Dayton Audio Amplifiers Auto-on issue - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!

Forum Jump: 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 03-20-2012, 01:43 AM - Thread Starter
stefan.hallen's Avatar
Join Date: Dec 2011
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I've got two Dayton Audio amps:

They both have got auto-sensing on/off functionality, but the volume needed on the sources for them to kick in is too loud. Or, actually, the main issue is that they shut off if I'm playing music at a low volume (and the rear speakers in my 5.1 setup, powered by the 12ch amp, usually never turns on since they are used for mostly ambient sounds...).

Is my only option to just have them on at all times? The 12ch amp can also be powered up by an external trigger, but not the 150W one (powering my sub).

The 12ch amp is fed with 2x Sonos Connects + front+center+rear from HTPC, the 150W "sub amp" is fed with both sub from HTPC and the output from one of the Sonos Connects (using passive audio combiners, to utitilize the sub also when playing music).

Any suggestions?

edit: Granted, I haven't "fine-tuned" the gains yet either, I'll need to lower them so that the maximum line in level is as loud as I want to go, and that might help (very skeptical about it helping the rears though...)
stefan.hallen is offline  
Sponsored Links
Reply Home A/V Distribution

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off