HD syndication ... more on the way - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #91 of 384 Old 03-21-2008, 09:25 PM
AVS Special Member
 
nightowl's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Sacramento, CA US
Posts: 1,199
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by E-A-G-L-E-S View Post

For someone with no clue what this means could someone put it in simplest terms?
Just saw Two and Half Men and that is one of a very few shows I like.

If you are asking what I think you are, one of the posters higher up in this thread indicated that he believed that "Raymond" was cropped from the original SD (4x3) screen ratio into a widescreen (16x9) ratio, which would have meant cutting off the top and bottom of the picture in order to achieve the widescreen picture.

As the pictures that videojanitor posted show, the picture SD picture is actually cropped from the widescreen/HD picture, so the SD viewers are the ones actually losing parts of the picture.
nightowl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 384 Old 03-22-2008, 01:14 AM
Advanced Member
 
kb7oeb's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Phoenix,Arizona
Posts: 850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mazman49 View Post

Any reasonable chance of TBS showing "Raymond" in real HD vs. the Scretchovision crap anytime soon?

I don't think they want to do too much HD all at once, people might get scared.
kb7oeb is offline  
post #93 of 384 Old 03-22-2008, 12:15 PM
Senior Member
 
vikmars's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Spring, Texas (formerly Harlingen, Texas)
Posts: 275
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kb7oeb View Post

I don't think they want to do too much HD all at once, people might get scared.

You make it sound like they have some HD now....they have NOTHING at all until their baseball coverage resumes.
vikmars is offline  
post #94 of 384 Old 03-23-2008, 11:39 AM
Senior Member
 
dmulvany's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockville, Maryland and Sausalito, CA
Posts: 419
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bdfox18doe View Post

Single record and playback..from the HD feed via XdCamHd..the XdCam does an excellent job of downconverting to SD 4x3 centercut..Once you add an Evertz caption bridge to wrap CC into the SD that is..

How might captioning be affected by the move towards HD syndication? Do stations need to buy new caption bridges or to upgrade existing equipment?

Some of the syndicated programs that *were* HD, like "Stargate Atlantis" and newer episodes of "Law and Order: Criminal Intent" aren't showing digital captions on my Sharp HDTV. WTTG, for example, isn't showing consistent digital captions for "Stargate Atlantis" or "Stargate SG-1" on HD equipment like my Sharp HDTV in the Washington DC area, though coupon-eligible converter boxes are having better luck deciphering the digital captions.
dmulvany is offline  
post #95 of 384 Old 03-23-2008, 05:45 PM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by videojanitor View Post

Uh, on many nights *I* am in Master Control .... like right now.

Well, I'm sorry that you sometimes have to be on duty during Raymond.

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #96 of 384 Old 03-23-2008, 05:55 PM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by videojanitor View Post

OK, an episode from season 1 of "Raymond" aired tonight (episode #22, aka #9922 "Why Are We Here?"), and the results were quite interesting. It appears as though someone was very forward thinking when these were shot, as the HD version was true 16:9 -- no cropping or other funny business.

My main bitch, which was taken out on Raymond, was with anyone doing chop-n-crop of 4:3 to make it 16:9.

It is indeed good news that they were forward thinking and shot in 16:9 from day one of the series.

We'll have to wait and see what is done with other shows for HD.

As a side note, you may remember that Roswell aired 4:3, but was shot 16:9 and released on DVD in anamorphic widescreen. I wonder if they'll release that series on Blu-ray. Will it get syndicated in HD. The potential is there.

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #97 of 384 Old 03-26-2008, 10:56 PM
AVS Special Member
 
icemannyr's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NYC Area
Posts: 4,418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
I noticed WCBS-DT is airing Comics Unleashed in HD, I think that's the one of the few if not the only non network shows in HD on WCBS besides the local news.

Does anyone know if the syndicated CSI Weekends package is in HD?
icemannyr is offline  
post #98 of 384 Old 03-27-2008, 05:49 PM
Advanced Member
 
StudioTech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 862
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by icemannyr View Post

Does anyone know if the syndicated CSI Weekends package is in HD?

