can A/V cable from Panasonic sdr 50 Camcoder connect to s-video of tv? will it work? - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 07-03-2012, 11:53 AM - Thread Starter
Newbie
 
victorwisy's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
pls check if the following setup will work,
i want to know if the yellow video cable from the a/v out put from camcoder can be connected through svideo input of TV using a RCA to S-video adaptor. pls see image and reply if you have tested...

I doubt the video will not work if the audio cables of RCA are ignored...
Am confused. pls help me with this people.


Thanks in Advance smile.gif


450
victorwisy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 07-03-2012, 12:06 PM
AVS Special Member
 
Selden Ball's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: upstate NY
Posts: 8,645
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1295 Post(s)
Liked: 690
The little inline composite-to-svideo adapters work, but you won't see as good a video image as is possible. (The inline adapters are very simple filters.) Hook the composite (yellow) video cable to the input of the adapter, and connect an S-video cable from the output of the adapter to the TV. Then press Play on the camcorder.

You don't need audio (red/white) connections, although you won't hear anything without them.

Selden

Marantz SR7009+MM9000/Atmos 7.1.4 (FH+TM:DefTech PM1000)/LCR+TM amped
Selden Ball is offline  
post #3 of 4 Old 07-03-2012, 12:11 PM - Thread Starter
Newbie
 
victorwisy's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thankyou selden smile.gif ..
I would not need audio... and its just for monitoring purpose.. so I wont need the best quality.. Hope This will work...
victorwisy is offline  
post #4 of 4 Old 07-03-2012, 12:32 PM
AVS Special Member
 
Selden Ball's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: upstate NY
Posts: 8,645
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1295 Post(s)
Liked: 690
You're very welcome. It'll work fine.

Selden

Marantz SR7009+MM9000/Atmos 7.1.4 (FH+TM:DefTech PM1000)/LCR+TM amped
Selden Ball is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Cable, Digital Cable - Non-HDTV

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off