important thing.

I've heard they are pretty good about it but won't know for sure myself for another few months.

Quote:


- are the speeds reliable? I'm lucky to be in an area where Comcast is not over subscribed.

Very reliable. Best Internet I've ever had. You get all the speed you pay for.

Quote:


- I bought my own cable modem, it increased my speeds a lot and saved the rental fee. should I do the same for Uverse and if so which device is recommended?

There isn't anything you can buy yourself. Remember that Uverse isn't like cable, it's a form of DSL so your cable modem you bought won't work. Plus as Harley noted, you have to use their box for TV. It's more then a modem, it does Internet, phone and TV. I wasn't aware they even charged a monthly lease fee, I don't.

Scott
bonscott87 is online now  
post #3724 of 4219 Old 09-27-2011, 11:10 AM
Advanced Member
 
Defcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 31
Thanks guys. I looked into buying the RG and it costs 149, monthly rental fee is $4, so it's not worth it.

How do you tell if it's going to be 3 HD or 2 HD streams? It's the same bandwidth for all TV users, right?
Defcon is offline  
post #3725 of 4219 Old 09-27-2011, 12:31 PM
AVS Special Member
 
Jeremy W's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Detroit
Posts: 4,776
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

How do you tell if it's going to be 3 HD or 2 HD streams?

I don't think they know until it's actually installed and the line is tested.
Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

It's the same bandwidth for all TV users, right?

Not quite sure if I understand the question correctly, but all of the channels are sent out at the same bitrate for everyone. So it's not like if your line is lower quality, you'll get a lower bitrate. You'll just be limited to two streams.
Jeremy W is offline  
post #3726 of 4219 Old 09-27-2011, 01:33 PM
AVS Special Member
 
bonscott87's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Wilds of West Michigan
Posts: 3,964
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

How do you tell if it's going to be 3 HD or 2 HD streams? It's the same bandwidth for all TV users, right?

As Jeremy said you won't know until you get it installed. You can go to the Uverse forums and see what people get in your area for an idea of the max you can get. But how much you personally get typically depends on 1) How far away you are from the VRAD and 2) What max provisioning they do in your market.

For me I'm provisioned for 3 HD/1 SD *however* I could do a 4th HD on another TV, just can only do 3 HD on the main HD DVR at a time. It's expected for us to get a full 4 HD at some point in the future.

Scott
bonscott87 is online now  
post #3727 of 4219 Old 09-29-2011, 06:25 AM
Senior Member
 
Harley_Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 468
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

Thanks guys. I looked into buying the RG and it costs 149, monthly rental fee is $4, so it's not worth it.

How do you tell if it's going to be 3 HD or 2 HD streams? It's the same bandwidth for all TV users, right?

Good rule of thumb is that if you qualify for 24M of Internet, you get the 4HD streams (3 recording, 1 on another TV). The people that qualify for 18M of Internet typically get 3HD streams (2 recording and 1 on any TV) but there can be some variance on that.
Harley_Dude is offline  
post #3728 of 4219 Old 09-29-2011, 09:52 AM
Member
 
dabrooks's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ellisville, MO
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Harley_Dude View Post


Good rule of thumb is that if you qualify for 24M of Internet, you get the 4HD streams (3 recording, 1 on another TV). The people that qualify for 18M of Internet typically get 3HD streams (2 recording and 1 on any TV) but there can be some variance on that.

Yeah, I have the 18MB service (turned down when trying to upgrade to 24) and can record 3 HD at one time.

Dan
Satisfied U-verse and DirecTV customer
dabrooks is offline  
post #3729 of 4219 Old 10-05-2011, 05:27 PM
Advanced Member
 
Defcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 31
I have the Turbo Max (24Mbps) with a 3HD/1SD profile. The tech told me I should get 4HD but for some reason its not enabled in my area.

Why is the Uverse guide and UI so slow? e.g. I can't press down in the guide 3-4 times and have it catch up, and it frequently misses keys. Hitting the dvr key takes a while for it to come up.
Defcon is offline  
post #3730 of 4219 Old 10-05-2011, 07:18 PM
Member
 
MTSIndy's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Fishers, IN
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Defcon View Post

I have the Turbo Max (24Mbps) with a 3HD/1SD profile. The tech told me I should get 4HD but for some reason its not enabled in my area.

Why is the Uverse guide and UI so slow? e.g. I can't press down in the guide 3-4 times and have it catch up, and it frequently misses keys. Hitting the dvr key takes a while for it to come up.

