Sound issue with AVR-1612 & HDMI Matrix - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 10-03-2012, 10:56 AM - Thread Starter
Member
 
EpicVegas's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've got a Denon AVR-1612 receiver and a Monoprice 4x4 HDMI matrix switcher.

Here is how my setup is currently PC > HDMI > Matrix > HDMI > AVR > HDMI > Projector.
It works great, but when I switch to another source in the switcher say PS3 and then back to the PC I loose the PC's audio...
When I go to playback devices on the PC is sees the Denon but says "not connected"
I've tried powering off and on the AVR but the PC still dossnt connect to a AVR.
Only after restarting my PC will it detect the AVR again.

Any suggestions?
EpicVegas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 10-03-2012, 02:47 PM
AVS Special Member
 
jautor's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Houston, TX
Posts: 8,316
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 324 Post(s)
Liked: 379
Most likely your PC / video card is not handling the "hot plug" event(s) properly, so when devices are disconnected from the HDMI chain, it gets confused.

Adding an HDMI Detective between the PC and the matrix to keep the EDID from changing or disappearing might fix it. Might take some experimentation...

http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=8005

Jeff

Rock Creek Theater -- CIH, Panamorph, Martin Logan, SVS PB2000, Carada Masquerade, Grafik Eye, Bar table, Green Glue, JVC RS50 
Theater build photos: http://photobucket.com/autor-ht
jautor is online now  
Reply Home A/V Distribution

Tags
Denon Avr 1612 Receiver

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off