Upgraded Receiver, continue to use DVDO edge or remove it? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 12-04-2011, 09:19 PM - Thread Starter
Member
 
Korgun's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I recently upgraded my TV (to a Samsung PN64D7000) and my receiver (to a Denon AVR-1912).

In my old setup I also had a DVDO edge (not the new green one, the old one - i can't find it on their site but here is amazon's site for it)

For starter setup i just replaced the TV and the receiver and connected everything as it was, however the Denon really seems to want to be the device passing through the video, should i have the devices pass video through the DVDO edge and DVDO edge to the receiver and receiver to TV or does that kind of defeat the purpose?

I no longer view non high def signals anyway - so i don't know if DVDO edge is worth it even any more, maybe it's worthwhile to eliminate it from my system?

The devices i have hooked up are a PS3, 360, and a computer - all via HDMI only.

Any advice is appreciated, thanks.

Also, since DVDO edge uses HDMI 1.3 if I want to display 3D content I have to forego the DVDO edge too, right?
Korgun is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-05-2011, 06:32 AM
Advanced Member
 
bluechunks's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Maple Grove, Minnesota, USA
Posts: 933
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 62
At this point it's probably a matter of preference. I have a similar setup but continue to use the Edge because I prefer the finer controls of the Edge compared to my receiver. YMMV.
Quote:
Originally Posted by Korgun View Post

Also, since DVDO edge uses HDMI 1.3 if I want to display 3D content I have to forego the DVDO edge too, right?

Nope. With the latest firmware the EDGE uses a pass-through mode for 3D (no processing) that allows you to view 3D content just fine.
bluechunks is offline  
post #3 of 5 Old 12-05-2011, 10:35 AM
AVS Special Member
 
Kelvin1965S's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Berkshire, UK
Posts: 3,255
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 48
If you're not upscaling anything (or deinterlacing come to that) then maybe you're not really getting much out of the Edge anyway. If you're happy that this is the case then you may as well get a few $s for the Edge, especially as in 3D all it's doing is passing through which is likely all you amp will do either, so no worse off picture quality wise, but better off financially.

Zooming: Been there, done that, bought the lens...
Kelvin1965S is online now  
post #4 of 5 Old 12-06-2011, 04:22 AM - Thread Starter
Member
 
Korgun's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yeah, that's what I was thinking too - I removed it last night and was able to set up the receiver... i'll keep it around for a short while see if anyone else has another suggestion. Thanks.
Korgun is offline  
post #5 of 5 Old 12-06-2011, 08:15 AM
Senior Member
 
rahull's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange, CA
Posts: 271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Korgun View Post

Yeah, that's what I was thinking too - I removed it last night and was able to set up the receiver... i'll keep it around for a short while see if anyone else has another suggestion. Thanks.

You also need a CMS device as the Edge has none.
rahull is offline  
Reply Video Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off