Darbee vision darblet - Page 223 - AVS Forum
Forum Jump: 
 26Likes
Reply
 
Thread Tools
post #6661 of 8107 Old 07-29-2013, 01:58 PM
AVS Special Member
 
muffinmcfluffin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: San Mateo, California
Posts: 1,300
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 69
Quote:
Originally Posted by KBMAN View Post

looks like a cool baseball game.....what platform is this?

PlayStation 3.
muffinmcfluffin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6662 of 8107 Old 07-29-2013, 06:10 PM
AVS Addicted Member
 
noah katz's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Location: Mountain View, CA USA
Posts: 20,478
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 176 Post(s)
Liked: 150
Quote:
Originally Posted by Louie_18 View Post

Without Darbee on left
With 55% Darbee on right


Amazing - I can't even see his nose in the one on the left!
giomania likes this.

Noah
noah katz is offline  
post #6663 of 8107 Old 07-29-2013, 07:17 PM
Senior Member
 
mp06011999's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 36
Darbee on left, no Darbee on right:

biggrin.gif

For Pete's sake folks, buy one. Don't like it, send it back. smile.gif
mp06011999 is offline  
post #6664 of 8107 Old 07-29-2013, 07:21 PM
Senior Member
 
Mad Norseman's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Land of 10,000 Taxes!
Posts: 472
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 100
Quote:
Originally Posted by mp06011999 View Post

Darbee on left, no Darbee on right:

biggrin.gif

For Pete's sake folks, buy one. Don't like it, send it back. smile.gif

Gee! - do they make Darbee mirrors that work this way too???
(They'd sell a TON! biggrin.gif).

The Insane Pink Care Bear's Home Theater Set Up:

Marantz AV 8801 Processor, Emotiva XPR-5 Amplifier, Panasonic 65" ST30 Plasma, Yamaha BD-S2900 Blu-ray, Yamaha CDC-697 CD Player, Yamaha TT-500U Turntable, w/Signet TK5e, JBL ES100 Fronts, JBL LC2 Center, JBL ES30 Surrounds & 2 JBL ES250P Subwoofers
Mad Norseman is offline  
post #6665 of 8107 Old 07-29-2013, 09:51 PM
Member
 
xplorar's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by terminal33 View Post

I now have it with my Benq W1070 projecting a 105" screen. I'll have to say that the difference is more noticeable, but I'm not super impressed yet. But I'm not giving up yet either. I tested out a few BD's and settled for HD 70%, a little higher than most folks I think. I used the same setting for 3D (Avengers, Avatar) For animation and CGI (Avatar), I used Full Pop at 60%. Same goes with Xbox.

Are there some general guidelines for BD's, 3D, animation, CGI, and gaming? For instance I know the Darbee can be cranked up higher with a better source.

1.) But can/should 3D be cranked up even higher? Lower?

2.) Is Full Pop generally better for CGI and animation? (I've read that some people would rather use a lower Full Pop setting than a higher HD setting.)

I know ultimately it's all up to my preference, but I just wanted to see if there were some agreed upon guidelines. Thanks!

Projecting on 120" screen. Darbee set at 60% HD. Anything more and faces look white-ish. Exception was 'Avengers', I had to set Darbee at 75% HD to get the picture I wanted.
For animation, switch to 'Gaming', same %age.
For 3D, I have now started using 50% Full-Pop, to compensate for drop in contrast and brightness.
xplorar is offline  
post #6666 of 8107 Old 07-30-2013, 12:21 PM
AVS Special Member
 
Hyabusha's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,465
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Thanks.

Video Games, 3D, and Home Theater Forever! ^_^

Hyabusha is offline  
post #6667 of 8107 Old 07-30-2013, 05:34 PM
Senior Member
 
JacobC1983's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 326
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
I just got mine, I have to say I am impressed, it is quite an improvement in contrast and detail. Have it set at HD 50% for Bluray movies. Haven't gotten to games or 3D yet.

118 inch screen and Sony HW50es

My Home Theater
JacobC1983 is offline  
post #6668 of 8107 Old 07-30-2013, 05:48 PM
Senior Member
 
mp06011999's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 36
I seem to be liking 65% on the "Gaming" mode for my 70 inch LED LCD Sony.
mp06011999 is offline  
post #6669 of 8107 Old 07-30-2013, 06:47 PM
Member
 
GatorJZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by Hyabusha View Post

What's the vote for turning the Darbee off? Unplug It, or just leave It on 24-7?

