Charter HDTV - Page 124 - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 5Likes
Reply
Thread Tools
post #3691 of 3717 Old 01-13-2015, 07:46 AM
AVS Special Member
 
sheshechic's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Suffolk, VA
Posts: 2,899
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 92
Darn, just noticed that part of the quote didn't copy. Sorry, I was really tired last night. Here's what precedes the quote above (from the manual):
"Cable TV
Whereas the terrestrial broadcasting is delivered via frequency signals through the air, cable
broadcasting is transmitted via a cable network. In order to view cable TV, one must purchase a cable
receiver and hook it up to the cable network."

sheshechic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3692 of 3717 Old 01-13-2015, 05:19 PM
Senior Member
 
mcy919's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Blowing Rock, NC
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
I have Basic service and I added the Digital View Plus package two weeks ago. For some reason I can get NFL Network in SD, but the HD version is "Not Authorized" which is followed by the blue "Upgrade Now" screen. I get every other channel in HD in that package if it is available, and Charter.com lists the HD version as part of that package. I even tried adding the Sports View package to see if the HD version would work, but it didn't. On top of that, Big Ten Network and NFL RedZone also worked in SD but not HD!

I've already contacted customer service over the phone and I went to my local office in Boone today but no one seems to know what the deal is. They wanted me to schedule a service appointment, but a technician came out here after I added Digital View Plus and said my signal was good. I tried a different box but that didn't work either. What's funny is my Grandma who also has Basic added Digital View Plus yesterday and even though she has a different lineup, it comes from the same head end in Hickory and NFL Network HD worked at her house.

Last edited by mcy919; 01-13-2015 at 05:25 PM.
mcy919 is offline  
post #3693 of 3717 Old 01-14-2015, 12:24 AM
AVS Special Member
 
sheshechic's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Suffolk, VA
Posts: 2,899
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 92
I had that happen too, when they first gave us the new channels. Try rebooting. If that doesn't work you'll have to give them a call, because they might need to send a signal.

sheshechic is offline  
post #3694 of 3717 Old 01-14-2015, 12:15 PM
Senior Member
 
mcy919's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Blowing Rock, NC
Posts: 231
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by sheshechic View Post
I had that happen too, when they first gave us the new channels. Try rebooting. If that doesn't work you'll have to give them a call, because they might need to send a signal.
I did that two weeks ago and I even swapped out boxes last week, but nothing changed. I'm thinking Charter in Boone just wants people to upgrade their main package to get NFL Network HD because its so popular. They gave me a channel lineup at their office and Digital View Plus and Sports View aren't even listed in it.
mcy919 is offline  
post #3695 of 3717 Old 01-14-2015, 12:29 PM
Advanced Member
 
rrainwater's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 943
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by mcy919 View Post
I did that two weeks ago and I even swapped out boxes last week, but nothing changed. I'm thinking Charter in Boone just wants people to upgrade their main package to get NFL Network HD because its so popular. They gave me a channel lineup at their office and Digital View Plus and Sports View aren't even listed in it.
Sometimes the only way to reach someone at Charter who can actually help you is to file a FCC complaint. It can't hurt. https://consumercomplaints.fcc.gov/hc/en-us
rrainwater is offline  
post #3696 of 3717 Old 01-15-2015, 08:19 AM
AVS Special Member
 
sheshechic's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Suffolk, VA
Posts: 2,899
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 92
Funny, I was told that Digital View and Digital View Plus is no longer available. I was told that after my Digital View package expired and again last month. I can't even get them to give me the price of Basic and Expanded Basic. The last price list I saw came with my June 2013 bill. It's not like they put that information online either. There really isn't a good reason that they can't since signing in would enable them to provide information specific to one's region. I plan to finally cut the cord this year, since I'll be able to stream HBO without Charter.