Every time that I've turned to it, it only been SD.
StudioTech is offline  
post #99 of 384 Old 03-27-2008, 07:55 PM
AVS Special Member
 
Thomas Desmond's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Plano, TX, USA
Posts: 2,334
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by mrvideo View Post

As a side note, you may remember that Roswell aired 4:3, but was shot 16:9 and released on DVD in anamorphic widescreen. I wonder if they'll release that series on Blu-ray. Will it get syndicated in HD. The potential is there.

Unfortunately, I'm under the impression that Roswell was post-produced in standard definition -- so while it may be widescreen, it would take a lot of rework to release it in HD.
Thomas Desmond is offline  
post #100 of 384 Old 03-31-2008, 01:21 AM
Advanced Member
 
surf_fun85's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 3rd Largest TV DMA
Posts: 654
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Oprah is going HD for next season (fall 2008) production


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Enter Team # 55280 when u download
surf_fun85 is offline  
post #101 of 384 Old 04-04-2008, 07:14 PM
Member
 
timdg's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For the HD Raymond, I've noticed this week that the local broadcast here seems to be setting a flag on the OTA broadcast prohibiting recording. I'm using Media Center and it says the broadcaster or originator does not allow the show to be recorded. If I'm reading stuff correctly, this flag is not even allowed to be set on OTA content. Anyone else notice this or have any issues?
timdg is offline  
post #102 of 384 Old 04-04-2008, 09:00 PM
Advanced Member
 
chris_h2's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 570
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by timdg View Post

For the HD Raymond, I've noticed this week that the local broadcast here seems to be setting a flag on the OTA broadcast prohibiting recording. I'm using Media Center and it says the broadcaster or originator does not allow the show to be recorded. If I'm reading stuff correctly, this flag is not even allowed to be set on OTA content. Anyone else notice this or have any issues?

I know at least one user in the Sacto OTA thread reported a similar issue with WMC and OTA, I think it was a recording of the Grammys (not sure).

Here is a thread pointer, not to the exact post:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...3#post13561633

chris
chris_h2 is offline  
post #103 of 384 Old 04-04-2008, 10:44 PM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by chris_h2 View Post

I know at least one user in the Sacto OTA thread reported a similar issue with WMC and OTA, I think it was a recording of the Grammys (not sure).

The broadcast flag was struck down, in that no manufacturer, at this point in time, has to honor that flag.

CBS uses it on their network feeds and it seems that CBS affiliates have it on all the time. At least my local CBS affiliate does. The BC flag is even on for the SD stream for My Network TV (carried by the CBS affiliate). It is on even when doing local programming. None of my equipment honors it; STBs, D-VHS decks, or OTA MyHD 130a computer card.

But, if I understand the flag correctly, you are allowed to record said programs, just not distribute them over the internet. That is the intent. But, since the flag was shot down (for now anyway), you shouldn't have any restrictions.

So, timdg, drop media center and use software that doesn't look at the flag.

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #104 of 384 Old 04-05-2008, 08:33 AM
Member
 
timdg's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mrvideo View Post


So, timdg, drop media center and use software that doesn't look at the flag.

Trust me, I'm considering it an looking at alternatives for a computer; but I really how Media Center works with the extenders, nice interface. I never thought this would be a problem for OTA... Still not sure it is even legal...
timdg is offline  
post #105 of 384 Old 04-05-2008, 09:38 AM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by timdg View Post

Still not sure it is even legal.

The "it" being the broadcast flag? As I understand it, it is a volunteer thing. As you can see, there is stuff that looks at it and lots more that doesn't, because it isn't required by law.

You can thank Hollygreed for this situation. M$ is big on the DRM thing, which Vista is wrapped around. Because of that, I don't think I can get a Bluray drive to go into my XP system and be able to play Bluray HD discs. I can get a Bluray burner and create all the discs that I like under XP, but try and play a manufactured piece of media... forget about it.