Buy a green power strip. Plug the TV into the master outlet and the Darbee into a controlled outlet. The Darbee will be completely shut down when the TV turns off. Your settings will be saved.
GatorJZ is offline  
post #6670 of 8107 Old 07-30-2013, 07:26 PM
Senior Member
 
mogrub's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Merica
Posts: 411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 77
Quote:
Originally Posted by JacobC1983 View Post

I just got mine, I have to say I am impressed, it is quite an improvement in contrast and detail. Have it set at HD 50% for Bluray movies. Haven't gotten to games or 3D yet.

118 inch screen and Sony HW50es
👍

Every once in a while, completely inexplicably, things actually go according to plan.
mogrub is online now  
post #6671 of 8107 Old 07-30-2013, 08:37 PM
Senior Member
 
JRWalker's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 477
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by GatorJZ View Post

Buy a green power strip. Plug the TV into the master outlet and the Darbee into a controlled outlet. The Darbee will be completely shut down when the TV turns off. Your settings will be saved.

Tried that with my Darblet 5000 and it does not work. The boot time on my Darblet is longer than both my F8500 and AV Receiver causing handshaking problems. Leaving the Darblet on 24/7 is best for the Darblet and never have any startup problems.
JRWalker is offline  
post #6672 of 8107 Old 07-30-2013, 09:31 PM
Senior Member
 
mogrub's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Merica
Posts: 411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 77
Quote:
Originally Posted by JRWalker View Post

Tried that with my Darblet 5000 and it does not work. The boot time on my Darblet is longer than both my F8500 and AV Receiver causing handshaking problems.

Some strips build in power-on / power-off delays to be kind to circuits. That would probably be enough to screw up the handshake. Not sure if yours does that. Probably doesn't matter much anyway -- like you, I usually leave the Darblet untouched.

Every once in a while, completely inexplicably, things actually go according to plan.
mogrub is online now  
post #6673 of 8107 Old 07-30-2013, 10:31 PM
Senior Member
 
mp06011999's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by JRWalker View Post



Tried that with my Darblet 5000 and it does not work. The boot time on my Darblet is longer than both my F8500 and AV Receiver causing handshaking problems. Leaving the Darblet on 24/7 is best for the Darblet and never have any startup problems.

I have 3 Over The Air HD DVR receivers that have no "off" button. Their hard drives run 24/7. They were never designed to be shut off. And they even have moving parts. All three are over 4 years old and still running like champs. Point: I wouldn't worry about it. Seems to be the way electronics are going these days. Do any of you turn off your cell phones? I know I never do. Just the ringer.
migraine24-7 likes this.
mp06011999 is offline  
post #6674 of 8107 Old 08-01-2013, 03:45 AM
QuadMersed in bass!
 
giomania's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Chicago, Illinois
Posts: 2,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 29
Quote:
Originally Posted by muffinmcfluffin View Post

Blu-rays/TV: Hi-Def 50%
Animated/3D content: Hi-Def 75%

I press one button on my Harmony remote, and alongside everything else that changes, it shifts the percentages up and down seamlessly for me.

Is anybody daisy-chaining two Darblets these days?

I am.

Mark
giomania is offline  
post #6675 of 8107 Old 08-01-2013, 06:08 AM
Senior Member
 
JacobC1983's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 326
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
How does daisy chaining two darbletts help PQ over just one darblett?
migraine24-7 likes this.

My Home Theater
JacobC1983 is offline  
post #6676 of 8107 Old 08-01-2013, 10:14 AM
Advanced Member
 
tampa8's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Tampa/Eastern Ct
Posts: 713
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 39
I am also. One is set to HiDef at about 50%. The other is full pop at about 25%. Full pop actually has some great attributes but only in small doses. Adding it to HiDef adds a little more depth and "clarity" with no artifacts. Game setting seems to make bright areas too bright for me and am not using it.
tampa8 is offline  
post #6677 of 8107 Old 08-01-2013, 01:20 PM
Member
 
DarbeeDr's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by Jay5298 View Post

Question about Darbee placement.

I finally got my RNG-200 from Comcast and now I can watch TV with the Darblet. I've briefly watched some scenes from various Blu-rays and watched some sports on TV. I feel that I definitley fall into the "subtle" difference category. I have a Runco LS-5 DLP projector that is professionally calibrated. Screen size is 110" diagonally and I sit about 13 to 14 ft away. I do prefer the image with the Darbee than without, but I haven't been WOWED yet by it. Which brings me to the question, is it better to have the Darbee close to the display as far as connectivity. Right now I have it in my rack which is about 25ft away from the projector. I could put it closer to the projector using a 6ft cable, but if it works at 25ft will I notice an improvement at 6ft? I know this is probably a stupid question but I had to ask.

Try turning the Darbee Setting up or the unit to a more aggressive Mode (you didn't mention what Mode or Setting you are using) and when you see unwanted artifacts, reduce the setting until you are just below the visible artifacts.