Motorola or Cisco boxes? Response isn't always speedy, but in my 2-yr experience with U-verse Motorola boxes, both the DVR and set top boxes are a bit slow anytime there is an upgrade or if they have just been reset. Try a hard reset (just unplug the DVR or set top box), let it boot up, and see if it's a bit quicker after 5 or 10 minutes. These things are powered -- or should we say under-powered -- by WindowsCE. Not a lot of speed, but they are pretty reliable for weeks on end without a reboot.
MTSIndy is offline  
post #3731 of 4219 Old 10-05-2011, 07:45 PM
Member
 
jebo_4jc's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm suddenly having some pretty severe connection issues in st Louis the past couple nights. It's like my whole connection is having issues, tv and internet. Am I alone here?
jebo_4jc is offline  
post #3732 of 4219 Old 10-06-2011, 05:38 AM
Member
 
dabrooks's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ellisville, MO
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jebo_4jc View Post

I'm suddenly having some pretty severe connection issues in st Louis the past couple nights. It's like my whole connection is having issues, tv and internet. Am I alone here?

Supposedly there are some upgrades being performed that require reboots of the gateway to resolve. Apparently hasn't happened to me yet as I'm not having any issues.

Dan
Satisfied U-verse and DirecTV customer
dabrooks is offline  
post #3733 of 4219 Old 10-06-2011, 12:42 PM
Advanced Member
 
Defcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by MTSIndy View Post

Motorola or Cisco boxes? Response isn't always speedy, but in my 2-yr experience with U-verse Motorola boxes, both the DVR and set top boxes are a bit slow anytime there is an upgrade or if they have just been reset. Try a hard reset (just unplug the DVR or set top box), let it boot up, and see if it's a bit quicker after 5 or 10 minutes. These things are powered -- or should we say under-powered -- by WindowsCE. Not a lot of speed, but they are pretty reliable for weeks on end without a reboot.

Motorola VIP1216. I initially had the 160GB hard disk, tech swapped it out for a 250GB, which he said makes it identical to a VIP1225 box.

Will try a reset when I'm home.
Defcon is offline  
post #3734 of 4219 Old 10-24-2011, 07:27 PM
Member
 
nubreed's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey Harley_Dude is there any news on AT&T making any significant improvements on its Uverse HD picture quality?
nubreed is offline  
post #3735 of 4219 Old 10-25-2011, 04:43 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: In the ATL
Posts: 4,141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 151
Lol
slowbiscuit is offline  
post #3736 of 4219 Old 10-25-2011, 11:20 AM
Member
 
nubreed's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by slowbiscuit View Post

Lol

Well I figured with that being the number one complaint on here about Uverse, they must have plan on addressing the HD picture quality.
nubreed is offline  
post #3737 of 4219 Old 10-25-2011, 12:09 PM
AVS Special Member
 
Jeremy W's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Detroit
Posts: 4,776
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by nubreed View Post

Well I figured with that being the number one complaint on here about Uverse, they must have plan on addressing the HD picture quality.

U-verse doesn't target their product at the people who post here. And there's not a whole lot they can do about their PQ.
Jeremy W is offline  
post #3738 of 4219 Old 10-25-2011, 12:40 PM
AVS Special Member
 
CKNA's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: CT, USA
Posts: 4,059
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by nubreed View Post

Well I figured with that being the number one complaint on here about Uverse, they must have plan on addressing the HD picture quality.

It is being addresed as much as possible.They are in the process of upgrading their encoders to the latest Motorla SE-6600. Top VHO's have been upgraded to those for OTA channels and I can already see improvement. My local channels look exactly now as off air. Of course if OTA channels look like crap, nothing will improve it.

Also they are starting to put those encoders on national HD channels. It will take few months to complete.
CKNA is offline  
post #3739 of 4219 Old 10-26-2011, 02:00 AM
Newbie
 
Johns12's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had U-verse installed three weeks ago. Many problems with the installation.
3 Tvs, internet, and 2 phone lines. After the initial installation, the tech was going through the remote with my wife and me, and the picture on the tv in the kitchen started to freeze. He had already been at the house for over 5 hours. He said call back and ask for him, he will come out and fix it (it was after 7pm).

The next day, all the tv's started freezing. I also noticed that my second phone line was never hooked up and now doesn't work. I called AT&T and they said the soonest they could fix the phone was two weeks. The tech for the tv problems could come the next day.

The next day the same tech came out. He was a very nice guy. He was going to replace all ends on the coax cables and try to find a splitter that he thought was hidden somewhere that may be causing the problems. When he left, the picture was still freezing, but not as much.

The next day a called and had another service tech come out. Within an hour he had the tv's working. He changed the ends of the coax in the walls as well as did something on the box outside.

Since then, the picture has been fine. Another tech came out on Oct 18, to fix the phone line. That is now working fine.

In regards to picture quality. I had Dish before this. The general picture is very good, about the same quality as Dish. Football can be a problem, but it depends on the channel and the day. Some games had noticeable pixelation, but others where fine. Tennis has been fine. In general, the picture is ok for me.

I did recalibrate the TVs to optimize the picture. The tv guide is good and not too slow for me. I like the features it has. The Dish guide was slow and changing channels on the Dish took forever. Channel changes are quicker with U-verse. Internet has also been ok. I am in Connecticut.
Johns12 is offline  
post #3740 of 4219 Old 10-26-2011, 08:14 AM
Member
 
dabrooks's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ellisville, MO
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jeremy W View Post

U-verse doesn't target their product at the people who post here. And there's not a whole lot they can do about their PQ.

