Digital Channels - Sound Issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 03-04-2013, 02:32 AM - Thread Starter
Newbie
 
happycamper123's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Guys,

Hope you are well.

I am hoping someone with knowledge can assist me on a sound issue I am experiencing.

I have an older model 42inch tv when I view analog channels sound and picture work fine.

When I scan digital channels I get OTA channels like PBS and Fox HD, etc and many channels from cable provider.

OTA Digital channels sound and picture work fine.

Cable company channels ONLY Picture works. I get NO sound.

I have been reading and reading and I am very certain my cable company uses transparent video systems. If you take there digital package they give you scientific atlanta explorer boxes.

So what it comes down to is my TV can't decode there sound encryption. What is out there that I can decode the sound with?

Reading into transparent video is says there systems allow cable providers to send channels in ASI formant or QAM. The channels on my tv come up like 2.1, 2.2, 2.3 up to 2.7 sometimes up to .8

When I read about scientific atlanta boxes it says the boxes have QAM and btsc/sap decoder.

I am confused and your help would be appreciated.

Thanks
happycamper123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 03-04-2013, 12:16 PM
AVS Special Member
 
RCbridge's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Limerick Pa
Posts: 1,902
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 14
You are feeding your TV directly from the cable input no STB in the mix.
RCbridge is offline  
post #3 of 6 Old 03-04-2013, 12:53 PM - Thread Starter
Newbie
 
happycamper123's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by RCbridge View Post

You are feeding your TV directly from the cable input no STB in the mix.

Correct. Direct coax wire to tv.
happycamper123 is offline  
post #4 of 6 Old 03-09-2013, 04:47 AM - Thread Starter
Newbie
 
happycamper123's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No one has no ideas?

Does digital sound get send like AC3, or something and my tv can't decode it?

What tuner box or piece can I buy to resolve the issue?
happycamper123 is offline  
post #5 of 6 Old 03-09-2013, 08:10 AM
Senior Member
 
gring40's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Midwest
Posts: 395
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by happycamper123 View Post

No one has no ideas?
_________________
IMO if you are a cable subscriber you are entitled to raise this issue with them.
gring40 is offline  
post #6 of 6 Old 03-12-2013, 09:27 AM
AVS Special Member
 
blueiedgod's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Amherst, NY
Posts: 1,564
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 83 Post(s)
Liked: 69
If you are not paying to receive those channels you are not entitled to view them.

If you are paying to receive those channels, call your cable provider to rectify the issue.

Just because there is water in the neighbor's hose, it is not yours for the taking.

6 TV's in the house on FiOS and we only pay $4.99/month to connect them all!!! Power to the CableCard and WMC7!!!
blueiedgod is offline  
Reply Cable, Digital Cable - Non-HDTV

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off