So, while you are having trouble with OTA DRM, I'm going to have trouble with Bluray DRM.

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #106 of 384 Old 04-06-2008, 01:30 AM
Advanced Member
 
kb7oeb's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Phoenix,Arizona
Posts: 850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The problems with the flag were the very strict rules that outlawed tuners that didn't encrypt the signal at every stage and required two "major" studios to approve designs. The rules basically made computer tv tuners illegal.

The court ruled that congress never gave the FCC permission to enforce the flag and the rule was dropped a few months before it would have kicked in. I'm sure some devices support the flag to be in compliance with a law that never kicked in.
kb7oeb is offline  
post #107 of 384 Old 04-06-2008, 05:28 PM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by kb7oeb View Post

The court ruled that congress never gave the FCC permission to enforce the flag and the rule was dropped a few months before it would have kicked in. I'm sure some devices support the flag to be in compliance with a law that never kicked in.

And I would have been one of the first one to give Congess an earfull and join a classaction lawsuit against said flag. It is free OTA and to block anyone's ability to record said "free" TV would result in the biggest uproar in ages.

It would be the Betamax case all over again. Hollygreed never learns.

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #108 of 384 Old 04-14-2008, 05:33 AM
AVS Special Member
 
Marcus Carr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Baltimore City
Posts: 8,070
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 20
Quote:


Sony HD gear is also being used for HD upgrades for HSN technology and The Ellen DeGeneres Show.

http://www.broadcastingcable.com/article/CA6550937.html

YOU ARE READING AVS FORUM

Marcus Carr is online now  
post #109 of 384 Old 04-14-2008, 04:24 PM
Senior Member
 
vikmars's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Spring, Texas (formerly Harlingen, Texas)
Posts: 275
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Oprah is going HD, lets hope it's the start of more daytime HD. The View and The Young And The Restless are the only daytime HD and those are network programs, Oprah will be the first Syndicated Daytime HD program.


I want to see Ellen in HD
vikmars is offline  
post #110 of 384 Old 04-14-2008, 05:36 PM
AVS Special Member
 
bdfox18doe's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,466
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 77 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by vikmars View Post

Oprah is going HD, lets hope it's the start of more daytime HD. The View and The Young And The Restless are the only daytime HD and those are network programs, Oprah will be the first Syndicated Daytime HD program.

I want to see Ellen in HD

Actually, the first started several weeks ago with the 700 Club which we aire here in HD on WOLO-DT.

Bob

The views expressed here are my own and do not necessarily represent those of the FOX,ABC,CBS,or CW Networks,MeTv, my employer or its parent company. Nor my wife for that matter!
bdfox18doe is online now  
post #111 of 384 Old 04-14-2008, 08:50 PM
Member
 
rosscan's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 179
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by videojanitor View Post

OK, an episode from season 1 of "Raymond" aired tonight (episode #22, aka #9922 "Why Are We Here?"), and the results were quite interesting. It appears as though someone was very forward thinking when these were shot, as the HD version was true 16:9 -- no cropping or other funny business.

The SD version was NEW, downconverted from the HD version (this, according to the slate on the program). While framed slightly different from the original SD version, the video quality of the new SD version is leaps and bounds beyond the original.

Below are some screen caps, though all downsized for faster loading -- they're intended only to show the framing -- not PQ -- though you can still see how much better the new SD is compared to the old.

Original SD:



New SD:



HD:


Great stuff! Apparently, Friends, was filmed like this also. I read an article about 3 years back that stated they were re-editng all the episodes for hd, which were shot on film and originally in 16:9, which was matted to 4:3 for broadcast. We'll see I'm sure!
rosscan is offline  
post #112 of 384 Old 04-14-2008, 10:17 PM
AVS Special Member
 
TVOD's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 69
Since Raymond was shot at Warner Bros I assume that it was shot 35mm 3 perf. This would explain why it's in 16:9 now. WB was big on 3 perf.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
TVOD is offline  
post #113 of 384 Old 04-22-2008, 02:05 AM
Advanced Member
 
surf_fun85's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 3rd Largest TV DMA
Posts: 654
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has The Andy Griffith Show made avaialable in HD ?