That response is totally idiotic. You have no clue as to what AT&T is or isn't doing, nor the tech plans going forward. To suggest that compression technology is static denies the improvements made to same over the past 20 years.

Dan
Satisfied U-verse and DirecTV customer
dabrooks is offline  
post #3741 of 4219 Old 10-26-2011, 08:39 AM
AVS Special Member
 
Jeremy W's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Detroit
Posts: 4,776
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by dabrooks View Post

That response is totally idiotic.


Quote:
Originally Posted by dabrooks View Post

You have no clue as to what AT&T is or isn't doing, nor the tech plans going forward.

I'm basing my opinion on what they've done in the past. And all of their past moves have shown an almost complete lack of regard for HD PQ.
Quote:
Originally Posted by dabrooks View Post

To suggest that compression technology is static denies the improvements made to same over the past 20 years.

I never suggested any such thing. I said there's not a whole lot they can do, and that is true. Sure they can upgrade their encoders, but the improvement will be marginal. Compression technology hasn't gotten that much better in the past few years. It's not like they'll suddenly be sending flawless MPEG4 video.
Jeremy W is offline  
post #3742 of 4219 Old 10-28-2011, 11:35 AM
Member
 
blueyzfr6's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Parma, OH
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I'm trying to find out if U-Verse is going to offer the ability to watch my DVR from a computer. The guy is saying yes you can, but he doesn't know what I'm talking about. I don't want to drop $250 on a Slingbox and 2 months down the road I can watch my DVR from my phone or a PC. I hate people that don't understand english


end of rant
blueyzfr6 is offline  
post #3743 of 4219 Old 10-28-2011, 11:49 AM
AVS Special Member
 
Jeremy W's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Detroit
Posts: 4,776
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by blueyzfr6 View Post

I'm trying to find out if U-Verse is going to offer the ability to watch my DVR from a computer.

As far as I know, they haven't announced anything like that.
Jeremy W is offline  
post #3744 of 4219 Old 10-28-2011, 12:47 PM
Senior Member
 
Harley_Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 468
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by blueyzfr6 View Post

I'm trying to find out if U-Verse is going to offer the ability to watch my DVR from a computer. The guy is saying yes you can, but he doesn't know what I'm talking about. I don't want to drop $250 on a Slingbox and 2 months down the road I can watch my DVR from my phone or a PC. I hate people that don't understand english


end of rant

You can watch selected content today on your phone or tablet over 3G/WiFi. There are some updates coming to that feature that greatly expand its capabilities, I can't give details but stay tuned. That said, I am a long time SlingBox user and nothing any provider ever gives you for remote streaming is going to be anywhere near as feature rich.
Harley_Dude is offline  
post #3745 of 4219 Old 10-28-2011, 12:54 PM
Member
 
MTSIndy's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Fishers, IN
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Harley_Dude View Post

You can watch selected content today on your phone or tablet over 3G/WiFi. There are some updates coming to that feature that greatly expand its capabilities, I can't give details but stay tuned. That said, I am a long time SlingBox user and nothing any provider ever gives you for remote streaming is going to be anywhere near as feature rich.

But that's content from U-verse's online library, not from your DVR. The web remote access app for U-verse only lets you view the list of recordings on your DVR, schedule recordings, and access the program guide.
MTSIndy is offline  
post #3746 of 4219 Old 10-28-2011, 01:29 PM
Senior Member
 
Harley_Dude's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 468
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MTSIndy View Post

But that's content from U-verse's online library, not from your DVR. The web remote access app for U-verse only lets you view the list of recordings on your DVR, schedule recordings, and access the program guide.

Yes, that is what I meant by selected content. There is more to come in the near future.
Harley_Dude is offline  
post #3747 of 4219 Old 10-28-2011, 07:12 PM
Member
 
blueyzfr6's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Parma, OH
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I don't want to spend $250 on a Slingbox and have it be useless in a couple months
blueyzfr6 is offline  
post #3748 of 4219 Old 10-28-2011, 09:14 PM
AVS Special Member
 
Tom Wellman's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,058
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by blueyzfr6 View Post

I don't want to spend $250 on a Slingbox and have it be useless in a couple months

Why would it be useless in a couple of months?

And the FOUL!
Tom Wellman is offline  
post #3749 of 4219 Old 10-28-2011, 09:23 PM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by blueyzfr6 View Post

I don't want to spend $250 on a Slingbox and have it be useless in a couple months

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...All-Categories

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #3750 of 4219 Old 10-29-2011, 08:23 AM
Member
 
blueyzfr6's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Parma, OH
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Tom Wellman View Post

Why would it be useless in a couple of months?

If U-Verse offers the same service, where I can watch my DVR from a pc
blueyzfr6 is offline  
Reply HDTV Programming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off