Official Lumagen RadianceMini 3D thread. - Page 44 - AVS Forum
Forum Jump: 
 13Likes
Reply
 
Thread Tools
post #1291 of 1304 Old 09-11-2014, 03:50 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
How do I keep the Gray Window test patterns the same size in the Lumagen? When I press the 4 button on the remote and select continuous to adjust the grayscale levels, I get a white window, but when I take a single reading a smaller size white window pops up. I noticed using different size windows throws off the gamma setting at the higher end.

Edit: Nevermind. Downloaded Radiance Tech Tip 5: Using Test Patterns

Last edited by Pres2play; 09-12-2014 at 12:09 AM.
Pres2play is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1292 of 1304 Old 09-11-2014, 05:01 PM
AVS Special Member
 
lovingdvd's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 8,887
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 52 Post(s)
Liked: 33
Quote:
Originally Posted by Pres2play View Post
Seems my set is not so linear, the inside color points really benefit from 5x5x5 here...

Edit: actually spent about 40 minutes calibrating the grayscale manually in the Lumagen before realizing calibration reset was still active in Auto-Cal, LOL. Had to do it all over again after the LUT calibration was finished. Didn't really mind as my calibrating skills are improving.
Wait - why are you having to do anything manually? Can't the auto cal take care of everything you need?
lovingdvd is offline  
post #1293 of 1304 Old 09-11-2014, 05:49 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
I can do better than auto-cal below 40 IRE, and auto-cal does not work at 5%.
Pres2play is online now  
post #1294 of 1304 Old 09-11-2014, 11:56 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Quote:
Originally Posted by Pres2play View Post
For black and white level adjustments as well? I was using the reference PLUGE patterns for this.

For those who care, Radiance Tech Tip 5 (Rev 2.2) says to use the Reference test patterns for setting the display controls.








Last edited by Pres2play; 09-12-2014 at 12:11 AM.
Pres2play is online now  
post #1295 of 1304 Old 09-12-2014, 01:10 AM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Quote:
Originally Posted by Pres2play View Post
How do I keep the Gray Window test patterns the same size in the Lumagen? When I press the 4 button on the remote and select continuous to adjust the grayscale levels, I get a white window, but when I take a single reading a smaller size white window pops up. I noticed using different size windows throws off the gamma setting at the higher end.

Edit: Nevermind. Downloaded Radiance Tech Tip 5: Using Test Patterns
AV_Mike, I'm having the same problem as before, namely trying to use the Lumagen controls while the signal generator in ChromaPure is still active. How do you run auto-cal and still make manual adjustments with the Lumagen controls? Do you run 21-point grayscale calibration first? Then activate the signal generator in ChromaPure for auto-cal and 125-point lut?

Last edited by Pres2play; 09-12-2014 at 01:15 AM.
Pres2play is online now  
post #1296 of 1304 Old 09-12-2014, 11:06 AM
Senior Member
 
AV_mike's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 39
^^^^^^^^^^
Yes, I disable Pattern Generator support within ChromaPure, then perform Greyscale and Gamma (21-point) manually - I find this gives me the best results. Once I am happy with those aspects, I re-enable ChromaPure control, and start the 125-point CMS Auto-Cal.
As has been said before, once you get comfortable with the Lumagen menus, etc, it is quite quick and easy.
Regards, Mike.
AV_mike is offline  
post #1297 of 1304 Old 09-12-2014, 01:21 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Thanks, Mike. I guess as long as you save the LUT calibration it's okay to disable the pattern generator at any time in the session.
Pres2play is online now  
post #1298 of 1304 Old 09-15-2014, 05:00 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
WRT the User Color Window test patterns in the Lumagen, will this feature allow me to make changes to the "Gray: Small 50 APL" and "Gray: Medium 50 APL" patterns?

Also, when you make a change, how do you save it?
Pres2play is online now  
post #1299 of 1304 Old 09-16-2014, 12:44 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Question: how do I correct the response taken from the APL measurement? I tried the grayscale/gamma controls on the Lumagen, but the APL patterns are not there; I see only the Window test patterns with white window and black border. When I use the Window patterns, the gamma response changes back to the old reading. I'll post this in the Radiance Mini3 thread as well.


Pres2play is online now  
post #1300 of 1304 Old 09-21-2014, 12:25 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Why are the internal APL patterns not available when I try to use it with the Lumagen controls? Works fine with a disc.
Pres2play is online now  
post #1301 of 1304 Old Yesterday, 11:31 PM
AVS Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,321
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 97 Post(s)
Liked: 476
Lumagen Radiance (XE/XE+/XE3D/XE/XE+/XE3D/Mini-3D/XD/XD3D) New 091114 Firmware Update

Release Notes

Fix for a bug which under rare circumstances could give strange colors in grayscale that a user may have remedied by turning off and back on. (Update time ~9 minutes @57k)

Download Link
AVfile likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, CalPC, ControlCAL
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is online now  
post #1302 of 1304 Old Yesterday, 11:55 PM
AVS Special Member
 
AVfile's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Ontario, CANADA
Posts: 1,957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 54
Quote:
Originally Posted by AV_mike View Post
I would be interested in a Mini3D form factor containing the larger FPGA, that would allow for larger LUT calibrations...................................... ...........

I would be interested in a revised firmware that swapped some of the (unused) CMS memories for one larger CMS memory. I mean do we really need 8 memories? I only use one (two if you count no CMS).

- AVStefan
If you like someone's post, just use the Like button to give thanks.
AVfile is offline  
post #1303 of 1304 Old Today, 03:13 AM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Quote:
Originally Posted by Pres2play View Post
How do I keep the Gray Window test patterns the same size in the Lumagen? When I press the 4 button on the remote and select continuous to adjust the grayscale levels, I get a white window, but when I take a single reading a smaller size white window pops up. I noticed using different size windows throws off the gamma setting at the higher end.

Edit: Nevermind. Downloaded Radiance Tech Tip 5: Using Test Patterns

Found my mistake. In Chromapure, the pattern type should be set to Windows. I had it on Medium_Windows. This will make the pattern size the same (11%) whether I use the Lumagen controls or CP.

Last edited by Pres2play; Today at 03:25 AM.
Pres2play is online now  
post #1304 of 1304 Old Today, 03:09 PM
AVS Special Member
 
Pres2play's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 1,552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 60
Quote:
Originally Posted by Pres2play View Post
Why are the internal APL patterns not available when I try to use it with the Lumagen controls? Works fine with a disc.
Pleasantly surprised to find APL in CP in the Options menu under Signal Generators, Pattern Type as well
Pres2play is online now  
Reply Video Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off