That might be the best way to find your sweet spot for good enhancement for your own visual system.

If the HDMI chain doesn't break, there is no theoretical benefit to Darbee processing where the Darblet sits in the chain.

-DD
DarbeeDr is offline  
post #6678 of 8107 Old 08-01-2013, 04:47 PM
Advanced Member
 
JewDaddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 847
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 38
This is the first time I've had an issue with my Darbee. I just hooked up my new Panasonic PT-AE8000 projector and tried to play my ps3. For some reason I wasn't getting a display, so I reset my display settings and it went back to 480p. I chose the automatic display setup and I lost my picture again. When I chose custom and tried each resolution individualy, it became clear that I'm having issues anytime the resolution is set to 1080p.

When I tried my Wii U which is set to 1080p, it did the same thing, no picture. I hooked my Ps3 directly up to my projector and was able to view 1080p. I then took the Darbee out of the chain and hooked everything back up to my Onkyo Receiver and 1080p worked. Not sure what the heck is going on. Ive had this same setup with a different projector and 3 other displays and never had a problem. Any idea what could be going on. Do I have a defective Darbee???

JewDaddy is offline  
post #6679 of 8107 Old 08-01-2013, 05:00 PM
AVS Special Member
 
deano86's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,403
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by JewDaddy View Post

This is the first time I've had an issue with my Darbee. I just hooked up my new Panasonic PT-AE8000 projector and tried to play my ps3. For some reason I wasn't getting a display, so I reset my display settings and it went back to 480p. I chose the automatic display setup and I lost my picture again. When I chose custom and tried each resolution individualy, it became clear that I'm having issues anytime the resolution is set to 1080p.

When I tried my Wii U which is set to 1080p, it did the same thing, no picture. I hooked my Ps3 directly up to my projector and was able to view 1080p. I then took the Darbee out of the chain and hooked everything back up to my Onkyo Receiver and 1080p worked. Not sure what the heck is going on. Ive had this same setup with a different projector and 3 other displays and never had a problem. Any idea what could be going on. Do I have a defective Darbee???

Sounds like it just doesn't play well with your new Panasonic projector for some reason...some sort of handshake issue it would seem... Are there any HDMI input settings that you can adjust on your Panasonic? Make sure any CEC HDMI settings are turned off and so on...try switching around where the Darblet is located... closer to the projector or receiver, etc... I assume you have rebooted the Darblet?
JewDaddy likes this.
deano86 is online now  
post #6680 of 8107 Old 08-01-2013, 05:34 PM
Advanced Member
 
JewDaddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 847
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by deano86 View Post



Sounds like it just doesn't play well with your new Panasonic projector for some reason...some sort of handshake issue it would seem... Are there any HDMI input settings that you can adjust on your Panasonic? Make sure any CEC HDMI settings are turned off and so on...try switching around where the Darblet is located... closer to the projector or receiver, etc... I assume you have rebooted the Darblet?

I have not tried that yet...... Not sure why I didn't think of restarting the Darbee. Thanks!!

JewDaddy is offline  
post #6681 of 8107 Old 08-01-2013, 08:15 PM
Advanced Member
 
JewDaddy's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 847
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 38
Got it fixed because of your recommendation Dean. I put the Darbee closer to the projector and its working great now. Thumbs up buddy!!!

JewDaddy is offline  
post #6682 of 8107 Old 08-03-2013, 08:56 AM
AVS Special Member
 
muffinmcfluffin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: San Mateo, California
Posts: 1,300
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 69
Quote:
Originally Posted by giomania View Post

I am.

Mark

I just ordered a second Darblet about a week ago, and it's probably laying outside my house right now.

Is there substantial benefit in daisy-chaining it where I should add it with my bedroom 59" plasma (where I watch more movies) as opposed to putting one in my family room with our new 60" plasma (where mostly just cable TV is watched by my parents)?
muffinmcfluffin is offline  
post #6683 of 8107 Old 08-03-2013, 09:48 AM
AVS Special Member
 
LastButNotLeast's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: 08077
Posts: 4,479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 138 Post(s)
Liked: 233

How much do you like your parents?

biggrin.gif

migraine24-7 likes this.