One more complaint: Charter still doesn't support Fire TV- no HBO Go or Showtime Anytime.

sheshechic is offline  
post #3697 of 3717 Old 01-15-2015, 03:06 PM
Member
 
wvvolfan's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Knoxville, TN
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by sheshechic View Post
Funny, I was told that Digital View and Digital View Plus is no longer available. I was told that after my Digital View package expired and again last month. I can't even get them to give me the price of Basic and Expanded Basic. It's not like they put that information online either.
Digital View and Digital View Plus can only be added to Basic, Expanded Basic or Digital Home subscriptions.

Here is your Rate Card for Suffolk, VA area: http://connect.charter.com/RateCard/...8530_00001.pdf
-Note there is a Broadcast TV Surcharge of $5 per mo. applied to any package of Basic or higher...

Rate Cards for other areas can be found here: http://connect.charter.com/ratecard

I hope this helps!
sheshechic likes this.

Last edited by wvvolfan; 01-15-2015 at 03:10 PM.
wvvolfan is offline  
post #3698 of 3717 Old 01-15-2015, 07:58 PM
Advanced Member
 
Jim1348's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: MN
Posts: 929
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 11
Charter HDTV

Quote:
Originally Posted by mdavej View Post
.....Just get him a $30 iView.....

Where can I get that? Is that the iView 3500STB?
Jim1348 is online now  
post #3699 of 3717 Old 01-15-2015, 08:07 PM
Senior Member
 
John Sully's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bozeman, MT
Posts: 375
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 135 Post(s)
Liked: 107
Quote:
Originally Posted by sheshechic View Post
One more complaint: Charter still doesn't support Fire TV- no HBO Go or Showtime Anytime.
Argh. I have Charter internet, which is damn fast, but when I try to stream HBO using my Dish Hopper, it just crawls. If I use the HBO Go app on my phone and my Chromecast it works fine. Please FCC, net neutrality is important. You can't let ISP's discriminate of the basis of the source network. This is completely bogus.
sheshechic likes this.
John Sully is offline  
post #3700 of 3717 Old 02-26-2015, 12:06 PM
Senior Member
 
baja7475's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Atascadero
Posts: 449
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 49
FX Now is now available on Charter


GOOD NEWS!

FX is home to some of the fiercest and fearless series in television, including hits like THE AMERICANS, ARCHER, JUSTIFIED and IT’S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA.

Charter customers have access to the most recently aired episodes from nearly all of FX’s current series.

Episodes can be accessed on your desktop or laptop at fxnetworks.com, or via FXNOW on mobile iOS and Android devices, as well as Xbox One, Xbox 360, Apple TV, and Roku. All you need are your Charter credentials!


NOTE: If you do not have a Charter online account, you will need to create one. If you cannot remember your Charter credentials, you may visit the Charter website to reset your Username and Password.
baja7475 is offline  
post #3701 of 3717 Old 02-27-2015, 07:57 AM
Member
 
harrys11's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
I recently signed up for Charter TV. I used to have Dish. I notice that unlike Dish, Charter does not support Apple TV access to HBO Go or Showtime Anytime. Is that something that is likely to change or will I just have to live with this restriction? Thanks.
harrys11 is offline  
post #3702 of 3717 Old 02-27-2015, 08:09 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,220
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1106 Post(s)
Liked: 601
Quote:
Originally Posted by harrys11 View Post
I recently signed up for Charter TV. I used to have Dish. I notice that unlike Dish, Charter does not support Apple TV access to HBO Go or Showtime Anytime. Is that something that is likely to change or will I just have to live with this restriction? Thanks.
Haven't seen any new developments on that front or indication it might change anytime soon. There are a couple of workarounds:

- Run HBO Go on iPad or Mac and Airplay to Apple TV
- Get a Roku. $40 Roku 1 works fine for both HBO and Showtime
mdavej is offline  
post #3703 of 3717 Old 02-27-2015, 11:04 AM
Advanced Member
 
rrainwater's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 943
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by harrys11 View Post
I recently signed up for Charter TV. I used to have Dish. I notice that unlike Dish, Charter does not support Apple TV access to HBO Go or Showtime Anytime. Is that something that is likely to change or will I just have to live with this restriction? Thanks.
HBO Go works on every single device but Apple TV with Charter accounts so you always have the ability to use a different device. Unfortunately, knowing if/when Charter will ever change their mind and approve the device is impossible. But I would not hold my breath waiting for it.
rrainwater is offline  
post #3704 of 3717 Old 02-27-2015, 11:18 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,220
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1106 Post(s)
Liked: 601
^^^
Maybe not every device. I don't think it works on Fire TV or Fire TV Stick. Not sure about Chromecast either. Definitely works on Roku.
mdavej is offline  
post #3705 of 3717 Old 03-01-2015, 10:04 AM
Advanced Member
 
rrainwater's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 943
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by mdavej View Post
^^^
Maybe not every device. I don't think it works on Fire TV or Fire TV Stick. Not sure about Chromecast either. Definitely works on Roku.
True. Charter hasn't approved it for Fire TV yet (although it is relatively new to that platform). It does work on Chromecast.
rrainwater is offline  
post #3706 of 3717 Old 03-01-2015, 12:46 PM
AVS Special Member
 
sheshechic's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Suffolk, VA
Posts: 2,899
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by rrainwater View Post
True. Charter hasn't approved it for Fire TV yet (although it is relatively new to that platform). It does work on Chromecast.
Do you think it's the platform? I believe it works on fire tablets.

sheshechic is offline  
post #3707 of 3717 Old 03-25-2015, 12:52 PM
AVS Special Member
 
leebo's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: LA
Posts: 2,070
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 222 Post(s)
Liked: 162
Does anyone know how often Charter renews a customer's IP? My VPN software disconnects on average once per day. Their tech support is claiming that my ISP is disconnecting me for several minutes once per day (I sent them my logs). They claim I am disconnected longer than their software needs to reconnect (times out trying to reconnect).

I was under the impression that most ISP's renew your IP once every week to ten days?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
leebo is offline  
post #3708 of 3717 Old 03-25-2015, 04:41 PM
Senior Member
 
Gronnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Rochester, MN
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 30
My ip very rarely changes, at the absolute most once a week, but usually much longer.
Gronnie is offline  
post #3709 of 3717 Old 03-25-2015, 06:27 PM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,220
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1106 Post(s)
Liked: 601
Not sure how often mine is renewed. But my IP hasn't changed in years.
mdavej is offline  
post #3710 of 3717 Old 03-26-2015, 12:31 PM
AVS Special Member
 
leebo's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: LA
Posts: 2,070
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 222 Post(s)
Liked: 162
Thanks for the replies. I checked my router yesterday. It showed "Lease started" 8 hours earlier, and "Lease Expires" in 5 hours. Yet when I checked five hours + later, my IP was unchanged, and my VPN had not disconnected.

Either my router is misreporting, or my VPN service is mistaken.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
leebo is offline  
post #3711 of 3717 Old 04-16-2015, 10:08 AM
Member
 
vando45's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alto, MI
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 16
Got the notice in my last bill that my promotional period was coming to an end. Called Charter to get another pricing deal just like I have every year or two for the last 9 years or so. I was told Charter no longer offers promotional pricing for existing customers and that my only option was to pay full price. Not sure what to do, uverse is not available where I live, and I'm not too impressed with satellite. Anybody else run into this?
vando45 is online now  
post #3712 of 3717 Old 04-16-2015, 12:03 PM
AVS Special Member
 
leebo's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: LA
Posts: 2,070
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 222 Post(s)
Liked: 162
And they wonder why they're losing customers to streaming.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
leebo is offline  
post #3713 of 3717 Old 04-16-2015, 08:07 PM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,220
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1106 Post(s)
Liked: 601
Quote:
Originally Posted by vando45 View Post
Got the notice in my last bill that my promotional period was coming to an end. Called Charter to get another pricing deal just like I have every year or two for the last 9 years or so. I was told Charter no longer offers promotional pricing for existing customers and that my only option was to pay full price. Not sure what to do, uverse is not available where I live, and I'm not too impressed with satellite. Anybody else run into this?
I got nowhere over the phone either. But I have had good luck when going into the store and talking to them face to face. I think the salespeople in the stores have more incentive and more power.