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Enter Team # 55280 when u download
surf_fun85 is offline  
post #114 of 384 Old 04-22-2008, 05:10 AM
AVS Special Member
 
mp3trojan's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: On the eastern fringe of the Dallas DMA
Posts: 1,254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by surf_fun85 View Post

Has The Andy Griffith Show made avaialable in HD ?

The same week "I Love Lucy" and "The Honeymooners" go HD

100% Digital household since 2001
mp3trojan is offline  
post #115 of 384 Old 04-22-2008, 06:58 AM
AVS Special Member
 
spwace's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Colfax, CA
Posts: 3,762
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by mp3trojan View Post

The same week "I Love Lucy" and "The Honeymooners" go HD

I read somewhere, a long time ago, that both of those shows had been remastered in HD.
spwace is offline  
post #116 of 384 Old 04-23-2008, 07:36 PM
AVS Special Member
 
Thomas Desmond's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Plano, TX, USA
Posts: 2,334
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Regarding "Andy Griffith" and "I Love Lucy" in HD, here's what CBS Television Distribution has to say:

For "Andy Griffith":
This series has been transferred into HD and has the following masters:
Network 4x3 HD


For "I Love Lucy", the answer is a little longer:
I Love Lucy has been transferred into HD and has the following masters:
Network 4x3 HD
We Love Lucy has not been edited into HD. The original 1-hour Lucy-Desi Comedy Hours have been transferred into Network 4x3 HD, but still need editing to recreate the We Love Lucy 2-parters.


Translation: These series have been remastered in HD, but the HD versions aren't edited for syndication (to make room for additional commercials), which means that no station is likely to be interested in running the HD version. Since the infrastructure for distributing HD syndicated material is still pretty minimal (note that "library" shows like these are not sent over satellite or Pathfire, but are still distributed on tape), CBS is probably holding off in offering these shows in syndication until that infrastructure does exist and they can make some money off of HD syndication.
Thomas Desmond is offline  
post #117 of 384 Old 04-23-2008, 09:36 PM
Advanced Member
 
surf_fun85's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 3rd Largest TV DMA
Posts: 654
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No widescreen, only 4x3 ?


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Enter Team # 55280 when u download
surf_fun85 is offline  
post #118 of 384 Old 04-23-2008, 09:44 PM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by surf_fun85 View Post

No widescreen, only 4x3 ?

I'm assuming that you can't be serious with this question.

Just in case you are, please explain where the 16:9 material is going to come from, considering the shows were B&W and 4:3 to begin with?

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #119 of 384 Old 04-23-2008, 10:07 PM
AVS Club Gold
 
mrvideo's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Madison, WI
Posts: 6,244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 142 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by Thomas Desmond View Post

Unfortunately, I'm under the impression that Roswell was post-produced in standard definition -- so while it may be widescreen, it would take a lot of rework to release it in HD.

So, you are saying that it was post-produced in NTSC anamorphic widescreen and then center cut for air?

While going back and retransferring the original negatives to HD would indeed be work, it could be done, considering that there weren't all that man special effects.

I'd love to have this series in HD.

"What do you say Beckett. Wanna have a baby?" - Castle to Det. Beckett
"How Long have I been gone?" Alexis after arriving home and seeing Castle and Beckett w/ the baby - Castle - 11/25/13
Mr. Video

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

mrvideo is offline  
post #120 of 384 Old 04-23-2008, 10:09 PM
Advanced Member
 
surf_fun85's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 3rd Largest TV DMA
Posts: 654
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mrvideo View Post

I'm assuming that you can't be serious with this question.

Just in case you are, please explain where the 16:9 material is going to come from, considering the shows were B&W and 4:3 to begin with?

Yeah sorry that would make sense... thanks


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Enter Team # 55280 when u download
surf_fun85 is offline  
Closed Thread HDTV Programming

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off