Contract up, what to do? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 07-01-2012, 09:40 AM - Thread Starter
Member
 
lilditty's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi All. Not sure if this is the right section, so I apologize if it's not. I am currently a Directv customer, and my contract is up in a couple weeks. I have internet through Comcast, and and HD DVR, HD receiver, and standard receiver through DTV. I just ordered Comcast for TV with the intent of cancelling DTV and having everything under one roof, and it saved me about $40 per month. After getting Comcast installed, I hate the guide and channel organization, to the point that I'm thinking of sticking with DTV. I'm very price conscious though. I called DTV recently, and they said I had a $10 per month credit that will end in a month and they can't make any changes to my pricing since then. I don't know that I want to stay with Comcast because the system and HD/DVR is so archaic, but I don't want to give up the deal with Comcast and risk that DTV won't reduce pricing at all. Any suggestions or thoughts would be much appreciated. Thanks!
lilditty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 07-01-2012, 09:59 AM
AVS Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 14,455
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 167 Post(s)
Liked: 285
If the archaic channel guides and DVR are not worth the $40 per month savings, stay with D*.

And.... I wouldn't sit around waiting for ANY provider to LOWER their subscriptions.biggrin.gif
Ratman is online now  
post #3 of 7 Old 07-01-2012, 10:18 AM - Thread Starter
Member
 
lilditty's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was leaning that way too but then realized that with Comcast all my local channels are SD and not HD like they were with DTV, and since I like watching golf and football which are on local channels, I don't think I'll stick with Comcast. I know they can send out an A/B switcher but that isn't how I want to do it. OTA signal isn't that great here either so just using HD antenna isn't as good of an option. Might check into Dish, otherwise I think I'll cancel some stuff with DTV and stick with them.
lilditty is offline  
post #4 of 7 Old 07-01-2012, 12:31 PM
AVS Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 14,455
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 167 Post(s)
Liked: 285
Quote:
Originally Posted by lilditty View Post

I was leaning that way too but then realized that with Comcast all my local channels are SD and not HD like they were with DTV,.
Huh?

Unless you live in Guam, HD locals are part of your subscription with Comcast.

And FWIW.... "DTV" is the reference for Digital TV (OTA). D* is the typical reference for DirecTV.

Now for the $64,000 question... do you rent an HD capable cable box or are you just using a DTA (which does not support HD)?
Ratman is online now  
post #5 of 7 Old 07-01-2012, 04:14 PM - Thread Starter
Member
 
lilditty's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I rent a box from Comcast. Apparently in Michigan, local channels are not available in HD through the box I have? Not sure exactly. What I've heard is the solution is they will send you an A/B switch so that you can get the locals in HD but then you're running through 2 separate inputs which seems like a pain. I'm sure there are workarounds but D* already works so I don't want to worry about it smile.gif
lilditty is offline  
post #6 of 7 Old 07-01-2012, 10:26 PM
AVS Addicted Member
 
Tulpa's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles
Posts: 10,026
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 59
Quote:
Originally Posted by lilditty View Post

I rent a box from Comcast. Apparently in Michigan, local channels are not available in HD through the box I have? Not sure exactly. What I've heard is the solution is they will send you an A/B switch so that you can get the locals in HD but then you're running through 2 separate inputs which seems like a pain. I'm sure there are workarounds but D* already works so I don't want to worry about it smile.gif

It sounds like you have a DTA box and not a full-on HD Comcast box. The reason for the A/B switch is that you're getting the HD channel signal (it's available everywhere in the US and must be put through the cable by law), but the DTA box is "dumbing it down" to SD. The switch would allow your TV to use its own QAM tuner to get HD channels (a few of them, but definitely the locals.)

You could rent a proper HD box from Comcast and get every HD channel on whatever your TV portion allows. That would probably be easiest if you want the lower bill. Otherwise, just go back to D*.

Don't believe everything on the Interwebz! A duck's quack DOES echo!
Tulpa is offline  
post #7 of 7 Old 07-02-2012, 06:51 AM
Senior Member
 
gring40's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Midwest
Posts: 395
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
lilditty ... I use Comcast, but have no HD package, which is needed to get any HD through their boxes. You get the locals in HD by bypassing your set-top box and using your HD TV's QAM tuner, as already noted. I do this all the time.

The A/B switch looks like a 2-way splitter with slide switch built in ($5 online), and works well, except you have to get up and manually actuate it. So you first split the cable, put one part to the cable box and then to the switch, and the other directly to the switch, and the switch output goes to the TV (there may even be remote control versions of the coax A/B switch).

Absolutely agree about the Comcast Guide, and never use it on the TV. Their smartphone version is quite useable, however. TV Guide also has a good iOS version, as well as PC version, so you could try that.
gring40 is offline  
Reply Cable, Digital Cable - Non-HDTV

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off