Having said that, satellite is great. Had each of them for years. Great deals for the first year or two, then gets expensive like everyone else. Problem is you probably have no alternative for internet.

Another way to cut costs is to use your own DVR. I use Windows Media Center for my 6 TVs and save about $50/month in DVR and lease fees. Tivo with lifetime would work the same but with a higher up front cost. My cable card is the only equipment fee, and that's around $2 for all my TVs combined.

Good luck
mdavej is offline  
post #3714 of 3717 Old 04-17-2015, 10:45 AM
Member
 
vando45's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alto, MI
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by mdavej View Post
I got nowhere over the phone either. But I have had good luck when going into the store and talking to them face to face. I think the salespeople in the stores have more incentive and more power.

Having said that, satellite is great. Had each of them for years. Great deals for the first year or two, then gets expensive like everyone else. Problem is you probably have no alternative for internet.

Another way to cut costs is to use your own DVR. I use Windows Media Center for my 6 TVs and save about $50/month in DVR and lease fees. Tivo with lifetime would work the same but with a higher up front cost. My cable card is the only equipment fee, and that's around $2 for all my TVs combined.

Good luck
Thanks, I don't even know where the Charter store is. This area is mostly Comcast with just a few fringe areas served by Charter. Last time I went to the store several years ago it was about 40 miles away.


I was in Planet Fitness a week ago during a medium heavy rain storm and all the TV's had lost signal. Don't want to put up with that in the middle of a show.


I've though about the personal DVR, but I need to keep things user friendly for my wife.


I've been telling people I know that are on Comcast how much better charter is, but now I'm not so sure. First they drop World Fishing Network, and now they are raising their rates.
Alan G. likes this.
vando45 is online now  
post #3715 of 3717 Old 04-17-2015, 11:58 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,220
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1106 Post(s)
Liked: 601
Gotcha. I'm 5 minutes from my Charter office, so it was well worth the trip for me. Saved about $20 month off normal rates.

FWIW, World Fishing got dropped by Charter too.

As for easy, WMC is no problem. I even use old Charter remotes so it works the same. Wife doesn't even know a PC is involved. With extenders like Echo or Xbox, you don't even need a PC connected to any TV at all. Works just like a Tivo as far as the end user is concerned. But I see where you're coming from. I resisted for years, but I'm glad I finally did it. It's not bad at all, especially when you consider it's free.

With satellite, I did get rain fade a couple of times per year. TV just isn't important enough to me to be bothered by it. If there's a monsoon outside, I can just watch one of my hundreds of recordings or OTA instead. Again, well worth the trade off for the huge savings for new subs.

Bottom line is, there are lots of ways to save if Charter won't play ball.

EDIT: Silicon Dust has a new DVR on the horizon, pending a successful kickstarter campaign. It would be on only $30/year (1/6th the cost of Tivo and 1/10th the cost of a Charter DVR). Doesn't require a PC either. Definitely getting one of these for my folks when it comes out.

Last edited by mdavej; 04-24-2015 at 09:33 AM.
mdavej is offline  
post #3716 of 3717 Unread 04-24-2015, 08:58 AM
Member
 
blackcap93's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dallas, NC
Posts: 160
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 18
Comcast-Time Warner Cable-Charter transactions now dead

Time Warner Cable and Comcast have mutually terminated their propsed merger as well as the system swaps with Charter, maintaining the system ownership status quo.

Time Warner Cable statement

Comcast statement
blackcap93 is online now  
post #3717 of 3717 Unread Today, 10:20 AM
Member
 
vando45's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Alto, MI
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by blackcap93 View Post
Time Warner Cable and Comcast have mutually terminated their propsed merger as well as the system swaps with Charter, maintaining the system ownership status quo.

Time Warner Cable statement

Comcast statement
I believe Charter is now looking at buying them.


Got my bill this weekend and it had the location of my "local" office, 40 miles away.
vando45 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply HDTV Programming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off