Downloadable FREE demo discs:
http://www.avsforum.com/t/1475769/de...ently-authored 

Did you really need to quote that entire post in your reply?
LastButNotLeast is offline  
post #6684 of 8107 Old 08-03-2013, 10:58 AM
Advanced Member
 
migraine24-7's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Centerville Ia
Posts: 703
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 191
Hey fellas,

Hope everybody is having a great wknd! I have yet to see what my Darbee will do as my theater reno has been put on a short hold do to a family member passing. But I've been able to keep up with the forum. One question, what exactly is the benefit of daisy-chaining two (or I've even seen three) Darbees? I've haven't read a good reason/ discription of what it does. I've read tons on the benefits of the Darbee itself. So anyone with experience of daisy-chaining please enlighten me. Thanks, migraine

GO BLUE
migraine24-7 is offline  
post #6685 of 8107 Old 08-03-2013, 11:08 AM
Senior Member
 
mp06011999's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by migraine24-7 View Post

Hey fellas,

Hope everybody is having a great wknd! I have yet to see what my Darbee will do as my theater reno has been put on a short hold do to a family member passing. But I've been able to keep up with the forum. One question, what exactly is the benefit of daisy-chaining two (or I've even seen three) Darbees? I've haven't read a good reason/ discription of what it does. I've read tons on the benefits of the Darbee itself. So anyone with experience of daisy-chaining please enlighten me. Thanks, migraine

It's funny you should ask - sorta. I have read several people asking if the Darbee was worth the price. Those thinking of daisy chaining are asking if the Darbee is worth twice the price - sorta.

For me, I could justify about $250 (on sale) for the improvement the Darbee brings to a display. So I bought 2 for 2 different displays. I cannot imagine spending $500 to improve just one display, no matter the improvement. But that's just me. Everyone has a different value scale.
mp06011999 is offline  
post #6686 of 8107 Old 08-03-2013, 11:33 AM
Senior Member
 
mogrub's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Merica
Posts: 411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 77
Quote:
Originally Posted by mp06011999 View Post

For me, I could justify about $250 (on sale) for the improvement the Darbee brings to a display. So I bought 2 for 2 different displays. I cannot imagine spending $500 to improve just one display, no matter the improvement.
The cool thing for you is that now you can experiment with a daisy chain at no additional cost. Who knows, you may have taken the first step towards owning 4 Darbees. 👍

Every once in a while, completely inexplicably, things actually go according to plan.
mogrub is online now  
post #6687 of 8107 Old 08-03-2013, 11:39 AM
Senior Member
 
mp06011999's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by mogrub View Post

The cool thing for you is that now you can experiment with a daisy chain at no additional cost. Who knows, you may have taken the first step towards owning 4 Darbees. 👍

lol Probably. biggrin.gif
mp06011999 is offline  
post #6688 of 8107 Old 08-03-2013, 11:42 AM
AVS Special Member
 
erkq's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5,523
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 95
Quote:
Originally Posted by mp06011999 View Post

It's funny you should ask - sorta. I have read several people asking if the Darbee was worth the price. Those thinking of daisy chaining are asking if the Darbee is worth twice the price - sorta.

For me, I could justify about $250 (on sale) for the improvement the Darbee brings to a display. So I bought 2 for 2 different displays. I cannot imagine spending $500 to improve just one display, no matter the improvement. But that's just me. Everyone has a different value scale.

Wow... really?? You can't justify spending $500 to improve just one display? You haven't caught the disease, man... you haven't caught the disease... I spent many thousands on a CalMAN/C6/Lumagen bundle to do automated Color Cube calibrations on my "single display". The results are a stunning walk-through-the-window experience. Don't limit yourself with arbitrary cost ceilings! Spend your children's education! Inheritance? Let them work for it! Spouse? Cash out that life insurance policy... feed the disease!
David Susilo and mogrub like this.
erkq is offline  
post #6689 of 8107 Old 08-03-2013, 12:06 PM
Senior Member
 
JRWalker's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 477
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by erkq View Post

Don't limit yourself with arbitrary cost ceilings! Spend your children's education! Inheritance? Let them work for it! Spouse? Cash out that life insurance policy... feed the disease!

"To love oneself is the beginning of a life-long romance." ~Oscar Wilde
JRWalker is offline  
post #6690 of 8107 Old 08-03-2013, 12:41 PM
Senior Member
 
mp06011999's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by erkq View Post

Wow... really?? You can't justify spending $500 to improve just one display? You haven't caught the disease, man... you haven't caught the disease... I spent many thousands on a CalMAN/C6/Lumagen bundle to do automated Color Cube calibrations on my "single display". The results are a stunning walk-through-the-window experience. Don't limit yourself with arbitrary cost ceilings! Spend your children's education! Inheritance? Let them work for it! Spouse? Cash out that life insurance policy... feed the disease!

Quote:
Originally Posted by JRWalker View Post



"To love oneself is the beginning of a life-long romance." ~Oscar Wilde


LMAO tongue.gif
mp06011999 is offline  
Reply Video Processors

Tags
Darbeevision Darblet Hdmi Video Processor

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off