Need Help With Component Output from PC - AVS Forum

AVS Forum > A/V Control & Automation > Home A/V Distribution > Need Help With Component Output from PC

Home A/V Distribution

BlackWS6LS1's Avatar BlackWS6LS1
12:06 PM Liked: 10
post #1 of 6
07-20-2012 | Posts: 16
Joined: Jan 2006
Folks,
First off in short I need to be able to add a few PC DVI outputs to a existing Video Matrix switcher.

Below is the existing equipment that is already working fine:

Xantech High Defintion Video Matrix Switcher
http://www.xantech.com/Video/HighDefinition/HDVideoAudioDistrib/HD88CC5/

Xantech HDRXSG01 HD receiver
http://www.xantech.com/Video/HighDefinition/SingleGangHDTrans/HDRXSG01/

Dish Network and BluRay Players
Solo VIP 211k
Sony BlueRay

Sharp Aquas TV
http://www.sharpusa.com/ForHome/HomeEntertainment/LCDTV/Models/LC70LE640U.aspx

I am trying to add a 1080 output from a PC to the XANTECH, however I'm running into an issue with signal.
Here are the pieces that I'm using to try and make it all work.

Video Card ATI FirePro 2450
http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firemv-2d/ati-firepro-2450-mv/Pages/ati-firepro-2450-mv.aspx

DVI to Component Converter - Attempt #1
http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10235&cs_id=1023504&p_id=3869&seq=1&format=2
Stilling looking if the Video card can display the proper format, thinks its analog VGA output.

DVI-I Male to 3 RCA Component Adapter w/ DIP Switch for ATI Video Cards
http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=104&cp_id=10419&cs_id=1041901&p_id=2398&seq=1&format=2
Same issue.

I'm guessing that is will require another Video Card and or a phyiscal electric converter of some type. Please give me another help that you can.

Thanks
Tom
jautor's Avatar jautor
12:24 PM Liked: 379
post #2 of 6
07-20-2012 | Posts: 8,308
Joined: Jun 2001
That card has VGA outputs as well - use VGA-to-component, which will be much easier than trying to get back from a digital signal... I assume the FirePro's breakout cable has all those connectors?

Jeff
BlackWS6LS1's Avatar BlackWS6LS1
01:24 PM Liked: 10
post #3 of 6
07-20-2012 | Posts: 16
Joined: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by jautor View Post

That card has VGA outputs as well - use VGA-to-component, which will be much easier than trying to get back from a digital signal... I assume the FirePro's breakout cable has all those connectors?
Jeff
Yes it does but what kind of calbe will I need to go from a VGA analog to Component Video YPbPr (YCbCr)?

Tom
jautor's Avatar jautor
01:32 PM Liked: 379
post #4 of 6
07-20-2012 | Posts: 8,308
Joined: Jun 2001
First, check to see if the video card will support a YPbPr output on the VGA port (many do) - it's sometimes called "HDTV output". If not, there are converters to get from VGA to component, but the results are likely better / cheaper than trying to do an external digital-to-analog solution.

EDIT: Removed link to product that was really only 480p capable...

Jeff
BlackWS6LS1's Avatar BlackWS6LS1
06:16 AM Liked: 10
post #5 of 6
07-23-2012 | Posts: 16
Joined: Jan 2006
Quote:
Originally Posted by jautor View Post

First, check to see if the video card will support a YPbPr output on the VGA port (many do) - it's sometimes called "HDTV output". If not, there are converters to get from VGA to component, but the results are likely better / cheaper than trying to do an external digital-to-analog solution.
EDIT: Removed link to product that was really only 480p capable...
Jeff
Just check all the specs, the output is not on any of the cut sheets.
Wonder if I contact them anyone would really know.
Thanks
Tom
BlackWS6LS1's Avatar BlackWS6LS1
02:12 PM Liked: 10
post #6 of 6
07-31-2012 | Posts: 16
Joined: Jan 2006
Anyone else? I asked a few other boards and they suggested this card..http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firemv-2d/2460-mv/Pages/2460-firemv.aspx But it doesn't work either.
Is converting to VGA then component the real way?
Thanks
Reply Home A/V Distribution

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3